Last news in Fakti

22 Ноември, 2015 15:57 1 434 3

„Мини Марица-изток" преустанови работа заради бурния вятър

  • мини марица-изток-
  • преустанови-
  • бурен-
  • ураганен-
  • вятър

Министър Петкова посети абонати без електрозахранване в Долни Богров

Въгледобива в „Мини Марица Изток” е временно преустановен заради силните пориви на вятъра, достигащи до 27 м./сек., съобщи енергийният министър Теменужка Петкова, която днес посети на място абонати, останали без електрозахранване в Долни Богров.

След утихване на вятъра работата във въгледобивното дружество ще бъде възобновена.

Силният вятър днес остави без захранване райони в София град, София област и Враца.

По думите на Петкова на средно напрежение захранването е възстановено, продължава отстраняването на аварии при единични абонати.

„Координацията на Министерството на енергетиката с трите електроразпределителни дружества е добра, работата ще продължи до пълно възстановяване на електрозахранването във всички региони на страната”, подчерта Петкова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Будител

    0 0 Отговор
    Така ще е и тепърва няма да има ток - то не бе преждевременно затваряне на напълно годни и безопасни реактори, откази от строеж на нови АЕЦ, откази за строеж на газопроводи и всякакви евро-гейски и US-глупости - само че тези умници ток няма да ни дадат, а ще продължават да ни душат! Осъзнай се народе и проумей глупостта и продажността на българските управници!!!
  • 2 СТОЯН

    0 0 Отговор
    НУША Е поредната чалма в енергетиката, Нуша да ми говори за енергетика ми звучи като симфония в ориента. ще я приживеем ясно е това но на каква цена, знам че не е евтино. как да вървят нещата бе хора как да стане това?
  • 3 вили

    0 0 Отговор
    може би финансов министър щеше да и отива повече, как само я насадиха, за да се провали напълно и завинаги