Last news in Fakti

18 Януари, 2016 08:36 9 414 15

Неочаквано: Mazda с конкурент на BMW Х4

  • mazda-
  • cx-4-
  • koeru

Така наречените купе-кросоувъри, които представляват автомобили с повишена проходимост, по-голям клиренс и скосена задна част, стават все по-популярни. За родоначалник на този нов сегмент се счита баварското возило X6, а след него започнаха да се появяват и доста по-компактни по размери подобни автомобили.

За да е конкурентоспособна на всички фронтове, BMW пусна и по-малък вариант, носещ обозначението X4 - купеобразен SUV, който се прави на платформата на Х3. Беше съвсем очаквано и Mercedes-Benz да направи подобни автомобили. След като пуснаха GLE Coupe, който е пряк конкурент на BMW X6, сега Mercedes подготвя и аналог на Х4.

Този модел ще носи обозначението GLC Coupe. Съвсем неочаквано обаче, сега става ясно, че и японците от Mazda ще се намесят в този нов сегмент. Една снимка, изтекла в интернет пространството (фотографията най-горе) ни дава първоначална представа за това как ще изглежда новият купе-кросоувър на Mazda.

Външно новата Mazda наподобява на показаната през есента на миналата година във Франкфурт концепция Mazda Koeru (долната снимка), но на този етап от компанията не изнасят никаква допълнителна информация. Най-вероятно японското предложение в класа на Х4 и GLC Coupe ще бъде обозначено като CX-4.

Под капака му ще се монтират същите двигатели, налични за кросоувърите на марката СX-5 и CX-3. Не е ясна и дата на официалното представяне на модела, но съдейки по возилото от снимката, което изглежда напълно готово за серийно производство, това ще стане на някое от големите автомобилни изложения през тази година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стефан

    4 3 Отговор
    Ми верно е неочаквано, но пък от друга страна имат и СX-5 и CX-3 и то CX-4 си идва от самосебе си. Освен това те японците не могат да измислят нищо ново и само копират германците. Друг е факта, че в много случаи копията стават по-добри от оригиналите.

    Коментиран от #11

  • 2 Марто

    1 3 Отговор
    Макар и доста смело решение, факт, че само японците от Хонда и Мазда могат да се опънат на БВ и Мерцедес - никой друг.

    Коментиран от #3

  • 3 смехуран

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "Марто":

    Хонда и мазда на МБ и БМВ??? Та те са в различни сегменти... Да не говорим, че Онда ограничението им е 4 цилиндъра и 2.0л. ...
  • 4 копеле

    0 0 Отговор
    Ето най-новите японски муцунки http://patty091017.blog.fc2.com/page-0.html
  • 5 гостЪ

    1 1 Отговор
    кое е копирано тука бе? Четирите врати и четирите гуми ли? Или викаш само бмв могат да правят кросоувъри? Айде по-полека..
  • 6 SSANGYONG

    0 0 Отговор
    За родоначалник на този нов сегмент се счита баварското возило X6

    Първият беше SSANGYONG ACTYON 2005г.

    Коментиран от #7

  • 7 Udo

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "SSANGYONG":

    не говори глупости. Този SSANGYONG ACTYON си е типичен всъдеход, направен на рама и няма нищо общо със спортен автомобил, с повишена проходимост. Друг е въпроса, че корейския буклук не става нито за офроуд, нито за асфалт. А визията му може да бъде определена като най-грозната. Родоначалникът е само един - BMW X6
  • 8 Кобрата

    1 3 Отговор
    Да бе, голям виц беше това.
    Както сърбите никой не може да ги бие по музика, така и германците никой не може да ги бие по автомобилостроене!
  • 9 камикадзе САН

    2 1 Отговор
    Японците за пореден път го набиха на бмв !!!!

    Коментиран от #13

  • 10 Summon

    1 0 Отговор
    Мазна за пореден път доказват че, са най-нещастния японски бранд и че, немогат и на трабантче да го "набият".

    Коментиран от #12

  • 11 опсмопсус

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Стефан":

    Къде си тръгнал да обясняваш на бе ен ве фенове и мерцедес каруцари.БГ фена не признава нищо друго!
    Я не сакам на мен, да ми е добре, сакам на Вуте да му е зле!
    Момчета с бе ен ве, опомнете се!Има и по-добри от вас и по-зле, но в различни класове.Седите ли на топло или карате бе ен ве сега в снега?
  • 12 НикиД

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Summon":

    що не дойдеш да те повозя на новата тройка, да видиш колко са нещастни Мазда, ама преди това се изкъпи да не ми усмърдиш купето!
  • 13 Георги

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "камикадзе САН":

    Да, особено с клиентите... Тия от БМВ изнемогват сега и се молят на Мазда да спрат да продават! Хайде моля ви се...
  • 14 Мото

    0 0 Отговор
    Жоре,

    Мазда са малка компания,пишат глупасти.Но,имам две нови мазди - не са БМВ,но за парите си предлагат пъргавина и управляемост каквато не съм усещал в друга кола от подобен клас.(сменил съм 10 различни марки през годините),седят много стабилно на пътя при всякаква скорост,ако това не е важно?!
    Умеят да правят здрави коли, с основна цел удоволствието от карането.Аз лично съм им фен заради малко бутиковия им стил - само те останаха с Ванкел,Скай Актив технологията,специфичния дизайн.
    Не знам колко е вярно но в Мазда се хвалеха че като излиза първия СХ 5 - БМВ точно купуват няколко коли и им разглобяват новите автоматични скоростни кутии-имат ноу хау маздолетите,не са посредствена марка,малка но винаги нещо ново,хитро!
  • 15 Martiso

    0 0 Отговор
    Аз съм собственик на CX-5 Дизел Това е най-големия боклук, които някога съм си купувал! За 2 години и 38 000 км. този псевдо високо проходим автомобил е влизал 4 пъти по гаранция за различни повреди / двигател и електроника/ и все съм чакал между 3 и 4 седмици за да доставят нужните части. А на въпроса ми - аз какво ще карам до като я поправите? Отговора винаги е бил - ами можеш да я караш тя е в гаранция.