Last news in Fakti
  Тема: Украйна

3 Юни, 2015 11:17 24 332 35

Дмитрий Рогозин: Украйна не ни доставя двигатели за бойния флот и авиация

  • дмитрий рогозин-
  • украйна-
  • двигатели-
  • флот-
  • авиация

Руските хеликоптери също са зависими от украинското предприятие Мотор Сич

Русия не може да приключи със строителствот на редица кораби за нуждите си на военно-морския флот (ВМФ). Причината е спреният внос от Украйна на газотурбинни двигатели, предаде ТАСС. Агенцията се позовава на руския вицепремиер Дмитрий Рогозин.

Кремъл обяви амбициозна програма за заместването на украинските двигатели с родно производство, но най-рано през 2017 г. се очакват първите доставки.

Още новини от Украйна

До 2018 г. Русия трябва да замени използваните 186 позиции на изделия, украинско производство с родно такова.

В края на май се появиха спекулации, че Русия ще съди украинските предприятия за отказа им да доставят двигатели. От руското корабостроително предприятие в Калининград „Янтар“ обаче посочиха, че това няма да е възможно, защото партньорите им от Украйна са обяснили неизпълнението на договора с форс-мажорни обстоятелства.

Украйна доставя двигатели за почти всички големи кораби, които се строят в момента за нуждите на ВМФ на Русия. Става дума за проекта 22350 за самолетоносачи от класа „Адмирал Грашнов“ и проекта 11356 за бойни фрегати от класа „Адмирал Григорович“. Тези двигатели се произвеждат от николаевското предприятие „Заря – Машпроект“.

Руските хеликоптери също са зависими от украинското предприятие „Мотор Сич“. То доставя около 70% от всички двигатели, които се използват за производството на руски хеликоптери.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ves

    5 6 Отговор
    Предлагам да започнат да слагат двигатели от Лада-Калина на самолетоносачите, корабите и хеликоптерите си. По-късно могат да внедрят научната иновация и в "Прогрес"
  • 2 Румбо

    6 1 Отговор
    Всички тия заводи са в Източна Украйна.Какво следва от това?Преценете сами.
  • 3 mediator37

    4 1 Отговор
    Световен лидер в проиводството на дизелови и турбинни двигатели за кораби, бойни машини, (вкл. за танковете Леопард 2 А7) и машини с големи габарити е Мерцедес (Даймлер Бенц), чрез съвместното си предприятие с Майбах. Предприятието се казва MTU - Фридрихсхафен (Моторен унд турбинен юнион). Така че е много просто. Почват руснаците да купуват двигателите и турбините на MTU, ама те- дорого стоит.
  • 4 Аз

    5 3 Отговор
    Предполагам си образован човек, или поне така се надявам. Можеш да влезнеш в интернет също като мен и да погледнеш в коя чат на Украйна се намират тези заводи - последния е в Югозападна Украйна.
    Защо създавате излишни интриги?!?!
  • 5 гост

    6 7 Отговор
    Неземна наглост - анексирахте Крим, съсипахте източните части на страната, но давайте ни компоненти за въоръжените ни сили, част от които (в отпуск) опустошават Украйна!
  • 6 Кольо

    4 9 Отговор
    Образовани човеко да те светна - тея две части дето се дели Украйна на западна и източна - на русофили и фашисти та тея дето се пишат западняци, националисти и фашисти това е северозападната им част.
  • 7 ктк

    11 6 Отговор
    И тези заводи ще загинат без Руския пазар и там Украинците ще мрат гладни и безработни. Това е голата истина.
  • 8 Просто решение

    8 2 Отговор
    Ами просто отидете и си ги вземете на място с готовата продукция.
  • 9 ЧАЙНА

    2 5 Отговор
    Е голема работа! Сега таман ще си внесат китайски двигатели от ГЕЙТ УОЛ, ще им ги зглабят в ЛОВЕЧ, ще им продаваме евтин части от Илиянци и готово!
  • 10 Някойси

    9 3 Отговор
    Тези мазни предатели още през втората световна война се уг.зеха на германците и предадоха съюза..Нищо ново под слънцето и днес.
  • 11 Архимед

    4 6 Отговор
    Българските ново-русофилчета не са повече от обикновени простаци които през живота не са намерили никога кауза за която да се борят, затова са простаци.
  • 12 Маурчи IV

    2 7 Отговор
    Ми то не мое да прее.еш другарчето от което купуваш, като му вземеш част от парцела и после да искаш пак да ти продава. Е нема как да стане. Тепърва путю ще разбира цената на подигането на рейтинга с военни средства.
  • 13 Водопроводчика

    6 0 Отговор
    Апростотията е ударила българската журналистика...
  • 14 Радо

    7 1 Отговор
    заглавието няма нищо общо с темата.
  • 15 Киро

    3 7 Отговор
    Кво се оказа, водките всяко нещо, дето е по-високотехнологично и дето се яде или ползва в домакинството го внасят!

    Руската икономика - икономика от африканско-арабски тип, разчитаща на добив на суровини...

    И тия ще ми правят "икономически съюз" - МУХАХАХАХАХА

    Коментиран от #21

  • 16 ддд

    1 1 Отговор
    ми китайците налаха европейските пазари в русия ...що д ане налапат и украинските
  • 17 Десислава Димитрова

    2 8 Отговор
    тва сигурно е шега?рогозин убиеца на украйна и европа плаче че украинците не му давали компоненти за руските оръжия с които да стреля по тях :))))))))))!!!скоро ще има възможност да се разсърди на немци и японци като му спрат прецизната техника и няма с кво да отрежат един детайл!за софтоера на прехвалените руски самолети и космически кораби да не говорим,щото руската информатика е още в 1953 година .
  • 18 вуяя

    3 4 Отговор
    смее те се..и оплювате Русия....но кой ще се смее последен...ще видим
  • 19 ferdit

    5 3 Отговор
    Руснаците ще се забавят, но ще се оправят и сами. Все пак те са измислили технологията, а украинците само ги правят. Сега като не им разрешават да си продават продукцията, после може да си ги чукат у главата тия мотори...
  • 20 Дядо Поп

    4 2 Отговор
    Имаш,ли възможност да изкопаваш от земята
    злато,диаманти и цялата менделеева таблица
    плюс нефт и газ,ще намериш начин и да се снабдиш
    и с други железа.
  • 21 Ь 7777

    3 3 Отговор

    До коментар #15 от "Киро":

    Кирчо--пак не си в часЪ--руската икономика е в топ 5 за най-силни икономики в света.И това е според Блумберг....или и те са путински платени тролове???ейййй ма си наивник.....
  • 22 ярослав станчев

    6 2 Отговор
    Хехехе,стана като с "Мистралите".Жабарите лапнаха едни милиарди по договорите обаче не дават кораби на руснаците,ама и пари не връщат.Е как така???Или даваш продукцията,за която ти е платено по договор или връщаш кинтите.Когато руснаците намалят притока на газ за ЕС онези наглеци опищяват орталъка,че видиш ли Русия не спазвала договорните отношения,а когато руснаците си искат платената стока или парите обратно договорите не важат и пак руснаците виновни.Бахти двойния аршин,а??
    Та и с хохолите сега,или дават двигателите или връщат парите.Друго решение няма.Иначе руснаците ще в правото си да вземат мерки в отговор.
  • 23 Русия и сърцето

    8 4 Отговор
    Руснаците сами ще се оправят и ще е без вносни западни технологии на магарцедес и други подобни, защото са несъвместими, а и ги правят зависими.Руснаците винаги са били напред във военните технологии, за разлика от тези за бита и населението, но и те единствени бяха изнесли ВСВ на гърба си с цената на много жертви несравними с останалите участници.А помощта от съюзниците е по-скоро символична, отколкото в последно време тиражирана като едва ли не основна.
  • 24 Basi jurnalqta

    4 0 Отговор
    Венци, не лъжи хората с подобни заглавия !!!
  • 25 Киро

    1 3 Отговор

    Ь 7777


    Кирчо--пак не си в часЪ--руската икономика е в топ 5 за най-силни икономики в света.И това е според Блумберг....или и те са путински платени тролове???ейййй ма си наивник.....

    ==============

    АХАХАХАХАХААААААА

    Я дай тая статистика бе, трол - "икономост"!

    АХАХАХАХ

    Руснаците изпаднаха извън топ 10 още в края на 2015, като в момента икономиката им се равнява на тази, на Испания и по-малка от на Италия!

    Коментиран от #29

  • 26 Киро

    0 2 Отговор
    *края на 2014
  • 27 Грую

    9 3 Отговор
    Погледнете на картата каква територия има Русия. Такъв е и потенциалът на тази огромна страна и като природни ресурси и като човешки, но всяко едно ново начинание естествено изисква време. Временно естествено ще имат и затруднения и неуспехи, но могат да си направят и смартфони и космически ракети и каквото им дойда на ума за разлика от нас, кийто во век и веков ще си останем с протегната ръчичка към някоя световна сила и услужлива сервилна усмивка, гарантираща някой кой друг мизерен долар, а понякога и само потупване по рамото. Така че мислете за себе си. За руснаците не мислете. Те изнесоха и втората световна и студената и ще изнесат и украинската криза и сигурно и други кризи, но на анс никой никога няма да гледа сериозно докато протягаме ръка за подаяния.

    Коментиран от #28

  • 28 wulkan

    3 2 Отговор

    До коментар #27 от "Грую":

    Прав си. Не печелим от развалянето на отношенията ни с Русия е моето мнение. Нека развиваме отношенията с останалата част на Европа това е хубаво, но защо развалихме отношенията с Русия, ей това не мога да си го обясня.
  • 29 Дядо Поп

    2 0 Отговор

    До коментар #25 от "Киро":

    Брей,брей ти хич не си трол икономист,и не само,
    че е изпаднала икономиката им от топ 10 и е колкото
    тази на Испания ами е по зле от икономиката на
    Буракина Фасо,или още по зле.
  • 30 Борис Цветков

    0 1 Отговор
    ....форс-мажорни обстоятелства.... Америка е фалирала,единственият изход да си стопи дълга е написан в закон.Дългът се топи при така наречените форс-мажорни обстоятелства ИЛИ ВОЙНА.....

    Коментиран от #31

  • 31 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "Борис Цветков":

    Това эа "топенето на дълга с форс-мажорни обстоятелство" го кажи на Гърция,че да обяви война на Турция:)
  • 32 Александров

    2 0 Отговор
    За първи път пиша коментар в Интернет. Като чета повечето глупости на колегите под мен и ми става лошо. Два пъти в годината пътувам до Украйна и мога да ви кажа, че тук което дават по новините няма нищо общо с реалността. Да, Русия е огромна, има несметни ресурси и най-големите залежи на полезни изкопаеми в света. Но специално за военните технологии разчитат много на украинските инженери. Не е вярно, че като имаш цялата менделеева таблица автоматично означава че имаш и ноу-хау да направиш качествен продукт. Русия са били и ще бъдат суровинен придатък, икономиката им е така построена - 30% от БВП отива за въоръжение, затова извън Москва и Санкт Петербург е жива скръб. Така ще бъде и за в бъдеще. В случая носителя на технологиите са Украйна, най-добрите летателни инженери са там, имат и много изпитателни полигони. Най-големият транспортен самолет в света е украинско производство - АН-225 (конструкторско бюро Антонов).
    Повечето компоненти на хеликоптерите се правят в Украйна, там има и хеликоптерни заводи. Да - можеш да разглобиш машината на съставни части, но технологията не можеш да повториш (състава на сплавите, поредността на смесване и т.н.)
    Ако трябва да говоря по-нашироко - Русия и Украйна вече никога няма да бъдат приятели след случката в Крим. Умните хора знаят кой е прав и кой потърпевш, но пропагандата е много силна, не само тук, но и далеко на запад. Не ме разбирайте погрешно - американците не са цвете за мирисане - тяхната цел е да държат Европа постоянно в конфликт, а оттам и отслабването й. Тази тема е безкрайна и голяма, а мястото на сървъра - така оскъдно :)
  • 33 Ген Гурко

    0 1 Отговор
    Добри инженери са Украинците ама глупави като хора! Защо позволиха САЩ да им спретнат такава хубава войничка! Как си представят да победят Русия или не беше по добре да ги галят с мекия и да ги коткат, те руснаците са щедри! Русия няма да се изолира бъдете сигурни! Или ще си направи сама или ще си купи от другаде! Видяхте какво се случи с храните от Европа. След като не купуват нашите храни ще си купуват от Южна Америка или Китай! Да не би БГ да не може да прави сапунерки или закачалки и др. купуваме ги от Китай защото са евтини! Затова и Русия купува двигатели от Украйна ако няма от каде ще си ги саздаде сама бъдете сигурни! САЩ се опитват всячески да сринат Русия не за друго, а защото започва да им става конкурент за световно господство!!! Видяхме познатия номер със сриването на валутата който в БГ проработи идеално 1996г. За щастие Русия се справи с този проблем! Видияхме номера с изолацията, които също не сполучи защото освен САЩ и част от Европа целия останал свят продължава да си търгува с Русия! САЩ се опитаха да вкарат свои агенти като Горбачов от вътре да превземат Русия! Но Путин пресече и този опит като искара на светло дейността на неправителствените организации! САЩ се опитват да налагат и вменяват техните национални интереси като интереси на целият свят! А те са просто техните интереси и амбиции за запазване на световното им господство което се оспорва само от Руската федерация!

    Коментиран от #35

  • 34 ЗЕВС

    0 1 Отговор
    Украйна е парче карваво месо което е сложено от САЩ в клетката за да хванат Руската МЕЧКА! Пука им на Робовладетелите за Украйна хахах! САЩ наливаха пари през комунизма в Гърция за да ни натрият носовете сега обаче им връчиха сметката и тя е колосална! Гърците си мислели че им помагат ама САЩ им пишели помощта като кредит в тефтера! Айде сега вече няма комунизам и не сте ни нужни връщайте ама с лихвите! хахахаха Така помага чичо Скруч!
    Така ще стане и с Украйна в момента в който хванат мечката, ще превърнат Украйна в плантация а украинците в роби както е в БГ!
  • 35 onq s konq

    2 0 Отговор

    До коментар #33 от "Ген Гурко":

    Сигурно си прав эа себеси,но според мен в думите ти има "иэвестни неточности".Първо не каэваш с кого сравняваш укринците,че ги иэкарваш глупави.Второ-Русия напада Украйна и къса територии от нея,ти твърдиш че САЩ са им спретнали война!?Предлагаш да " галят и коткат" руснаците,което эначи просто да им предоставят цяла Украйна на тепсия?/също като в една песен,дето се пее эа "три синджира роби"/Русия няма да се иэолира каэваш...ами тя вече е иэолирана!Тотално.Щяла да си направи сама,или да си купи от другаде...Е как да си направи сама,като не энае как?И от къде да си го купи като има наложено ембарго-от бит паэар ли?Вярно е,че може да си купува храни от другаде/Ю.Америка и Китай според теб/,но на каква цена?И эащо цената на храната в Русия скочи в "пъти"?Русия эапочнала да става конкурент на САЩ...Русия БЕШЕ конкурент,когато имаше иэточен блок и всички републики покрай нея бяха под нейно господство!/наэад си с десетилетия брат!/Каэваш че валутата в БГ се сринала,но Русия се справила с проблема...Ами не гледаш ли ТВ и не четеш ли пресата та не энаеш че рублата се обеэцени с 40-50%?!Твърдиш че "част от Европа" търгува с Русия-посочи кои държави?А това че целият свят търгувал с Русия-какво ги топли това руснаците?Тях ги интересува търговията с "цвета на света" и това е ЭАПАДНА ЕВРОПА И САЩ,а не Конго,Ватикана и Сев.Корея!Това че според тебе Горбачов бил американски агент,няма да го коментирам.Ех генерале Гурко...сам ли ще си скъсаш пагоните или да ти помогна?:)
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания