Last news in Fakti

30 Октомври, 2015 11:37 2 517 0

Свърши ли бумът на пазара в Турция

  • сделки-
  • имоти-
  • турция

След като през последните години пазарът на недвижими имоти в Турция отчита непрестанен ръст, то през септември 2015-а се регистрира спад в покупателната активност в южната ни съседка. Той е в рамките на 20.1% на годишна база, сочат данните на турската статистическа агенция.

Причината за него е повишаването на лихвените проценти по ипотечните кредити и дългите религиозни празници. Спад обаче има не само сред местното населени, но и сред чуждестранните предприемачи. Броят на сделките с тях е намалял до 1769, или с 4.8% спрямо септември 2014-а.

Кратка ретроспекция на интензивността на продажби на жилища от началото на годината показва, че през първия по-активен месец – февруари 2015 г., те са отчели ръст от 15%. През март той е бил 32.4%, за да достигне рекордните нива от 42.7% през април. През май и юни увеличението е било съответно 19.4 и 19.1% на годишна база. От юли темповете се забавят при ръст в сключените сделки от 13.5%, а през август този процент вече е 6.2%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА