10 Март, 2016 07:15 8 391 21

Готов е състезателният Golf GTI

  • volkswagen golf gti tcr

Volkswagen Motorsport - подразделението на компанията, отговарящо за състезателните автомобили, представи машината Golf GTI TCR. Създаден за участия в шампионата за туристически автомобили TCR, от него ще бъдат произведени само 20 броя.

Мощността в GTI TCR идва от същия 2.0-литров двигател от Golf R, но е повишена до 330 конски сили и 410 нютонметра и се пренася към предните колела през шестстепенна секвенциална скоростна кутия, която се управлява с пера зад волана. Ускорението от 0 до 100 ще отнема 5.2 секунди с максимална скорост от 230 км/ч, но не това са основните му преимущества, а скоростта в завоите.Следата на автомобила е разширена с общо 40 см, като колелата покрива нов аеродинамичен пакет, създаден от въглеродни влакна, включващ и внушителния сплитер в долната част на предната броня и антикрилото на багажника. За понижаване на разходите за състезанията TCR International Series те ще си партнират със Seat.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 333

    3 0 Отговор
    То всеки гоуф е състезателен
  • 2 опсмопсус

    4 5 Отговор
    Всеки голф с над 150к.с. ще бие в завои прехваленото презавиващо бе ен ве!
    ваг-*нките са се постарали, много добра изчистена линия!
    Само пейката отзад не ми харесва, можеше да е оригинален ваг-*нски спойлер!

    Коментиран от #4, #9

  • 3 Румен Янев

    2 1 Отговор
    Създаден за състезание и лимитирана версия пък с пет врати ???Защо не му сложат и багажник???Кому са нужни задните врати???

    Коментиран от #7

  • 4 дабе

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "опсмопсус":

    даааа , ще ги бие по изхвърчане от завоите...изпи ли си хапчетата тази сутрин....май не си още
  • 5 onq s konq

    1 4 Отговор
    БМВ то дори да е дизел и с по малак мотор бие този голф по всички показатели

    Коментиран от #6

  • 6 гост

    3 2 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    малЪк!
  • 7 444

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Румен Янев":

    "Създаден за участия в шампионата за туристически автомобили TCR"
    има изисквания в този шампионат
  • 8 перникУ

    2 0 Отговор
    Е с тия 20 бройки за кой по напред в Перник ;)
  • 9 Понко

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "опсмопсус":

    За пределни нива на сцепление и баланс май не е чувала .........
  • 10 onq s konq

    3 3 Отговор
    Веднъж на магистралата/"Хемус"/ в отсечката Зл.Панега -Сф в огледалото за задно ми се появи ГОЛФ?!190-200...ГОЛФЪТ стои като залепен на задната ми броня.Допуснах че е бензин 200коня,т.е. колкото БМВ-то ми и си отпуснах крака на педала...ОЩЕ НА 205 ГОЛФЪТ ЗАПОЧНА ДА СЕ ОГЪВА,А НА 210 ПРОСТО СЕ ОТКАЗА.Отидох за секунди и малко по-нагоре за кеф,но след това намалих,защото състоянието на магистралата хич не е цветущо...за разлика от Шумен -Варна,където 240 си ги ловя без проблем.С две думи-ГОЛФЪТ НЯМА НИТО АЕРОДИНАМИКАТА НА БМВ,НИТО НАСТРОЙКИТЕ НА ПРЕДАВАТЕЛНАТА МУ КУТИЯ.А сравняването на двата автомобила е все едно на умряло куче да се вади нож-не е коректно:)

    Коментиран от #11, #15

  • 11 опсмопсус

    1 3 Отговор

    До коментар #10 от "onq s konq":

    И как ги настройвате тези кутии бре, електронно им сменяте предавателните числа ли бе уник?Или им броите зъбите, като на кон?
    бмв на право вдига без проблем 250!
    Много малко коли го могат това, най-много 220!
    Но в завоите предното ще ви отнесе, ако преди това не се отнесете в някое дърво или дере!

    Коментиран от #12

  • 12 onq s konq

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "опсмопсус":

    Не се хаби да ми правиш комплименти че съм умник-аз си го знам:)Факт обаче е че ми е досадно да обяснявам елементарни неща ,като например това за настройката на скор.кутия.Точно за зъбните предавки става дума,като производителът решава коя предавка колко "дълга" да бъде съобразно "въртящият момент".При мен например първа скорост е невероятно къса и я ползвам мн внимателно единствено за потегляне - и да "настъпя",колелата ще започнат да боксуват,оборотите моментално ще отидат в "червеното".Почти същото е и на втора.За сметка на това 6-та достатъчно дълга и еластична-спокойно може да се ползва от 140 до 240км/ч.И не съм ти писал250,а 240-нека бъдем точни !Всъщност стрелката показваше 245,но после с GPS-а установих че скоростомера ми показва със 6км/ч повече/вероятно от по-нископрофилните гуми от предписаните/,което реално значи 239...при заводски данни-242км.А относно твоите "максимални" 220 ще ти кажа следното:Във БМВ-форума прочетох че някакъв се оплака че колата му вдигала само 218 км ...и защо е така...Появи се и отговор и той беше..."Ами ше черпиш"!

    Коментиран от #13

  • 13 Румен Янев

    0 3 Отговор

    До коментар #12 от "onq s konq":

    "производителът" "боксуват"....и т.н. типично за беенве фен!!!Иначе като падне сняг - палят беенвето и бррррр 5-6 минути на място ....заключват го гредайки с презрение пръднячките ....и хайде на метрото

    Коментиран от #14

  • 14 onq s konq

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "Румен Янев":

    Хаха-Румене Янев,очаквах оня "мопсус" да каже нещо,но се появяваш ти като ясна месечина:)Естествено че си в грешка както винаги-НЕ ПАЛЯ КОЛАТА КОГАТО ПАДНЕ СНЯГ ИЗОБЩО!Чааак като се стопи-тогава.Нито пък ползвам метро не само защото живея в "идеалния център" на града си,но и "някакси " в провинцията няма и не ми се налага да се вра под земята като лалугер.
  • 15 Nikolay Dimitrov

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "onq s konq":

    не си попаднал на мен в отсечката Зл.Панега -Сф да видиш какво може 1 голф ! с БМВ (onq s konq)

    Коментиран от #17

  • 16 vinetkata

    0 0 Отговор
    bravo be dobre sa go napravili ..da beshe istina samo
  • 17 onq s konq

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "Nikolay Dimitrov":

    Не е необходимо да попадам точно та твоя Голф за да разбера какво "може" един ...Дори ще ти кажа какво ще стане:Там където пише 90км/ ч ще ме издухаш със 130-140/включително и разни джипове/,защото аз ще карам дори с 80 за да не си прецакам финото окачване и центровки на окачването.На гладкото обаче/а то е около 2/3 от цялата отсечка/ просто ще те изгубя още на 200,защото дори и да ги вдигнеш,НЕ МОЖЕШ ДА ГИ ПОДДЪРЖАШ-...ЩЕ ДЕФЕКТИРАШ!И запомни-НЕ МОЖЕ ФОЛКСВАГЕН ДА СЕ МЕРИ С БМВ!И понеже ме нарече "смешник",казвам ти го със смях...по максимално сериозния начин обаче!

    Коментиран от #18, #20

  • 18 tost

    1 2 Отговор

    До коментар #17 от "onq s konq":

    Продал на баба си нивата,за да си купи 18 годишно бе ен ве и да вдига с него 246 км. :)))))))))))).......а иначе навърта около 3 000 км на година.Както е казъл дедо ми :
    „„„„Нищо че коня е умрял,впрягай каруцата и карай“““““
  • 19 Nikolay Dimitrov

    0 0 Отговор
    може да проверим
  • 20 Nikolay Dimitrov

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "onq s konq":

    може да проверим ако ти ти стиска
  • 21 Румен Янев

    1 2 Отговор
    Вдигнал е коня 246 ама по нанадолнище !!!https://bg.autodata24.com/bmw/3er/3er-e46/330-xd-184-hp/details