Last news in Fakti

2 Септември, 2015 08:38 11 805 11

Фарадж: бежанската вълна прие библейски мащаби

  • бежанци-
  • фарадж

От януари до август 2015 г. в Европа са влезнали 350 000 имигранта, като тук не са включени нелегално преминалите границите на Стария континент. За сравнение, през цялата 2014 г. техният брой е бил 280 000 души. Данните са на Международната организация по миграция (International Organization for Migration, IOM). Миграционната криза вече се превърна в проблем за редица европейски държави.

„Ако погледнем примерите на историята, виждаме, че бежанците това са главно хора от определени етнически или религиозни групи, принудени да избягат от родината си, за да запазят живота си”, казва Найджъл Фарадж, лидер на Партията за независимост на Обединеното кралство (ЮКИП).

Проблемът, според него, се крие в това, че ако се погледне на действащото определение на политиците на ЕС, относно получаването на убежище, то тук попадат хора, от една страна, които бягат от войната в своята страна, а от друга – от нищетата и в търсене на по-добър живот. „Днес позицията на ЕС по този въпрос се превърна в призив за много хора: „Идвайте, ние ще ви приемем!”. В резултат ние буквално отворихме вратите за тези хора и имиграцията прие библейски мащаби. Това са милиони и милиони хора. Колко милиона бежанци може да приеме Европа? Това днес е въпросът”, казва Фарадж.

„Смятам, че е неизбежно приемането на промени в процедурата за преминаване на границите. Ако искаме да се опитаме да решим проблема с нелегалната миграция, тези промени трябва да се вземат сега, тъй като после ще стане още по-сложно” е мнението на британския политик.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ро

    3 0 Отговор
    Смърт за америка
  • 2 незнайко

    3 0 Отговор
    ( Фарадж: бежанската вълна прие библейски мащаби ) . Значи трябва да го пише в Библията. Защо още никой не е споменал за това? Американците са големи майстори в създаването на проблеми извън тяхната територия. Заслужават всички бежанци да отидат там.
  • 3 коста

    3 0 Отговор
    на мястото на засегнатите богати западни държави в европа бих финасирал операция за транспортирането на бежанците в америка...
  • 4 миседниш накура

    2 0 Отговор
    ураааааа значи няма да стоят в България
  • 5 Иван Господинов

    3 0 Отговор
    Британският Волен пак ни заслепява с блестящият си ум. Чудя се дали обаче не съзнава, че и Велика Британия доста солидно катализира този процес. Но в крайна сметка като не искате български пълчища от бели , млади, образовани хора на ви истински пълчища мюсюлмани ... оправяйте си .
  • 6 Стар Българин

    2 0 Отговор
    Българи и румънци не ги искат, все ние сме им виновни, а бежанците са големите ангелчета. Англичаните казват...

    -Лондон вече не е английски град!

    Бежанци-ОК, ама голям процент от тях не бягат от войната, а търсят сладката питка! Един реално бягащ човек от войната ще е доволен и на първата мирна държава в която е влязъл, но не, те искат "*****" ХОТЕЛИ, които да ги хранят безплатно със солидните социални помощи.

    С риск да ме нарекат русофил, ще си споделя мнението, че това е един голям план на американската политика за дестабилизиране на стара Европа!
  • 7 Xxx

    3 0 Отговор
    Това,че го правят американците с цел поставяне на Европа в зависимост от тях е ясно от километри. Не ми е ясно , защо бяха толкова глупави или корумпирани европейските така наречени лидери? Единствен изход е да се създаде международна коалиция без САЩ и Русия и да се наложи с военна сила стабилни държавни структури в този район последвано от мощни финастови инвестиции!
  • 8 авраам

    2 0 Отговор
    това е ново оръжие в ъцете на ислямска държава-това е ясно като бял ден,наистина както в библията пише ще стане армагедон съвсем скоро ако не се спре антихриста навреме...
  • 9 авраам

    2 0 Отговор
    това е ново оръжие в ъцете на ислямска държава-това е ясно като бял ден,наистина както в библията пише ще стане армагедон съвсем скоро ако не се спре антихриста навреме...
  • 10 бай ви Тошо

    1 0 Отговор
    Ислямска държава е създадена и се финасира от америка и бараката обамата и той е ислямист ии нямааа да си мрадне пръста срещу тях - щото и той е марионетка - командван от господарите на света,които искат да ни намалят oT 9 милиарда до 500 милиона населениер,че по лесно да ни управляват - скоро се очаква да падне астероид между Аризона и Мексико....нещо ужасяващо ни се готви покрай Новият Световен ред и нова убийствена финансова криза - ни се подготвя за която ще е виновен пак някой друг и нови смъртоносне вируси създадени в тайните лаборатории - и турчилята скоро ще ни вземат юго-идточна България и родопите ...ии т.н.
  • 11 Волен Сидеров

    1 0 Отговор
    Много ми е чудно -ЗАЩО НЕ СИ ЗАЩТАВАТ ДЪРЖАВАТА а са тръгнали да бягат и ние ги приемаме-може ако са примерно старци,деца и жени -да -но -тези младежи и мъже за къде са тръгнали-всички обратно бих ги върнал...