Last news in Fakti

7 Март, 2016 07:15 3 079 3

Spyker се завърна в Женева с C8 Preliator

  • spyker c8 preliator-
  • премиера-
  • автосалон-
  • женева

И автомобилният производител Spyker се завърна с нов модел, наречен C8 Preliator. След няколко много тежки години и финансови несполуки те показаха нова машина, вдъхновена от авиацията и кръстена с латинското определение за войн. Може би с това те искат да покажат борбата, през която
са преминали. Дизайнът му определено е различен и стилен, но ако не обръщаме особено внимание на задната част.

Шасито на автомобила е създадено изцяло от алуминий и е по-леко, а и по-твърдо с 10 процента от това на предшественика си. Окачването с двойни А-рамена е осигурено от Lotus. Спирането е поверено на не толкова комерсиалните AP Racing, като се предлагат и въглеродно керамични дискове.

Двигателят идва от Audi - 4.2 литров компресорен V8 с мощност от 518 конски сили и точно 600 нютонметра свързан към шестстепенна ръчна скоростна кутия Getrag, като има опция и за шестстепенна автоматична от ZF с пера зад волана. Автомобилът ще бъде сглобяван в Английския град Ковънтри и ще бъдат произведени точно 50 броя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 опсмопсус

    0 3 Отговор
    "Дизайнът му определено е различен и стилен, но ако не обръщаме особено внимание на задната част."

    РАЗЛИЧНОТО ОТ КОНФЕКЦИЯТА НА ваг, мерцедес и бе ен ве дразни нали!
  • 2 asdfgh

    0 1 Отговор
    Да, много. Избоде ми очите :D
  • 3 Ала бала

    1 0 Отговор
    От десетина години се влюбих в спайкър и ако имам пари бих си взел един. Много се радвам че се завърнаха втори път, дано имат успех