29 Януари, 2016 06:15 882 0

Предстои 11 издание на поетичния конкурс „Жената – любима и майка”

  • поетичен конкурс-
  • 11 издание-
  • свиленград-
  • жената любима и майка

Един от най-престижните национални поетични конкурси в България – „Жената - любима и майка”, ще се проведе за единадесети път тази година. Организаторите – Община Свиленград, НЧ „Просвета 1870” и Съюзът на българските писатели, обявяват приемането на творби за тазгодишното единайсето издание на конкурса.

Неговият регламент е непроменен и е публикуван на официалната интернет страница на община Свиленград – www.svilengrad.bg. В конкурса могат да участват поети, които не членуват в Съюза на българските писатели. Те са разделени в две възрастови групи – от 12 до 18 години и над 18 години.

Всеки един автор може да участва с не повече от 3 стихотворения. Творбите за конкурса се изпращат по куриер, по поща, на електронен адрес или на място: гр. Свиленград, 6500, обл. Хасково, бул. „България” 69 А, Народно читалище „Просвета 1870” – за поетичния конкурс; e-mail: [email protected], тел. 0379 713 71. Творби се приемат до 23 февруари. Те ще бъдат оценявани от тричленно жури.

Най-добрите ще бъдат отличени с грамоти, а победителите ще получат и материални награди. Класираният на първо място във втора възрастова група получава и специалната статуетка, символ на конкурса - „Утро” с автор Б. Бондиков. Победителите ще бъдат обявени и наградени на 12 март на тържествена церемония, която ще се състои в шато “Катаржина Естейт”, с. Мезек, от 15.00 часа.

През миналата 2015 година по повод 10-годишния юбилей на конкурса бе издаден луксозен сборник с творбите на всички лауреати през годините на провеждането му.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА