7 Април, 2016 05:45 12 041 20

Глобяват катаджия за нагло паркиране

  • глобяват-
  • катаджия-
  • нагло-
  • паркиране-
  • канцер

На всичкото отгоре, служителят на КАТ-София е поставил полицейска шапка на видно място в автомобила

Глобяват катаджия за нагло паркиране - 1
Снимка: Факти.бг
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Катаджия ще отнесе глоба за неправилно паркиране след сигнал на Факти.бг. Освен неправилно паркирания автомобил, служителят на КАТ-София е поставил и най-демонстративно полицейска фуражка, на видно място, на задното стъкло на колата.

Будни граждани ни изпратиха снимка на лек автомобил, който е паркирал неправилно след светофар, в самото кръстовище, в центъра на София. Снимката е заснета на 4 април 2016 г. в 13 часа на ул. „Г. С. Раковски“ и бул. „Васил Левски“. На нея ясно се вижда, че колата е паркирана след знак забраняващ това, в самото кръстовището, след стоп линията и в синя зона. Това обаче не е единственото, което прави впечатление. Най-нагло и демонстративно шофьорът на автомобила е поставил и полицейска фуражка на видно място до задното стъкло на колата.

По този начин катаджията освен, че нарушава закона, не превишава ли и служебните си права? Според нас това е очевидно!

Не е трудно да се досетим каква е целта на шофьора, слагайки на видно място полицейски атрибути в автомобила. Това със сигурност значи нещо за някой... Хубаво е обаче да се запитаме, една полицейска шапка поставя ли ни над закона?

Освен глоба за неправилно паркиране колата би следвало да бъде вдигната и от паяк. Виждайки фуражката обаче, за никой не е тайна, че нито катаджиите, нито униформените с паяка ще санкционират на място този шофьор, може би заради така наречената „колегиалност“. Не е тайна, че това е практика у нас.

Този случай потвърждава този факт. Колата престоява така достатъчно дълго време. Толкова дълго, че успява да подразни хората, които видите ли са чисто и просто едни обикновени граждани.

Успява да подразни и нас, чиито автомобили моментално биват закопчавани, вдигани, биваме преследвани и глобявани на секундата, защото закона е такъв и го изисква.

Водени от това, че преди да бъдем полицаи, журналисти или продавачи, ние сме граждани на България и следва да бъдем равни пред закона, от Факти.бг потърсихме за коментар шефът на столичния КАТ Тенчо Тенев.

По нашия сигнал, КАТ-София извърши незабавна проверка по случая. След справка по регистрационния номер на колата се оказахме прави. Стана ясно, че автомобилът е собственост на жена, чийто брат е сержант от КАТ-София.

„Ще го накажем незабавно. Ще му напишем фиш за неправилно паркиране в района на регулирано кръстовище, за да знае другия път да не прави така“, каза Тенчо Тенев.

„Този символ обаче, който е сложен отзад на колата, разваля още повече пейзажа. Колегите трябва да видят, че никой не спи. Този служител ще бъде и порицан. Няма как, ние сме хората, които трябва да дават пример“, каза още шефът на КАТ-София.

Глобяват катаджия за нагло паркиране

„Когато аз се кача в служебния си автомобил, първо няма затъмнени предни стъкла – имах, но ги махнах, второ си слагам колана и спазвам закона, като никога не минавам на забранителен знак, въпреки, че съм със служебен автомобил, имам специален режим на движение, лампа, сирена и т.н.“, посочи Тенчо Тенев, като отново подчерта, че служителите на реда трябва да са за пример.

След всичко това следва да попитаме, кой от нас никога не е виждал неправилно паркирана цивилна кола с фуражка на заднато стъкло? Едва ли има такъв. В този случай няма никакво съмнение, освен нарушение за Закона за движение по пътищата, злоупотребата със служебното положение е безспорна. За жалост, това се случва в цялата страна. Свидетели сме на безброй случаи, в които служители на МВР нарушават закона и превишават правата си.

За подобни случаи очакваме вашите сигнали на имейл пощата на Факти.бг [email protected] или телефон - 02/ 96 99 222.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
P.S.
Българската държава е абдикирала от българските пътища!
ФАКТИ.bg настоява за истинска държавна власт, ред и контрол по пътищата.
Прекалено много станаха автонаглеците и КАНЦЕРИТЕ* по българските улици!

*ФАКТИ.bg нарича КАНЦЕР всеки индивид, който подобно на ракова клетка, живее, пътува, размножава се, ползва обществени ресурси, но не се съобразява с останалите индивиди, не спазва законите, не образова себе си и децата си и егоистично паразитира върху обществения организъм.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Едикой си

    3 0 Отговор
    Да го бяха провери ли и за наличие на задължителната застраховка ГО!!
    Повечето "колеги" карат без такава, както и без винетка.

    Коментиран от #4

  • 2 Сульо

    2 0 Отговор
    Това не е за глоба, а за уволнявка.
  • 3 abv

    2 0 Отговор
    Вчера в Пловдив до НОИ бяхя спрели неправилно 2 коли.Паяка дойде и се насочи към обикновената .До нея имаше Ауди А 8. Него го подминаха.Докога ще работим така в тази даржава пропита от корупция?
  • 4 Спиро

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Едикой си":

    Правилно, и Сульо е прав.
    Иначе казано, това си е злоупотреба със служебно положение.
    Въпреки, че за винетката трябва да го хванат извън града. Колата можеш да си я карач в рамките на населеното място без винетка.
  • 5 Възмутен

    1 0 Отговор
    И без това ще го мъмрят, поне да го питат дали не му е прекалено висока заплатата. Колата не е чак толкова евтина, че да я зарязва така, глобите май не го плашат. Сигурно я е купил от заплати, да му намалят заплащането и ще внимава да не го глобяват друг път.
  • 6 ussr

    0 0 Отговор
    99%
  • 7 todor

    1 0 Отговор
    господин началник не искам никои да ми е за пример Нека просто всички да спазват правилата за движение и всички да сме равни пред закона

    Коментиран от #8, #15

  • 8 Точно

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "todor":

    Това е най-големия проблем на тази държава - законите трябва да са за всички. Иначе никога няма да станем бяла държава. А за този хал с а виновни всички - от преглъщащата министърка, през корумпираните съдии, през главния прокурор и не на последно място - опростачената ни местна и централна власт.
  • 9 mediator37

    1 1 Отговор
    Никога не съм защитавал полицаите заради големите им привилегии, ама то вече буря в чаша вода направихме, че паркирал и си турил шапката.
    И аз карам срещу знака и спирам на тротоара , затова нямам сурат да съдя другите. Не съм по-убав от ченгето.
  • 10 диан

    1 0 Отговор
    статия демек
    богатите също плачат:)
  • 11 чичо Пенчо

    1 0 Отговор
    Щом и ти не си "по-УБАВ" от другите, НАЧИ и тебе ТРЕБЕ ДА ТЕ ОПУКАТ !!!!
  • 12 Morgoth

    1 0 Отговор
    Не си по-убав, и аз не съм, ама нас като ни хванат ни глобяват, а него за да го глобят трябва да се мине през медиите. При това не само него, но и брат му и жената на брат му и кой знае колко още роднини в чиито коли си е "забравил" фуражката.
  • 13 язе

    0 0 Отговор
    Абре аршина е един за сите. Нема значение леви-десни. По малко шум и повече законосъобразие... Да им се не знае и бойковинищината..
  • 14 пич

    1 0 Отговор
    чичо пенчо що не те пукнат тебе щом си толко убав
  • 15 пич

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "todor":

    Евала Тоше
  • 16 касапааа

    0 0 Отговор
    Тея куки карат и без винетки...
  • 17 gost

    1 0 Отговор
    Май, авторът е за проверовъчен. Този знак, от снимката, не указава, че е забранено паркирането.
  • 18 Пая

    1 0 Отговор
    Имам едно въпросче къде в ЗДВП е разрешено, на държавните автомобили да затъмняват предните странични стъкла–''ДО АБСОЛЮТНО ЧЕРНО'', когато аз нямам на практика право и 10 процента да затъмня, като цивилен гражданин ? Да не би в друг закон да е записано ...??? Просто ми е интерсно юридически погледнато ????Да не би драйверите им да имат по специално ''РОБОКОП ЗРЕНИЕ'' и нощно виждане, магнитен резонанс или ясновидски способности или нещо подобно? Или просто са си 'колегиални' отново.. ??? Мерси за евентуалните отговори ;) Ако те могат защо не и АЗ -законово ???
  • 19 БОБИКОМ

    0 0 Отговор
    ха некой да познае откаде ще си избие глобата чиляка ако може хахаха
  • 20 Bai

    0 0 Отговор
    На снимката се вижда и още нещо -Как пешеходец тръгва да пресича неправилно пред катаджията !