Last news in Fakti

3 Ноември, 2015 21:03 3 702 1

Градовете с най-надценени имоти

  • цени-
  • жилища-
  • град

Първото място в класацията на градовете с най-надценените имоти, проведено от швейцарската банка UBS, е един от най-големите европейски мегаполиси – Лондон. След него в зоната на най-голям риск от образуването на „имотен балон” е Хонконг. На трето място е Сидни, където от 2012 г. досега цените на жилищата са скочили с 30%. Служител със средна заплата ще са му необходими около 7 години, за да може да си позволи покупката на жилище от 60 кв.м в центъра на най-големия австралийски град. В същото време в Лондон, Париж, Сингапур и Ню Йорк са необходими над 10 години за покупката на аналогичен имот.

По данни на UBS в Париж, Сидни и Лондон е възможна рязка корекция на цените в случай на увеличение на лихвените проценти.

За 2014 г. британското икономическо издание The Economist постави Хонконг на първо място в класацията на градовете с най-надценени имоти.

ТОП 10 на градовете с най-надценени имоти

град
1 Лондон
2 Хонконг
3 Сидни
4 Ванкувър
5 Сан Франциско
6 Амстердам
7 Женева
8 Цюрих
9 Париж
10 Франкфурт

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Коста

    0 0 Отговор
    И при нас излиза горе-долу така, но не заради високите цени, а заради ниските доходи.