19 Октомври, 2015 22:11 1 289 0

Няма да се строи в Карадере

  • карадере-
  • строителство-
  • съд

Строителството в Карадере е спряно. Ако собственикът на терена – „Макси I”, иска да строи върху терена ще трябва да изработи нов проект и екологична оценка, реши Върховният административен съд (ВАС). Фирмата купи въпросния терен от The Black Sea Property Fund, след като фондът реши да се изтегли от България. Причината беше спирането на реализирането на мащабен проект в Карадере.

„Макси I” възнамеряваше да изгради на мястото луксозен къмпинг, но е липсвала екооценка и РИОСВ-Бургас е спрял строителните дейности, независимо от възраженията на компанията, че не е необходима такава, тъй като под 1% от въпросния терен попада в защитена зона.

Решението на съда не подрежи на обжалване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА