3 Март, 2016 10:27 17 967 17

Как ще се спаси човечеството? Рецептата на Nissan

  • nissan-
  • intelligent driving system-
  • ids-
  • женева 2016
Как ще се спаси човечеството? Рецептата на Nissan - 1
Ако се вярва на някои от прогнозите, то човечеството не го очаква светло бъдеще. И за това голяма роля ще играят автомобилите. Все по-голямата липса на места за паркиране в големите градове, постоянните задръствания, замърсяването на атмосферата и непрекъснато нарастващия брой на катастрофите са само част от мрачните предвиждания.Как ще се спаси човечеството? Рецептата на Nissan
Има ли обаче перспективи да се избегне всичко това. Според специалистите от Nissan има, а техният отговор беше изложен нагледно с концепцията Nissan Intelligent Driving System. Прототипът IDS, който беше показан в Женева, залага на интелигентно управление, електричество и интеграция.Как ще се спаси човечеството? Рецептата на Nissan
С други думи това е автомобил, който може да се предвижва абсолютно автономно, при това се задвижва от електромотор и може да се свързва самостоятелно с цялостната инфраструктура и с останалите автомобили. По този начин, според хората от Nissan, автомобили от този тип няма да замърсяват околната среда, няма да причиняват катастрофи и няма да попадат в задръствания.Как ще се спаси човечеството? Рецептата на Nissan

Освен всичко това Nissan IDS Concept изглежда съвременно и даже футуристично. Според японците много от технологиите, интегрирани в IDS Concept ще започнат да се вграждат в серийни автомобили съвсем скоро. Едно от идеите на Nissan е още през 2017-а, в английския завод на марката да започне производството на Qashqai, който ще може да се движи напълно автономно при скорост до 60 км/ч. Така че времето, когато ще видим тези технологии в действие съвсем не е далече.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Антон

    2 0 Отговор
    Лол Красота за очите.
  • 2 onq s konq

    2 3 Отговор
    Грозна кола пълна с транзистори диоди и интегрални схеми!В мойта няма такива работи но си е истинска кола и никога не бих я заменил за това исчадие!!!

    Коментиран от #3, #6, #7, #8, #10

  • 3 гост

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    теб пък кой те кара да си заменяш салапурника? Карай си твоето иСчадие и да си купиш нови таЗове :)
  • 4 бай

    3 3 Отговор
    Германските бай ганьовци,които не знаят какво е автомобил,дали четат?

    Коментиран от #5

  • 5 Никой

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "бай":

    И това ли е автомобил според теб? Като не ти се кара вече има измислени средства и се наричат таксита. По-евтино ще ти излезе вместо да поддържаш целия тоз бъркоч от платки и кабели. Решението е по-продължителни и обстойни шофьорски изпити. Не бих доверил живота си на машина. Камо ли да позволя да ми отмене радостта от шофирането!
  • 6 Антон

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Я си отвори ECU-то на твоето БМВ и виж вътре какво има.И тъй като в БМВ слагат по 2,3. ECU-та имаш голям избор.Хайде отивай си рови дъртата бръкма и ела после да пишеш какво си видял.
  • 7 опсмопсус

    2 5 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Винаги ще му виждаш стоповете бебо!

    Тази красота, ако излезе на пазара в Европа с 250к.с. ще свали продажбите немски кенефи наполовина.
    Цената му ще е яка, само 24 000лв, като Форд Куга!
  • 8 Нов

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Със сигурност не би трябвало да има.
    Има капра и дървени колелета.
  • 9 БАЙ ГАН4О

    0 0 Отговор
    60 км в 4ас СУПЕР
  • 10 МоТо

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Кон,

    Пак гавориш глупасти!
  • 11 mediator37

    0 0 Отговор
    НИСАН са първата японска фирма, която разбра, че колите освен надеждни, трябва и да са КРАСИВИ. Затова ги уважавам !
  • 12 ggg

    0 0 Отговор
    Казваш, че на машина не би си поверил живота? А на самолет качвал ли си се? Или на влак? Как мислиш работят те?

    Коментиран от #15

  • 13 опсмопсус

    2 4 Отговор
    ЗА умника коня, бмв слагаха турбини от мицубиши, оти не могат да си направят собствени.Сега си подложиха г.за на Тойота да вземат некоя непонятна и неодостижима за тях хибридна технология!
    Конфекцията ваг, 20год. официално работи над хибрид и не може нищо да направи!

    Коментиран от #16

  • 14 опсмопсус

    1 3 Отговор
    Вижте се бе, бе ен ве боклуци в БГ:
    http://petel.bg/Varnenets-s-BMV-izumi-vsichki-shofori--Na-zadnoto-si-staklo-napisa-----foto-__147529
  • 15 Никой

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "ggg":

    Както си забелязал няма напълно автономни самолети все още. Поне излитането и кацането се поемат от хората. Дане говорим, че едно е да изчислява компа една права линия и няколко заобиколки ако е лошо времето, съвсем друго е в град пълен с коли и всяка да иска да тръгне на различна посока. Хората толкова ли се измързеливиха, че не искат и една кола да карат вече? Според мен това си е маркетингов трик. След 10 години експоатация глей как ще работят всички тези радари и глупости и колко ще трябва да плащаш, че да си ги оправяш.
  • 16 Янко

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "опсмопсус":

    Защо не отиваш да пасеш на чичо ти говедата ами все ръсиш простотии навсякъде?
  • 17 гост

    0 0 Отговор
    Тези коли за ваше съжаление скоро ще бъдат задължителни по обществените пътища , ако си мислите , че всички фирми се надпреварват да ги показват само заради реклама , нищо не сте разбрали . За любителите на "радостта от шофирането" ще останат само пистите