Last news in Fakti

24 Декември, 2015 13:54 3 302 14

Спекуланти залагат на нефт от $15 за барел

  • петрол-
  • котировки-
  • нефт-
  • опек

Освен това се очаква излизането на пазара на Иран, който притежава един от големи неразработени запаси на черно злато

Спекуланти залагат на нефт от $15 за барел - 1
Снимки: АП/БТА

Спекуланти вече залагат, че петролът може да падне до $15 за барел, съобщава Блумбърг.

Агенцията се позовава на своя анкета за настроенията на пазара.

Мечите настроения на пазара на петрол се подхранват от решенията на декемврийската среща на страните-износителки на петрол (ОПЕК) за запазване на квотите на добив.

Спекуланти залагат на нефт от  за барел

„Ние очакваме, че излишъците от запасите от петрол ще се запазят и през следващата година“, посочи директорът на отдела за изследването на петрола в инвестиционната банка Goldman Sachs Group Inc. Джефри Кари. Той посочи, че съществува риск нефтът да падне до $20 за барел.

Спекуланти залагат на нефт от  за барел

Освен това се очаква излизането на пазара на Иран, който притежава един от големи неразработени запаси на черно злато.

Данните от New York Mercantile Exchange и U.S. Depository Trust & Clearing Corp. сочат, че има вече заявки за опционни договори на нива от $30, $25, $20 и дори $15 за барел. Лекият суров петрол се търгува за около $36 за барел.

Заявеното количество по тях е за 640 хил. барела. От руското министерство на енергетика дори са поискали от водещи енергийни компании да представят своите планове за действия при нива от $30 за барел.

Спекуланти залагат на нефт от  за барел

На среща с правителството руският президент Владимир Путин дори е поискал да се разработи програма, според която цената на петрола за дълго време ще е ниска.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 111

    2 0 Отговор
    и до 5 доллара за барел може да падне,но в нашата кочина цените не падат,изроди се гаврят с народа...

    Коментиран от #2

  • 2 999

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "111":

    Ако искаме да паднат цените трябва да паднат главите на тия в парламента.
  • 3 опсмопсус

    1 0 Отговор
    Представете си колко години ОПЕК и останалите страни производитлки и износителки на петрол са ни драли с високи цени!От 50 до 160$ за барел!
  • 4 onq s konq

    2 0 Отговор
    Чак ми е притеснено как като отида в един момент да зареждам и накрая като попитам колко тр да платя,ще ми кажат че поради "минусовата" цена те ще ми платят...че съм заредил при тях!
  • 5 стратокастър

    0 0 Отговор
    Хем си прав ,хем не си -ние купуваме само от руснаците !Защо ли?
  • 6 Дядо поп

    0 0 Отговор
    Я по-кротко и не се бунтувайте,ако изродите ни намалят
    цените на бензина и нафтата с какво ще си карат мерце-
    десите и ще си плащат на любовниците,ами нали няма
    да могат да ходят до Малдивите,като някой от нас в Мало
    Бучино.Е това вече е трагедия,защото хората си имат
    разходи,охрана да ги охранява от любовта ви,големи
    апартаменти вили кво ли не.
  • 7 Бай Тошо

    0 0 Отговор
    Абе вие не разбрахте ли че цените у нас може да паднат само с няколко стотинки , иначе тази руска зависимост ще стане независимост. А партията няма да допусне такава енергийна независимост от Русия . Петрола по света може да падне но у нас никога !!! И никакава диверсификация на енергоносители докато ние сме на власт !

    Коментиран от #11

  • 8 раптор

    0 0 Отговор
    Само, че цената на горивата зависи само приблизително на 1/3 от цената на петрола... Другото е най-вече акциз, цена на производство и съхранение... Цената на съхранение и производство е с най-малък дял - 20%... И тя е еднаква за всички производители - дали руски, български, австрийски, холандски и прочие... Тааа не е лошо преди да се тровите с негативни мисли да проучите нещо толкова елементарно... Дедите ви ще ви питат: абе вие кво мрънкате, като ние умирахме за тая страна, гладувахме за тая страна, месо ядохме на празници, банани никога, а вие глезлиовци глави ще режете!

    Коментиран от #10

  • 9 дядо Пижо

    0 0 Отговор
    Това ако стане сбогом автомобили. Никой няма да произвежда. Цените ще скочат моментално на 200. И без това войната ни е на прага.
  • 10 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "раптор":

    А ти кога ще спреш да лъжеш и да си въобразяваш , че всички са шарани . И акциза и ДДС и цената за съхранение в България са най-ниските в Европа , а цената за петрола и за производство са на една и съща компания и са най-високите в Европа , и именно за това в Европа има държави с по-ниски цени , въпреки по-високите акцизи, ДДС , заплати и всякакви други разходи .

    Коментиран от #12

  • 11 999

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Бай Тошо":

    Когато бяхме истински зависими от СССР, газта и горивата бяха по евтини и от страни с залежи на подобни, да не говорим, че сме били 12–ти в света по износ на петролни продукти.
  • 12 раптор

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    Акцизната ставка е почти една и съща за всички държави членки на ЕС... Това е единна европейска политика! За това сме единни и обединени! Това, че някои политики не отговарят напълно на българските стандарти е друга тема! Сами решихте да сте част от ЕС и за това сте част! Относно производствените разходи - търсенето влияе силно на цената! В България както може да си представиш то е ниско! Нещата трябва да се правят с акъл, а не 25 години да разказвате как ще бесите и колите, а в крайна сметка никой да не сте обесили, дори набили и само да си тровите психиката! Трябва да разберете, че държавата е едно цяло, а не да се оправдавате за слабото си положение с политиците... Всичко ви е слабо! Никой не ви е ощетил силно! Просто не сте заслужили по-добро! Съжалявам, ама като пич искам да казвам само истината без да я подсладявам!
  • 13 FR V

    0 0 Отговор
    Руските мекерета да мълчат!Наскоро всички разбраха това което се знаеше от години.
    Че Лукойл продава на завишени цени в България,също както ни набутваха и газта на двойна цена.Сами си признаха ,че са сгрешили с 40% при сформиране на цените.

    Коментиран от #14

  • 14 tost

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "FR V":

    До FR V :сранно, пътувам от Италия ,Словения,Хърватска,Сърбия до БГ и горивата са най ефтини у нас.На ботуша бензина в момента е 1.35 като на места стига до 1,6 €.Обяснини как така Лукойл продава на завишени цени,а пък горивата са по ниски от другите държави:)))