Last news in Fakti

21 Октомври, 2015 15:33 1 658 1

До 100 незаконни къщи се строят в „Столипиново”

  • къща-
  • срутване-
  • столипиново

Докато в някои райони на страната показно се разрушават незаконни постройки, то в други се строят имоти с подобен статут. Подобен пример е пловдивският квартал „Столипиново”, където към момента в етап на строеж са между 50 и 100 къщи. Това стана ясно покрай срутилата се вчера къща в района.

Независимо че има регулационен план, практиката показва, че той не се спазва. Повечето сгради се строят с основа не повече от 10 см. А често местоположението им е направо на тротоара.

Днес Районна прокуратура Пловдив образува досъдебно производство срещу неизвестен извършител за противозаконно унищожаване или повреждане на чужда движима или недвижима вещ – престъпление по чл. 216 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Срутилата се вчера постройка е била в процес на изграждане. По първоначални данни срутването е в резултат на неправилното изливане на бетонна плоча.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Коста

    0 0 Отговор
    Защо материалът е в раздела Имоти, а на в Крими?