16 Септември, 2015 03:00 2 207 1

Кога за пръв път е била използвана думата fuck?

  • кога-
  • думата-
  • fuck

Според британски учен това е станало през 1310 г

Най-древния случай, в който британската цинична дума fuck е била използвана е регистриран в английски правен документ от 1310 г., съобщи  Huffington Post.

Професорът по средновековна история Поул Бут е открил свитъци от съдебни дела в Честър Каунти. Ученът е работил по съдебно досие от епохата на царуването на Едуард II, когато страната е била обхваната от глад и множество междуособици.

Записите са за човек на име  Роджър Фъкабайдънейвил (Fuckabythenavele) . Той е бил повикан в съда на три пъти между 1310 г. и 1311г.. след което най-вероятно е бил екзекутиран.

Първоначално Бут решил, че името на Фъкабайдъневил е било използвано като псевдоним или шега от някой чиновник. Въпреки това в документите то се появява на три пъти и по-скоро това не е тъка.

Според Бут, дори употребата на името да не е била шега, това не премахва значението на думата fuck  в него. Професорът смята, че това вероятно е най-ранната известна употреба на думата fuck  с ясна сексуална конотация. До сега се смяташе, че най-ранната употреба на тази дума в английския е от 1528 г., когато монах я е написал в полето на ръкопис на Цицерон.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ааа

    0 0 Отговор
    Ученът??!