6 Ноември, 2015 18:49 3 994 1

Активни продажби на зимни имоти през лятото

  • imot.bg-
  • bulgarian proprties-
  • ваканционни имоти-
  • банско
Активни продажби на зимни имоти през лятото - 1
Снимка: М. Богданова ©

След като пред последните години зимните ваканционни имоти (най-вече тези в Банско) трудно се продаваха, то 2015-а вероятно ще бъде сред най-успешните след имотната криза. Причината е, че независимо от летните месеци, в най-големя зимен курорт на България се наблюдава ръст в броя на реализираните сделки.

„Истински ренесанс за имотите в ски курортите през тази година, който продължи дори и по време на активния летен сезон. И в трите големи курорта наблюдаваме повече продажби спрямо същия период на миналата година”, посочва в свои анализ агенция Bulgarian Proprties.

От чужденците най-много продажби е имало на британци, руснаци, украинци и македонци. Предложения обаче има и то доста. По данни на най-големия сайт за недвижими имоти imot.bg, към момента в курорта се оферират над 1100 имота. Интересно е да се отбележи, че цените и при трите вида най-масово предпочитани ваканционни имоти (1-, 2- и 3-стайни) са около 450 EUR/кв.м. Относно интензивността на предлагане, най-голям избор имат клиентите, които търсят 2-стайни апартаменти – близо 600 оферти. При 1-стайните предлагането е малко под 300 броя, а 3-стайните са 221 броя.

„Това е втори пореден тримесечен ръст на цените в курорта и затвърждава обръщането на тенденцията и навлизането на имотния пазар в най-големия ни зимен курорт във фаза на възстановяване. Натрупаният ръст в цените на имотите в Банско за деветмесечието е 3.6% на годишна база”, отчитат от Bulgarian Properites.

От тази година може смело да се твърди, че пазарът на недвижими имоти и в трите ваканционни курорта започва да се възстановя. Очакванията на анализаторите са, че със старта на зимния сезон през 4-тото тримесечие на тази година ще се отчете още по-голям ръст, който ще се пренесе и в началото на следващата година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иракли Иракли

    0 0 Отговор
    Ние от компанията,притежаваме дребни имоти в курорта Боровец!Бяхме негативно настроени към Банскалий,но сега и пожеламе успешни продажби и силен сезон!