Last news in Fakti

14 Юли, 2015 02:00 2 753 0

"Дърветата на Самотраки" на Стефи Недевска

  • дърветата-
  • самотраки-
  • стефи недевска

Пет от общо 12 разкази описват истории на гръцките острови Самотраки и Крит

След броени дни на книжния пазар ще се появят късите разкази "Дърветата на Самотраки" на издателство „Изида”.

Неин автор е писателка от новата вълна успешни българи, завръщащи се от чужбина, Стефи Недевска, която прокарва път в литературата ни с нов жанр българска женска магическа проза. Разказите са вдъхновени от пътешествията и срещите й с хора от различни краища на света.

Пет от общо 12 разкази описват истории на гръцките острови Самотраки и Крит. Това са истории на магнетично привличащи се от своите културни различия и странности герои, чиито истории са разказани с жив език, изтънчен хумор и щипка южняшка чувственост.

Стефи Недевска отваря нова врата в българската художествена литература с неповторим стил женски магически реализъм. Родена е в Пловдив като през важен етап от живота си живее и твори в Лондон, а отскоро избра да се завърне обратно в България. Повечето разкази са сътворени по време на емигранството във Великобритания и пътешествията из Гръцките острови. От 2011г. активно участва в процесите на духовно осъзнаване.

Автор е на книгите „Приказка за сърцето” и „Разговор за сърцето”- жанр езотерика, които придружават семинарите й за духовно израстване; както и на стиховете и текстовете на ангелските карти „Благославящи Ангели” (първите български ангелски карти с картини на художника Андрей Янев, вдъхновени от посещенията му в Атон).

Стефи Недевска е многоизмерен талант, написаното от нея лекува и вдъхновява последователите й. Пише на български и английски език.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА