Last news in Fakti

23 Ноември, 2015 14:33 1 748 0

Годишната Дизайн Конференция представя успешни българи

  • дизайн-
  • конференция
Годишната Дизайн Конференция представя успешни българи - 1
Гена Събева по време на първата годишна конференция на интериорните дизайнери

Основен партньор на предстоящата Годишната конференция на интериорните дизайнери, която ще се проведе на 03 декември е Държавната агенция за българите в чужбина. Организатор е Асоциацията на интериорните дизайнери в България (АИДБ), Целта на Асоциацията е да инициира срещи между дизайнери, инвеститори, мебелни компании и университети. Според г-жа Гена Събева, председател на АИДБ „Желанието ни е нашите събития да са сцена за изява на дизайнерите. Искаме да създаваме популярни имена, както сред колегите, така и сред масовата публика. Затова от тази година стартирахме с лекции на известни дизайнерски студия в различни университети. Там студентите се запознават с голям интерес за живота и работата на вече успели техни колеги.

Във втората част на конференцията лектори ще бъдат успешно реализирали се българи с проекти на международната сцена – Светослав Тодоров, STUDIO MODE (Носител на световните призове за „Restaurant and Bar Design Awards“ – „BEST BAR“ и „EUROPE“  за заведението „GRAFITTI“ във Варна), Арх. Елиа Недков (Носител е на много награди, някои от които "Polydecor Design Award", "DuPont Corian" за храна и кафе-бар и др. ), Георги Георгиев. (Изследовател на процеса на дизайн, творец, който изследва по-различната перспектива на дизайна, процеса и създаването на нови идеи, креативността в процеса за създаване на интериорен дизайн. Живее и работи в Япония.) и Мария Слабакова. (Художник и главен дизайнер на „АРТ Студио СЛАБАК“ Маями, САЩ – фамилна компания с над 30 годишен опит в България и САЩ, основен партньор на компанията Barton G – лидер в парти индустрията и организирането на събития в САЩ. )

Важна е възможността известни българи по света да споделят своя професионален опит - споделя г-н Димитър Владимиров, зам. Председател на ДАБЧ - Агенцията подкрепя подобни инициативи, които създават условия на известни българи по света да споделят своя професионален опит сред колегите им от Родината. За последните години тези формати обхващат различни сфери на науката, културата и изкуството. Ще споделя само някои от тях: Трите поредни издания на изложбата на български художници зад граница „Толкова близо, толкова далече”, осъществени съвместно с НДФ „13 века България” и НДК бяха особено успешни и породиха интереса на ценителите към българските творци със значими изяви в световното изкуство. Агенцията организира съвместно със Съюза на архитектите в България срещи и изложби  на български архитекти от чужбина с участието на наши сънародници от Европа, САЩ и Канада, придобили известност с осъществените си проекти в областта на архитектурата. В такъв ракурс подпомагането от страна на ДАБЧ на Втората годишна конференция на интериорните дизайнери е израз и естествено продължение на  политиката на държавата за интегриране на българските специалисти от чужбина с Родината. Лектори в тази Конференция ще бъдат значими български имена в бранша от Европа и Азия. И вероятно по-добро от участието им в този Форум и споделянето на техния ценен опит, би могло да бъде само тяхното бъдещо редовно включване в подобни срещи и съвместни проекти.

Конференцията ще завърши с двустранни срещи между инвеститори, производители или вносители на мебели.

Всичко за програмата, участниците и билетите можете да намерите
на официалната страница на конференцията и в страницата на събитието във Facebook .


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА