Last news in Fakti

2 Март, 2016 11:05 30 363 27

Koenigsegg с по-бърза кола от новото Bugatti Chiron

  • koenigsegg-
  • regera-
  • женева 2016
Koenigsegg с по-бърза кола от новото Bugatti Chiron - 1

Вчера ви разказахме подробности за новото Bugatti, носещо наименованието Chiron, за което от компанията обявиха, че е най-бързата серийна кола в света, легализирана за движение по стандартната пътна мрежа.

Само ден по-късно обаче, в Женева шведите от Koenigsegg вдигнаха покривалото на новата Regera и без много помпозност и фанфари обявиха сухата статистика, според която в много отношения тяхното творение е по-бързо от Chiron.Koenigsegg с по-бърза кола от новото Bugatti Chiron

На автомобилното изложение в Женева шведите заявиха, че в сравнение с миналогодишния прототип, обновената Regara има 3 000 изменения по конструкцията и основните възли и агрегати.

Шведският хиперкар е оборудван с хибриден силов тракт, включващ петлитров двигател с вътрешно горене и три електромотора. Всичко това води до умопомрачаваща мощност от 1500 конски сили и максимален въртящ момент от 2 000 Нм.Koenigsegg с по-бърза кола от новото Bugatti Chiron

Впечатляващите ТТ данни водят и до удивителна динамика. При рязко натискане на газта при скорост от 150 км/ч. ускорението до 250 км/ч е равно на 3.9 секунди. При останалите измервания, времената също са повече от отлични.

Ускорение:
— 2,8 сек. от 0 до 100 км/ч
— 6,6 сек. от 0 до 200 км/ч
— 10,9 сек. от 0 до 300 км/ч
— 20 сек. от 0 до 400 км/ч
Що се отнася до сравнението с новото Bugatti Chiron, то от предварителните данни за двата автомобила е видно, че от 0 до 300 км/ч Regera по-бърза от Chiron с цели ТРИ секунди. От място до 100 обаче Bugatti-то е по-бързо.

Иначе новия Koenigsegg Regera ще бъде произведен в тираж от 80 екземпляра, всеки от които ще се предлага на цена от 1.8 - 2 млн. евро. За сравнение ще кажем, че Chiron струва 2.4 млн. евро.Koenigsegg с по-бърза кола от новото Bugatti Chiron


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Dimitar Stanislavov

    1 0 Отговор
    Странно, на снимките никъде не се вижда шведска маса.

    Коментиран от #18

  • 2 опсмопсус

    0 3 Отговор
    Самолет за богати, циничноста на западния свят няма граници.
    Бедните и въвлечени във войни африканци, а сега и араби ще упостошат Европа!
    Хората няма какво да ядат, те коли за 2млн. правят и продават!

    Коментиран от #4

  • 3 Менко Менчев

    1 0 Отговор
    Циганите на Сатурн!!!
  • 4 гдгф

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "опсмопсус":

    по-вероятно е "бедни" руснаци, араби и африканци да си поръчат изгъзица за 2млн. отколкото цинични европейци и американци.
  • 5 опсмопсус

    1 2 Отговор
    Повечето богаташи и особенноо новобогаташи са абсолютно нагли и цинични!
    Дали са руснаци или араби, все едно!
    Ние си драскаме тук и мизерстваме, те си живеят!

    Коментиран от #7

  • 6 мизерствай с катъра

    1 0 Отговор
    язди си катъра и не гледай на другите във златните паници щом си още със дървена такава
  • 7 Никой

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "опсмопсус":

    Ми направи нещо с живота си. Висиш по форумите цял ден и пишеш ядни коментари как ние живеем в ла*на докато безсрамниците си купуват коли.
    Шедьовър е това нещо. Благодарение на такива продукти човечеството се движи напред.

    Коментиран от #13

  • 8 Опа

    1 0 Отговор
    Не че виждам смисъл в тия суперкари, но този е абсолютен изрод.
    Кво ви бугатита, кви чирочета тая Регера е от друга планета.
  • 9 Спас

    1 0 Отговор
    Слагат ги на пистата дават им старт и да видим, то тъй рекал казал...
  • 10 Electric

    0 0 Отговор
    Има ли смисъл да ги слагат на пистата.
    Хората са го написали "разлика с 3 секунди до 300км/ч"
    Опе:1 постави няколко рекорда и после си подобряваше собствените.
    Само да спомена че скоростната кутия на Регерата не е с променливо предавателно число, т.е. има 1 предна предавка 2,73:1
  • 11 dhcp

    0 0 Отговор
    Мен ми е интересно кой ще е тоя смелчага да си купи такава кола и да я изрязва до 400км/ч

    Коментиран от #12

  • 12 AUDI

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "dhcp ":

    Да я купува който иска. Аз може ли да я изрязвам?
  • 13 опсмопсус

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Никой":

    Аз съм на работа бе, стоя в колата и си чатя докато чакам!
    А ти какво си направил в живота?
    Сетих се ника ти е "никой", та това си ти!
    "Никой", аз по не съм опсмомсус, а ти "НИКОЙ"!

    Коментиран от #14

  • 14 Никой

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "опсмопсус":

    Всеки получава каквото е заслужил в живота с постъпките си. Няма нужда от ядове и т.н. Имаш работа, браво, но приеми мисълта, че има хора, по-успели и от теб. Тази кола е създадена от инженери и техници, които не са си чатили, ами са учили и са работели. И мисля, че заслужават малко респект.
  • 15 Шаро

    0 0 Отговор
    Може да е по-бърза докато свърши заряда в акумулатора. Ако преди това не я е "олабил" за да може да върне малко ток, ще остане само на ДВГ-то и тогава "чао" на въртящия момент. Имайки предвид малката маса на колата капацитета на батерията няма да е много голям (може и да е на суперкондензатори за да има максимален ток и от там старт).
  • 16 асдф

    0 0 Отговор
    да ама не може и дастъпи на малкото пръстче на ФЕРАРИ, и тяхната слава
  • 17 Мерджанов

    1 0 Отговор
    Кьонигсегг удари в земята Бугати с тоя модел ! И верно - без фанфари, без големи очаквания, шведите изкараха по-бърз автомобил. Браво !

    Коментиран от #19

  • 18 пешо

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Dimitar Stanislavov":

    Нисан GTR цена, двигател, 2,7сек. ????
  • 19 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Мерджанов":

    Наистина браво винаги се радвам на подобни инженерни шедьоври, но и тук има мъничка уловка, веднага след първия спринт капацитетът на батериите ще падне, а от там и конските сили, и времената ще се влошат макар и минимално, а бугати-то ще може да повтаря тези резултати постоянно, но ще следя и с удоволствие ще гледам драг между тези 2 супер машини, убеден съм че това ще се случи

    Коментиран от #20, #27

  • 20 Никой

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Гост":

    Tва е хибрид. Демек двг-то може и да зарежда батериите докато работи. Обаче Бугатито повече ме радва, защото не са се хванали по тая хибридна мода. W16 в тея времена... Доста рисков ход
  • 21 Бмв Фен

    0 0 Отговор
    Пешо, тоя Нисан най-бързия бре. Кво ми пишат тука за некви бугатита, кьонинсек. Не мой човек да произнесе марката, кола му викат. Папагал. Ако спре тази кола до ГТР, и шофьора на Нисана ще го е срам да тръгне.
  • 22 МоТо

    1 0 Отговор
    Ти колко време ще караш с над 300 км/ч?Това да не ти е в небето!
    Това е най-хайтек автомобила в света,безкомпромисен уникат,мисли като за произведение на изкуството.Кристиан Фон Кьонисег е гений и това го признава цялата автомобилна индустрия.Какви Ферарита-ще ги направи смешни ,затова и макароните никога не са посмели да се дърпат официално с тях!Това е по-напред технологично от всичко което се призвежда в момента.Брутална мощ!

    Коментиран от #26

  • 23 да ама не

    0 0 Отговор
    бруталната мощ направиха преди 35-години германците от бмв-е в началото на 80-те години на миналият век със турбо двигателите си за формула 1 които дотигнаха 2000к.с. и даже ги задминаха и от ръководството на формулата забраниха да се използват турбо-двигатели във формула 1 заради германците...е вие си гледайте тук на картинки бугати кьонигсег и лимитираното ламборджини и си мечтайте да имате парите за да си ги купите но те предварително са продадени на специални вип клиенти...и за неуките и необразованите кристиан фон кьонигсег е от стар аристократичен германски род преселили се навремето в швеция-с две думи и той немец което ще рече умен образован иновативен със инженерна мисъл във главата професионалист а не цял-живот ракийката салатката сельодка водка и сиртаки-авантаки.

    Коментиран от #25

  • 24 МоТо

    0 0 Отговор
    Аристократа,

    Бърка масло и вода= БМВ! 2000к.с. - видяхме ги после като се върнаха във Ф1 - пълна нула!!!
    Добре че е Мерцедес иначе ще си помислим че Ф1 е само за Италианци ,Франсета и Японци!
  • 25 МоТо

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "да ама не":

    Образ-о-вания,

    Къде са БМВ в автомобилния спорт - почти никъде,24Hrs Le Mans, WRC, F1 ???,те и в туринг сериите не ги бива,дори Форд заслужават повече адмирации!!!
    Не виждам нищо лошо в "Бургас 63 барел" със подходяща салатка,
    много голем го вадиш, сигурно деда ти е слизал от каруца,
    моя - от Опел Блиц!
  • 26 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "МоТо":

    Сравняваш кола като тази с друга, масова спортна кола, която е десет пъти по-евтина. Дори Енцо е по-евтино от тази тук. Парите определят колко и какви усилия са вложени в продукта, затова не е редно да се прави. Шведът е железен, доказа какво е достижимо, но е ексклузивен продукт, а не е масовка. При това той е разработен за скорост, както и вейрон, а не са управление и лекота на каране. Навремето Стиг от Топ Гиър излетя с него от пистата понеже било то и да има отлична айродинамика на правата, в скоростен завой не му бе достатъчна притискателната сила и загуби сцепление, след това започнаха да му монтират допълнителен споилер, както е на този, който се прибира автоматично.
  • 27 миседниш накура

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Гост":

    утре ще бягат двете на божурище ;)