Last news in Fakti

1 Септември, 2015 15:39 2 287 3

Стотици бежанци протестират пред гара в Унгария

  • унгария-
  • бежанци-
  • протестират

Не ги допускат до влаковете за Германия и Австрия

Стотици бежанци протестират пред гара в Унгария - 1
Снимка: БТА/AP

Стотици имигранти излязоха на протест пред една от големите железопътни гари в унгарската столица Будапеща, съобщи Би Би Си.

Протестите започнаха, след като от местната полиция отцепиха терминала, за да спрат пътуванията на бежанците към ЕС.  Хората крещяха „Германия“ и развяваха закупените от тях билети пред гарата Келети, от където бяха изтласкани от органите на реда.  Това става само ден, след като властите в Унгария позволиха на хиляди бежанци да се качат на международните влакове за Австрия и Германия.

Междувременно от Австрия съобщиха, че през вчерашния ден около 3650 бежанци са пристигнали във Виена от Унгария. В момента австрийската полиция провежда процедура, с която се опитва да разбере колко от пристигналите в столицата бежанци, имат истинска нужда от убежище, а не са икономически имигранти. Много от пристигналите във Виена искат да продължат пътя си към Германия.

По-рано днес унгарската полиция изведе около 1000 бежанци от международната гара Келети. В последствие тя бе отворена за пътници, които не са имигранти, но това предизвика истинска анархия. На мястото има около 100 полицая. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 0 Отговор
    Пускайте ги да ходят при Меркел , тя нали си ги иска ?
  • 2 СамоСелянитеКаратБМВ МустангаЕномерЕдно

    0 0 Отговор
    Хитлер едно време ги товареше на влаковете за Германия насила...сега сами се качват....
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: