27 Октомври, 2015 10:17 2 703 0

Най-доброто летище в Европа

  • летище-
  • качество-
  • европа

Най-доброто летище на Стария континент е това в Мюнхен, сочи проучване сред 26 000 души. При оценката са взети под внимание фактори като: колко лесно се стига до летището, регистрацията и предаването на багажа, качеството на обслужване до и след полета. На второ и трето място в класацията на най-добрите летища са тези в Хелзинки и Цюрих. Следват Порто, Талин, Амстердам, Атина, Стокхолм, Виена и Варшава. Това, което привлича пътешествениците на международните летища са наличието на безплатен интернет и добро кафе. Мюнхенското летище привлича и с наличието на собствена бирария.

Най-лошото летище се намира в Париж – Бове-Тиве. В действителност то не е в Париж, дори не до френската столица, а на 90 км, докъдето се стига трудно и пътят с автобус е доста скъп. Аналогична е ситуацията и с летище Чампино в Рим, което заема 7-мото място в класацията на най-лошите летища. След него е Шарлероа в Брюксел, а на девета и десета позиция са съответно Бергамо в Милано и Лутън в Лондон.

Общото между всички тези летища е, че за да се стигне до тях от града трябва да се изминат над 50 км. Също така в самите летища има малко седящи места, некачествена и скъпа харна, а интернетът е платен. „Струва ми се, че тук всичко е направено така, че хората с лекота да се отвратят от това място”, пише един от пътниците за белгийското летище.

Германия също присъства в „Черния списък” с летище Шьонефелд в Берлин, което е на пето място. Построено е още по времето на ГДР и след лека модернизация продължава да се използва и до ден днешен. Новото летище, което се намира в непосредствена близост – Бранденбург, трябваше да бъде пуснато в експлоатация още през 2012 г., но прерязването на лентата се отлага вече четвърти път. Причината е наличието на редица строителни грешки. В крайна сметка най-рано то може да бъде пуснато в действие след три години.

На оценка са подложени също така и авиопревозвачите. Едва ли е изненада, че най-лоша оценка са получили нискобюджетните компании, като Ryanair и Wizz Air. В класацията с антилидерите влизат също така четири гръцки и две италиански авиокомпании.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА