Last news in Fakti

20 Ноември, 2015 16:53 2 513 2

Как един „скучен” пазар се превръща в „горещ”

  • германия-
  • имоти-
  • цени

Поскъпване на жилищата, ръст в наемните нива и в броя сделки с недвижими имоти се наблюдава във всички големи германски градове. Близо 20 млрд. EUR са инвестициите в сектора от началото на годината до момента.

Наемните нива в Берлин, Хамбург и други големи градове се повишават, поради силната миграция на млади хора от провинциалните градчета към мегаполисите. Също така, се увеличава и потокът на прииждащи в Германия граждани на други европейски държави. Строителството не може да смогне на силното търсене.

Изгодните лихви по ипотечните кредити правят покупката на жилище добра инвестиция за големите предприемачи. Доказателство за това е, че през 2011 г. в сектора са били вложени 5 млрд. EUR, докато само за първите девет месеца на 2015-а сумата е 18.4 млрд. EUR.

В другите европейски държави със силна икономика големите предприемачи инвестират предимно в офисни и търговски имоти, но Германия като нация на „наемателите” се явява изключение. Само 45% от германците имат собствено жилище, а останалите разчитат на наемния пазар.

Стотиците хиляди бежанци, които прииждат във ФРГ, се очаква още повече да повишат търсенето в сегмента на наеми както на жилища, така и на къщи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 jp power

    0 0 Отговор
    Нещо се обърках, как бежанците ще повишат цените, нали са бежанци и са бедни????? Че чак къщи ще наемат, хахахах. Знаете ли какво ще стане, там където се заселят мюсулманите, няма да остане никой бял, имотите ще са на безценица. А тоз , който мисли да печели от наем от бежанциии...хахаха

    Коментиран от #2

  • 2 qwerty

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "jp power":

    Групости!
    Бежанците имат пари и именно къщи наемат, защото се бутат вътре 20-30 души и им излиза по-евтино.
    Друг е проблема, че едва ли ще има гермаци, които ще искат на тях да дават, като се има предвид в какви кочини превръщат имотите.
    Иначе цените ще растат и то яко