2 Април, 2016 09:45 2 347 6

Джип нахлу във военна база в САЩ и се разби в изтребител

  • джип-
  • калифорния-
  • военна база-
  • сащ-
  • изтребител

Все още обаче не е ясно как автомобилът е успял да влезе на строго охраняваната територия

Как така джип, който бяга от полицията, влиза на територията на американска военна база и потрошава супер изтребител за 60 милиона долара?

На този въпрос се опитват да намерят отговор служителите от военновъздушната база "Лемур" в Централна Калифорния, след като Jeep Grand Cherokee, преследван от полицейски магистрален патрул, влетя на територията на базата и се заби в опашката на изтребител F/A-18 Super Hornet късно в сряда, съобщава Си Ен Ен.

Представители на ВМС и Пътната полиция в Калифорния заявиха на пресконференция в четвъртък, че в джипа са пътували двама души - шофьорът и пътничка. И двамата са загинали при инцидента, но самоличността им няма да бъде разкрита докато не бъдат уведомени близките им.

Пътните полицаи обяснили, че отишли да проверят за проблеми, когато забелязали джипа спрял на пътното платно, но при приближаването им колата изведнъж профучала покрай тях.

От своя страна командирът на военната база, кап. Монти Ашлиман, заяви, че не става дума за целенасочено нападение срещу базата, а за трагичен инцидент.

Все още обаче не е ясно как автомобилът е успял да влезе на строго охраняваната територия, още повече че от 7 май миналата година Пентагонът обяви повишено ниво на терористична заплаха в армията. 

В ход е разследване, което да установи как превозното средство е преодоляло въоръжената охрана на една от входните точки на база, която е дом на ескадрила от 15 изтребителя F/A-18, на стойност милиарди долари.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Слонобикотръбозъб

    4 0 Отговор
    И на мен ми е интересно
  • 2 909 БЪЛГАРИЯ

    2 2 Отговор
    американски ШМАТКИ ! Нищо не става от това племе !
  • 3 мдаа

    2 0 Отговор
    Загинали от удара в самолета или ударени от няколко куршума?
  • 4 Да ама не

    1 0 Отговор
    Абсолютно не"целенасочено" и случайно джип пътува по "пътно платно" което случайно води към американска военна база(точно тази може пък да е разположена на основен път към населено място) .....
  • 5 Гост

    1 2 Отговор
    Всичката им е такава, калпаво племе са американците, лошото е че и ние вървим слепешката след тях, а народът е казал: "Тръгни след муха да те заведе на ла.но"
  • 6 Пурко

    0 0 Отговор
    Станало е по време на дрямка след дълъг и питателен обяд,тези ф18 явно са много крехки!