27 Октомври, 2015 08:56 2 250 0

КСБ връчи строителните „Оскари” на Димитровден

  • строители-
  • камара-
  • бал-
  • ксб

Пред строителите трябва да сме с респект

КСБ връчи строителните „Оскари” на Димитровден - 1
Снимки: в. "Строител" Денис Бучел.

Камарата на строителите в България (КСБ) връчи отличията на най-добрите компании в сектора. Това стана на традиционния бал по повод Деня на строителя –26 октомври, в „София хотел Балкан”. Домакини на събитието бе Лиляна Павлова – министър на регионалното развитие и благоустройството, и председателят на Управителния съвет на КСБ инж. Светослав Глосов.

Сред официалните гости са Ивелина Василева – министър на околната среда и водите, председателите на парламентарните комисии по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление Найден Зеленогорски, по правни въпроси Данаил Кирилов, по транспорт, информационни технологии и съобщения Гроздан Караджов, председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура” инж. Лазар Лазаров, инж. Стоян Братоев – изп. директор на „Метрополитен“ ЕАД, инж. Асен Антов – изпълнителен директор на Национална компания „Стратегически инфраструктурни проекти”, заместник-кметовете на Столичната община Ирина Савина, Дончо Барбалов, ръководителите на ОП „Региони в растеж“, ОП „Околна среда“ и ОП „Транспорт”, експерти от държавни ведомства. Събитието събра над 280 представители на водещи строителни фирми.

„Да си строител е призвание“, заяви в привественото си слово министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. „През 2015 г. довършихме редица обекти, приключваме и други от програмния период 2007 – 2013 г. Готови са над 300 км пътища, водни и енергийно ефективни проекти“, подчерта тя. „Над 10 млрд. лв. ще бъдат само за строителство през програмния период 2014 – 2020 г. Надявам се ползотворното ни сътрудничество с Камарата на строителите в България да продължи, за да реализираме планираните проекти“, каза министър Павлова.

„Пред строителите трябва да сме с респект. През тази година завършихме над 43 пречиствателни станции за отпадъчни води, над 2500 км водопроводи и канализация. Довършваме няколко регионални системи за управление на отпадъците“, заяви министърът на околната среда и водите Ивелина Василева. По думите й през следващата година ще се изпълняват обекти за над 630 млн. лв. Средствата ще са за фазираните проекти във ВиК сектора и още 9.КСБ връчи строителните „Оскари” на Димитровден

„Благодаря ви от името на Управителния съвет на КСБ и от мое име, че днес сте тук, благодаря ви за ползотворното сътрудничеството и добрия диалог, който има между ръководените от вас ведомства и Камарата на строителите в България“, заяви инж. Светослав Глосов, председател на УС на КСБ. „Хубаво е, че сме заедно както в усилните работни дни при реализацията на най-големите инфраструктурни обекти, така и в празничния ден Димитровден”, допълни той.

„Почитайки традицията, на 26 октомври правим равносметка за отиващата си 2015 г., с която приключва финансово и програмен период 2007 – 2013 г. Измина поредна натоварена година за строителите, в която постигнахме много. Заедно минахме през трудности, предизвикателства, успехи и пак неспирно продължаваме напред. Доказахме, че когато стремежите са ясно формулирани, когато сме единни и убедени в отстояваните каузи, ние можем бавно, но сигурно да утвърдим лоялните правила в бранша. Камарата освен като коректив отново се доказа като полезен партньор на държавата“, подчерта инж. Глосов.

„Годината беше много динамична, но и запомняща се заради редицата строителни достижения. Някои от тях са запечатани във втората изложба по повод Деня на строителя, организирана от КСБ и в. „Строител“ със съдействието на Столичната община“, каза председателят на УС на Камарата.

„Предстои нов програмен период, който ще е изпълнен с предизивкателства. Затова трябва да продължим да бъдем силни заедно, нека имаме шанса да покажем професионализма си с изпълнението на още повече обекти, с които да направим страната по-красива, по-модерна, по-привлекателна за инвестиции“, каза инж. Глосов.

„Камарата е партньор на Столичната община. В момента подготвяме инвестиционната ни програма за следващата година. Само 180 млн. лв. ще има за метрото през 2016 г.“, заяви Дончо Барбалов, зам.-кмет с ресор „Финанси и стопанска дейност“ към Столичната община.

„Продължаваме доброто партньорство при изграждането на транспортните проекти“, заяви инж. Лазар Лазаров, председател на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“.

В класацията на Камарата на строителите в България участват само компании, вписани в Централния професионален регистър на строителя (ЦПРС) и изпълнили процедурата по чл. 20, ал. 2 от Закона за Камарата на строителите за 2014 г. към 30. 09. 2015 г. В тазгодишната класация се състезават 3835 дружества.

В първата група попадат 2797 фирми, изпълняващи строежи от високото строителство (жилищно, обществено-обслужващо, промишлено), прилежащата му инфраструктура, електронни съобщителни мрежи и съоръжения. Във втората са 241 компании, работещи по обекти от транспортната инфраструктура. В третата – 484, ангажирани в сферата на енергийната инфраструктура, и в четвъртата – 314 фирми, специализирани в благоустройствената инфраструктура, хидротехническото строителство и опазването на околната среда

Победителите са определени от тричленна комисия на основание декларираната информация от годишните отчети за 2014 г. в електронната система на ЦПРС и по определените показатели за оценка, съгласно чл. 3, ал. 2 от Правилника за годишната класация. Комисията е оглавена от инж. Николай Станков – зам.-председател на КСБ и председател на ОП на КСБ – София. Членове на журито са изп. директор на КСБ инж. Иван Бойков и Георги Грънчаров – ръководител на Централно звено „Регистър“ към Камарата.

Сред критериите за оценка с най-голяма тежест е „Нетни приходи от продажби“, за който фирмите получават по 15 точки. Следва „Средносписъчен персонал за последната финансова година“ с 10 точки и „Дълготрайни материални активи за последната финансова година“ с 5 точки.

По време на събитието „Вестник Строител“ ЕАД бе първата фирма у нас, която бе отличена със сертификат за устойчиво управление на събития (ISO 20121:2012) от „Бюро Веритас“. Същият сертификат имат фестивалът във Венеция, Евровизия 2013 г., Олд Трафорд- стадиона на английстия футболен отбор „Манчестър Юнайтед“.

След официалната част, в която станаха ясни тазгодишните носители на „Оскарите“ за строителна практика, доказали се с качество и мащабност на изпълняваните проекти, за настроението на гостите се погрижиха от рок легендите от „Фондацията” и танцьорите от Dance Academy.

 

ПЪРВА ГРУПА - строежи от високото строителство (жилищно, обществено-обслужващо, промишлено), прилежащата му инфраструктура, електронни съобщителни мрежи и съоръжения

 

Раздел “големи”:

Строител

Седалище

Награда

1.

ГЛАВБОЛГАРСТРОЙ АД

София

Златна

2.

ГЕОСТРОЙ АД

София

Сребърна

3.

ВОДСТРОЙ 98 АД

София

Бронзова

 

Раздел “средни”:

Строител

Седалище

Награда

1.

ЛИРЕКС БГ ООД

София

Златна

2.

БАРАЖ ГРУП ЕООД

София

Сребърна

3.

АЛФАСИСТ ИНЖЕНЕРИНГ ООД

София

Бронзова

 

Раздел “малки”:

Строител

Седалище

Награда

1.

СИЕНИТ ИНВЕСТ ООД

Пловдив

Златна

2.

КОЛОС – ИВ ООД

София

Сребърна

3.

ПРЕСТИЖ БИЗНЕС – 93 ООД

Благоевград

Бронзова

 

 

ВТОРА ГРУПА - строежи от транспортната инфраструктура

 

Раздел “големи”:

Строител

Седалище

Награда

1.

ТРЕЙС ГРУП ХОЛД АД

София

Златна

2.

ХИДРОСТРОЙ АД

София

Сребърна

3.

ГБС – ИНФРАСТРУКТУРНО СТРОИТЕЛСТВО АД

София

Бронзова

 

Раздел “средни”:

Строител

Седалище

Награда

1.

ВИКТОРИЯ ТРАНС - 2007 ЕООД

с. Мрамор

Златна

2.

ПЪТРЕМОНТ ООД

Пловдив

Сребърна

3.

АТЛАС БАЛКАН ООД

София

Бронзова

 

Раздел “малки”:

Строител

Седалище

Награда

1.

ФАРМВИЛ ЕАД

София

Златна

2.

ВИДАПЪТСТРОЙ АД

София

Сребърна

3.

ИНФРА РОУДС ЕООД

София

Бронзова

 

 

ТРЕТА ГРУПА - строежи от енергийната инфраструктура

 

Раздел “големи”:

Строител

Седалище

Награда

1.

ФИЛКАБ АД

Пловдив

Златна

2.

АТОМЕНЕРГОРЕМОНТ АД

Козлодуй

Сребърна

3.

АТАРО КЛИМА ЕООД

Пловдив

Бронзова

 

Раздел “средни”:

Строител

Седалище

Награда

1.

Т и Д ИНЖЕНЕРИНГ ЕООД

Варна

Златна

2.

ТЕХНОТЕРМ ИНЖЕНЕРИНГ ЕАД

София

Сребърна

3.

ЕЛЕМОН ООД

Варна

Бронзова

 

Раздел “малки”:

Строител

Седалище

Награда

1.

СОЛАРПРО ОМ АД

София

Златна

2.

ПОПОВ ООД

Бургас

Сребърна

3.

СТРОЙСИСТЕМ – К EООД

София

Бронзова

 

 

ЧЕТВЪРТА ГРУПА - строежи от благоустройствената инфраструктура, хидротехническото строителство и опазването на околната среда

 

Раздел “големи”:

Строител

Седалище

Награда

1.

ГЕОТЕХМИН ООД

София

Златна

2.

СТАНИЛОВ ЕООД

София

Сребърна

3.

РАЙКОМЕРС КОНСТРУКШЪН ЕАД

София

Бронзова

 

Раздел “средни”:

Строител

Седалище

Награда

1.

ХИДРОМАТ ООД

София

Златна

2.

СТАТУС – Н ООД

София

Сребърна

3.

КИД ПЛЮС ЕООД

Видин

Бронзова

 

Раздел “малки”:

Строител

Седалище

Награда

1.

НЕК ГРУП ЕООД

Момчилград

Златна

2.

РАДОВАНОВ ООД

Костинброд

Сребърна

3.

ЕТ АСО – АСЕН МЛАДЕНОВ

Неделино

Бронзова

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА