Last news in Fakti

4 Март, 2016 07:15 7 082 3

Разкриха наследника на Gumpert Apollo - Apollo Arrow

  • apollo arrow-
  • женева-
  • автосалон-
  • премиера

Явно твърденията на преустроената от Gumpert към Apollo Automobil gmbh компания, че ще покаже най-бързият автомобил на автосалона в Женева не се потвърждават, но въпреки това машината е впечатляваща и в двете посоки. Нетипично за немския произход, дизайнът на автомобила е много
разкрепостен и с много присъствие, а мощността на автомобила достига цели 1000 конски сили. Зад всичко това седи Роналд Гъмперт, който е една от основните причини за постиженията на Audi в световния рали шампионат в култовите години на Група Б.

Агрегатът доставящ тази мощност към задните колела през шестстепенна секвенциална кутия и Торсен диференциал е 4.0 литров V8 би турбо. Благодарение на него ускорението от 0 до 100 отнема само 2.9 секунди, а от 0 до 200 то става за 8.8, като максималната скорост на автомобила е 360 километра в час.

Показаният прототип със сигурност е създаден за шоуто и не представлява завършен автомобил, но ние ще очакваме да видим, на какво е способен Arrow на пистата. Старият Gumpert Apollo във версията си Sport успя да измине Нюрбургринг за временно от само 7 минути и 11.57 секунди, което
все още го държи на седма позиция в класацията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да

    0 0 Отговор
    ей, изчекнаха се
  • 2 Maloznaiko

    1 0 Отговор
    Grabva okoto !!! Interesen dizain
  • 3 Незнам

    0 0 Отговор
    Скандален!