Last news in Fakti

27 Юли, 2015 12:16 3 759 0

Проблемите не свършват

  • проблемите-
  • свършват-
  • първа инвестиционна банка-
  • фибанк

Слаба седмица за пазарите на акции

Слаба седмица за пазарите на акции. Европейският индекс Euro Stoxx 50 загуби около 1.92 процента, а американският S&P 500 2.21 процента. Въпреки че пазарите най-после започнаха да се фокусират върху теми, различни от гръцкия проблем, това не им помогна да постигнат положителен резултат. Това се казва в седмичния коментар на Владислав Хаджидинев, главен специалист "Частно Банкиране" в Първа инвестиционна банка (ПИБ).

Изненадата на Йелен

Докато през последните няколко седмици всички се фокусирахме върху лудориите на Ципрас и компания, в САЩ Федералният резерв (Фед) подсказа, почти незабелязано, че американската икономика се възстановява с отлично темпо и е възможно още през тази есен там да бъде направено първото повишение на лихвените проценти.

Това, естествено, е лоша новина за международните пазари на акции. Засега не е ясно кога точно Фед ще дръпне шалтера и ще даде началото на повишението на лихвите в САЩ, но в момента се спекулира, че това ще се случи още през септември.

Тази седмица Фед ще проведе среща, от която пазарите ще получат повече яснота за конкретните намерения спрямо лихвените нива. В случай че Фед сигнализира повишение още през септември, има вероятност това в голяма степен да изнерви пазарите на акции и да създаде условия за продажби.

Action Plan

Очаквайте нова вълна от несигурност, която ще тормози пазарите на акции. За европейския Euro Stoxx 50 нивото около 3500 точки остава ключово и очакваме индексът да се задържи над това ниво. За американския S&P 500 ситуацията изглежда по различно – там ключовото ниво изглежда е 2050 точки и е малко вероятно да наблюдаваме пробив под това ниво. Въпреки всичко това, засега дългосрочната положителна тенденция все още не е нарушена.

Предоставената информация има изцяло информационен характер и не следва да се разглежда като препоръка за покупка или продажба или склоняване към вземанена инвестиционно решение. Изложените коментари и мнения са получени от и базирани на източници, за които се смята, че са надеждни, но не са гаранция за точност и изчерпателност.

Търговията с финансови инструменти крие специфични рискове. Не се препоръчва търговията с тези продукти, ако клиентът не е наясно с тяхното естество и нивото на риск, на което се излага.

Въз основа на материала, не бива да вземате инвестиционно решение, основано на информацията, съдържаща се в него, а трябва да потърсите независим финансов съвет, препоръчват от ПИБ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА