10 Ноември, 2015 15:10 1 952 1

ДНСК премахва обекти на „Русалка”

  • днск-
  • русалка-
  • басейн

Комплекс от басейни с кафе-аператив на територията на ваканционно селище „Русалка” ще бъде премахнат до дни, съобщи ДНСК. Става дума за застроена площ от 537.50 кв.м. от „Русалка” АД, представлявано от Евгения Банева.

Заповедта за премахване на обекта, издадена от РДНСК Североизточен район, е от началото на 2013 г., но влиза в сила сега, тъй като е имало обжалвания, които вече са приключили.

„Това не е единственият незаконен строеж, извършен на територията на ВС „Русалка“. През 2010 г. и 2011 г. са премахнати принудително още два незаконни строежа – яхтено пристанище и изкуствен плаж от стоманобетон с открит басейн, извършени в изключителна държавна собственост – морския бряг и акваторията”, съобщават от ДНСК.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    0 0 Отговор
    Язък ! Тази година независимо, че си платих 5 лева за вход с кола в Русалка, ми искаха още 6 лева за достъп до южния плаж, където е и този басеин. Така и не можах да се сбогувам визуално с басеина, защото не им дадох тия незаконни 6 лева за достъп до държавна собственост- плаж.
    Вълнува ме и следният въпрос: Вярно ли е, че Баневи заустват фекалните води от Русалка в соленото езеро- Наневска тузла, над Таук лиман.