Last news in Fakti

11 Ноември, 2015 09:06 8 144 2

Уютът и топлината на живия огън

  • хаусмайстер-
  • камина-
  • дизайн

С настъпването на есенния хлад започваме да прекарваме все повече време вкъщи – със семейството и приятелите. Как да направим дома си по-уютен, топъл и привлекателен?

Едно от удоволствията на зимния сезон е възможността да се сгушиш в удобния фотьойл до камината, да се отпуснеш и да слушаш пращенето на огъня. Не по-малко е удоволствието и от живия огън на модерните варианти на печките на дърва и въглища или пелети. Възможностите да си осигурим жив огън са много, но всеки има своите предпочитания и специалистите от Хаусмайстер могат да ви помогнат както с консултация, така и с точен проект и реализацията на му.

Източник: decoist

Когато обмисляте вариантите за отопление, добре е да знаете, че дървата са по-икономичен начин на отопление в сравнение с електричеството, газта и нафтата. А по-високата начална инвестиция за отоплителна система на дърва се изплаща за по-малко от 10 години. Съвременните ефективни отоплителни уреди на дърва позволяват ниска консумация на гориво, много добър комфорт и ниска степен на замърсяване на околната среда. Недостатъци са необходимостта от сухо място за съхранение на дървата и от редовно зареждане на печката.

Източник: archiproducts

Една от модерните тенденции са камините без комини. Те са удобни в случай, че нямате комин или не искате да се занимавате със зареждане и поддържане на истинска камина, но все пак искате да се радвате на живия огън у дома. Това са камините, работещи с биоетанол. За тях комин не е необходим, защото не пушат и следователно могат да се поставят навсякъде в жилището, а предимство също така е и достъпната им стойност. Също така отдават директно топлината от огъня в помещението, като за приблизително 15 минути 20кв. може да се затоплят до 25 градуса. Но трябва да се има в предвид, че био-камините изискват добра вентилация.

Източник: wayfair

Камините със светодиоди са част от най-новите електрически декоративни камини. Могат да бъдат стенни или за вграждане, монтират се изключително лесно, осигуряват оптичния ефект на истински пламък и приятна температура във всяка стая като едновременно ни освобождават от допълнителната работа по поддръжката. Те са може би един от най-лесните начини да си осигурим безпроблемен жив огън на което и да е място у дома при това с дистанционно управление.

Теменужка Захариева


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Morgoth

    0 0 Отговор
    Камината е като хидромасажната вана - прекрасно нещо за къща под наем в която отиваш за уикенда, но монтирана у вас само заема място и се ползва един път годишно.
  • 2 забравили сте

    1 0 Отговор
    А защо не сте написали за данък "Комин" като недостатък?