Last news in Fakti

5 Ноември, 2015 10:57 806 0

Затрупаните работници под фабрика в Пакистан пишат смс-и за помощ

  • пакистан-
  • фабрика-
  • лохар-
  • затрупани-
  • загинали

Спасителните работи по изваждането на оцелелите продължава и днес, а екипите се страхуват, че броят на жертвите може да се увеличи

Затрупаните работници под фабрика в Пакистан пишат смс-и за помощ - 1
Снимка АП/БТА

Оцелелите, блокирани под развалините на срутилата се вчера пакистанска фабрика в град Лохар изпращат съобщения за помощ от мобилните си телефони, съобщава Ройтерс.

Спасителните работи по изваждането на оцелелите продължава и днес, а екипите се страхуват, че броят на жертвите може да се увеличи.

Местните власти съобщават, че има 18 загинали при инцидента, който хвърли светлина върху лошите стандарти за безопасност в Южна Азия.

Близо 100 оцелели са били извадени изпод останките на завода, в който са се правели пазарски чанти. Спасителите казват, че десетки работници все още се намират в сутерена на сградата. Те успяват да се свържат с външния свят чрез мобилните си телефони.

"Ние работехме на първия етаж, когато покривът се срути", каза един от работниците, хванати в капан и допълни: "Сега мога да чуя грохота на тежките машини, което ми дава надежда, че ще изляза жив.“

Властите заявиха, че работата по спасяването на хората върви бавно, за да се избегнат по-нататъшни наранявания на тези, които все още са в капан.

Някои от спасените работници разказаха пред медиите, че собственикът на фабриката пренебрегнал препоръката на строителя, който надстроявал трети етаж, да спре работа за няколко дни тъй като по сградата има пукнатини, появили се след земетресението..

Трусът с магнитуд 7,5 уби над 300 души в Пакистан и северните части на съседен Афганистан и повредени хиляди сгради.

Собственикът на фабриката е сред 18-те загинали, заявиха местните власти.

Затрупаните работници под фабрика в Пакистан пишат смс-и за помощ


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА