5 Октомври, 2015 18:00 4 739 4

В Хамбург изземват имоти, за да ги дават на бежанци

  • бежанци-
  • германия-
  • имоти

Хамбург е първият германски град, в който се разрешава временното изземване на имоти, с цел настаняване на бежанци. Става дума за неизползвани складове, търговски площи и други имоти, както и урегулирани парцели.

Съответният закон, с който се дава разрешение за подобно изземване, влезе в сила на 1 октомври и е със срок на действие до март 2017 г. Той не обхваща частните жилища, а се отнася само за неизползвани търговски имоти. Също така става дума за големи помещения, позволяващи да бъдат настанени голям брой хора.

В средата на септември бившето берлинското летище „Темпелхоф” беше превърнато в бежански лагер.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    3 0 Отговор
    А в БГ цигани просто се настаняват там където им хрумне и после така наречените управляващи гледат като говеда и нищо не могат да направят.
  • 2 аз

    0 0 Отговор
    Хитлер се върти като пумпал горкия.До къде го докара велика германия?Боже Боже!!!
  • 3 дидев

    0 0 Отговор
    Не става въпрос за изземване, а за временно ползване.
  • 4 Бай Коста

    0 0 Отговор
    Като начало изглежда хуманно. После ще се окаже, че са нарушени правата на личността, статута на свещената частна собственост и какво ли още не. Меркел започна да се усеща, че е сбъркала, но журналистите са на седмица след нея, внимавайки да не сбъркат.