Last news in Fakti

21 Април, 2016 08:42 4 916 18

Тошко Йорданов: Целият закон е направен така, че референдум да няма

  • тошко йорданов-
  • закон-
  • референдум-
  • шоуто на слави-
  • петър славов
Тошко Йорданов: Целият закон е направен така, че референдум да няма - 1
Снимка: bTV

„Целият закон е направен така, че референдум да няма”, заяви по bTV Тошко Йорданов по повод решението на Народното събрание допитването, инициирано от „Шоуто на Слави”, и президентските избори да бъдат разделени.

Това решение стана ясно вчера, като по всяка вероятност референдумът ще се проведе през активните летни месеци, което на практика обрича допитването на провал.

„Тези, които творят законите, променят законите когато нещо не им отърва”, заяви Йорданов. По думите му доводите за промяна на Изборния кодекс непосредствено преди пролетната ваканция на парламента са безумни.

„Виж колко подличко и страхливичко го направиха – комисията заседава след 12:30 ч. вечерта, а на следващия ден веднага влиза в пленарна зала. Предполагам, че ще има някаква реакция, защото това е нагло, дебелооко и страхливо”, допълни Йорданов.

„Аз не чух довод за изместване на референдума извън изборите. Те променят само частта, в която става въпрос за допитване, организирано от граждани, защото знаят, че ако въпросите са издигнати от Народното събрание, няма да бъдат срещу тях. Няма депутат, който да направи закон срещу себе си”, каза той.

По думите на Йорданов депутатите нямаше да вземат подобно решение ако не знаеха, че хората са недоволни от системата и искат да я променят.

„Този референдум ще се случи, те нямат право да махат точки. Това е демокрацията – хората решават. Сега наблюдаваме потъпкване на демокрацията”, заяви Йорданов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 някой си там

    2 0 Отговор
    ами уви е прав и то много тези който ни управляват май забравиха защо са там и каква им е работа
    все пак не са там само да крадат трябва да мислят и за народа,но и не е лошо народа да се надигне да си поиска свойто
  • 2 БКП си е тука

    1 0 Отговор
    Абе, Тошко каква демокрация виждаш в ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО гласуване???????
    Задължителното гласуване беше при ТОТАЛИТАРИЗМА, при ТОДОР ЖИВКОВ, Тошко!

    Там, нещата бяха задължителни, ама Тошко се прави на ударен, щото е взел лев да го покажат по телЪвизията.
    Кой е Тошко? Като му гледам лайфстайла ми прилича на онези "демократи" от 90-те години, които се правиха на СДС и уж демократизираха страната, пък то се оказа, че дисидентите били много зли комунисти.:)
    Тошко да прочете, какво е то демокрацията и има ли почва у нас!
    Да лишаваш някой от ПРАВО на свободен ИЗБОР, не е пример за демокрация, а и да му налагаш ГЛОБА от 50 лв, дали е демократично???????
    Сега е по зле и от Бай-тошово време, тогава поне не е имало ГЛОБИ!

    Не на последно място е редно да се добави към излеянията на твореца Тошко, че точно ДЕПУТАТИТЕ инициираха и ПРИЕХА задължителното гласуване, там се роди гениалната идея да се върнем към соца и към комунизЪма, защо ли??????
    Кой прие задължителното гласуване на второ четене бе Тошко????
    Я кажи и не лъжи?
    Депутатите Тошко, които така страстно оплюваш, а пък всъщност работиш за тях.
    Стратегията е да се използват негативните настроения на хората срещу депутатите и да им се внуши, че със задължителното гласуване ще направят сечено на депутатите, а пък то всъщност самите депутати го искат, даже много повече от самият Тошко, детето на деКорацията и "прехода".

    Коментиран от #3

  • 3 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "БКП си е тука":

    На овце без мнение и воля, какъвто е българския народ, какво друго да се направи, за да гласуват. Като предходния референдум ли да стане, никой не разбрал, гласоподаватели под минималните изисквания. Този референдум е най-доброто нещо от десетилетия насам и се вижда как депутатите се опитват да го саботират. Далеч от добрата практика е да се разделя от президентските избори, това са много милиони на вятъра, само и само да не стане сакатлък с тях. Страх ги е, ще намалеят на половина, мажоритарен вот, все неща от който бягат от толкова много години. Хора, интересувайте си, запишете си датата когато я обявят и не пропускайте да гласувате, от това зависи бъдещето на всички ни!

    Коментиран от #4

  • 4 БКП си е тука

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Я ми кажи, с какво задължителното гласуване 45 години направи по добър живота на българина? Давам ти пример соца, от 1944-1989 г. гласуването е било задължително, е и????
    Резултата предполгам ти е ясен, ако въобще си живял поне малко по времето на соца!

    Значи аз ти давам ФАКТИ, не някакво плямпане!
    Демокрацията предполага свободен пазар, свобода на мисленето, свобода на ИЗБОРА, плурализъм, зачитане на рзличията и т.н.
    Задължителното гласуване и демокрацията са несъвместими.
    Задължителното гласуване е, като монопола и пазарната икономика.
    И не на последно място, една държава я управляват ПАРИТЕ, а не гласуването!
    Гласуването не променя нещата, а други фактори.
    Медиите са техни, икономиката е тяхна, а ти къде си тръгнал, да гласуваш, за да промениш България?
    Ще ме уморите от смях, много си наивен.

    Ако милееш за соца или те гони носталгията по тоталитаризма, ладите, москвичите, глада, мизерията, корекомите и т.н., това вече е друг въпрос.:)

    Коментиран от #6, #7

  • 5 БКП си е тука

    2 0 Отговор
    Как може да се промени България?

    На първо място е ВЪРХОВЕНСТВОТО НА ЗАКОНА!
    Защо шоумените не казват нищо за това, че нямаме независима съдебна система?
    Американският бинес ясно дефинира липсата на инвестиции в България и лошият бизнес климат, нарече го "върховенство на закона".
    Инвестициите променят живота, свободният пазар, конкуренцията, които водят до добре платена работа, действащи институции, ниска безработица, ниска корупция и безпристрастна съдебна система.
    Тия напъни със задължителното гласуване се правят за да се насочи обществения дебат в трета глуха, това е печелене на време и отказ от реални реформи.

    Българина явно го кефи соца и робската психика не го е напуснала все още.
  • 6 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "БКП си е тука":

    Не ме гони носталгия и имам спомен от онова време. Не искам да се връща. Искам хората да си изказват мнението понеже демокрацията означава, че всеки може да си го изкаже и да направи своя избор. Нещо което се прави напоследък рядко от повечето българи, прави се срещу заплащане, прави се срещу заплахи. И народа линее по време на избори, не знаят кой какъв е, не се интересуват, не искат да знаят. Очевидно им е добре така, да не гласуват, да става каквото ще. Това е покварена демокрация. Сравни в развитите страни дали населението е толквоа бездушно и безхаберно спрямо избори, решаване на важни въпроси за страната. Има по-важни въпроси в референдума от това дали да се гласува задължително или не. Важното е да се даде сигнал за промяна и сега само народа може да я направи и да се види дали хората искат да продължат да са бездушни овце и да линеят до смърта си или да покажат, че все още нещо зависи от обикновените хора и има капка надежда за нас и нашите деца.
  • 7 onq s konq

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "БКП си е тука":

    Не съм съгласен че ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО ГЛАСУВАНЕ Е ЛОШО НЕЩА и не може да се прави паралел между Бай-Тошовото и сегашното задължително гласуване.Тогава НЯМАШЕ ИЗБОР НА ПАРТИИ-имаше само БКП и БЗНС,т.е. "кушия с 1 кон",а самото "всеобхватно" гласуване беше единствено ЗА ПРЕД СВЕТА,че видите ли-в БГ народа масово иска комунистите на власт.Да не говорим че БКП се избираше с 99% мнозинство ...по липса на други.Сега обаче има "пълен набор" от партии и изборът е налице,но същественото за тая "задължителност" КРАЙНО НАЛЕЖАЩАТА НУЖДА ОТ МАСОВОСТ ПОРАДИ НАСТЪПИЛИТЕ ОБЕКТИВНИ ДАДЕНОСТИ В ГЕОПОЛИТИЧЕСКАТА КАРТИНА както на Балкатския п-в,така и в света.Сещаш се че става дума за ОГРАНИЧАВАНЕ НА МЮСЮЛМАНИЗАЦИЯТА ,която бързо и безкомпромисно превзема Европа...и България!Не че няма да има купени вотове...но ПАРЛАМЕНТАРНАТА ИМ ТЕЖЕСТ ще бъде намалена чувствително,т.е. истинската воля на целокупния българин ще бъде по-ярко и добре представена в НС.А иначе степента на "демокрация" си е личен избор на народите и често пъти се отива към намаляването й,за сметка на по-голямото спокойствие и нормален и сигурен живот.И като пример накрая ще дам тоя с бурките-забраната им е принципно недемократична,но преобладаващото население в БГ им казва твърдо "НЕ",защото нещата опират до запазване на българщината!
  • 8 тайфун

    0 0 Отговор
    Учудвам се на поляризацията на мненията по такъв, по моему много съществен въпрос.Иска ми се несъгласните с тази идея,освен да критикуват, да дадат и реално изпълними предложения за излизане от настоящето положение, при което управниците могат да се самоизбират вечно и дори нямат нужда и от електорат.В противен случай, по-доброто решение епреосмисляне на тезата на г-н ШОУМЕНА!Като правилна и първа стъпка в набелязаната посока, според мен е добра!
  • 9 БКП си е тука

    0 0 Отговор
    Учудвам се на толкова заблудени, промити мозъци, ти му обяснваш и му казваш истината в очите, то повтаря мантрите на полит-мафиотите.....
    Искате ли доказателство????
    Ето ви доказателството мили роби!
    http://fakti.bg/bulgaria/183313-glasuvaneto-stava-zadaljitelno
    Депутатите гласуваха задължително гласуване с МНОЗИНСТВО!

    Кво стана, не виждате ли, че шоуто ви лъже?
    Дали според вас депутатите ще приемат нещо, което е против ТЯХ и тези, които им дърпат конците?????
    Ей, прости хора, за това ще избягаме всички от тоя Кенфистан.
  • 10 ЧУБРИЦАТА

    0 0 Отговор
    ТОШЕ МАЛКО С ВИЗИЯТА НА РАЗПЛЕТЕНА ДАМАДЖАНА НИ ЧЕ АМА ...........КАКВО ПРАВИ НОЩЕСКА С ТАЯ ПРИЧЕСКА
  • 11 БКП си е тука

    1 0 Отговор
    Кво стана? Нали щеше да има референдум, ала, бала, депутатите били против.:)
    Слепи ли сте, че Шоуто на Славун работи за Герб!
    Закона вече е приет, БЕЗ РЕФЕРЕНДУМ!
    Да живее диктатурата на мафията.
    Доволни ли сте вече? Е, сега ще ви оправят, със сигурност.
  • 12 стратокастър

    0 1 Отговор
    Пряката демокрация -допитване до народа е хубаво нещо но само когато има смисъл във зададения въпрос!

    Какъв ще е ефекта на мажоритарния вот? Никакъв. Просто лица като Волен Сидеров ще са по-жизнени депутати а защо не и Йоло Денев!

    Защо трябва да намалим депутатите на 120 а не на 80-60 .... Не е ли по добре да се намали или по точно да се контролира бюджета им от независима институция като сметната палата например?

    Задължително гласуване . Защо ?От демократично право да го превърнем в не толкова демократично задължение? Всеки горе долу грамотен човек който не желае да гласува ще се измъкне елегантно от това задължение!

    Дистанционно и електронно гласуване. В някой страни от Западна Европа меше въведено и след това отменено! При едно такова гласуване Столипиново и разни други такива места ще се превърнат в най -високо технологични центрове за гласуване с всичките произтичащи от това последици!

    Парламентарна та субсидия. Субсидията и понижена пак може да надхвърли разходите на отделните партии което означава че тя също трябва да бъде одобрено като максимална стойност от сметната палата!

    За избирането на областните... просто е недомислено и много силно популистко , помислете колко гласове държат ромските босове ,корпоративния вот...и как циганските барони и олигарсите ще станат автоматично недосегаеми !

    Накрая бих си позволил да кажа че че истинските въпроси за този референдум са два :1 ТРЯБВА ЛИ ДА ИМА МЕХАНИЗЪМ С КОЙТО ИЗБИРАТЕЛИТЕ ДА ОТЗОВАВАТ ДЕПУТАТИ?
    2 ТРЯБВА ЛИ ДА ИМАТ ПРАВО НА ГЛАС НЕГРАМОТНИТЕ ХОРА В БЪЛГАРИЯ?

    Коментиран от #13

  • 13 УУУУУУУ

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "стратокастър":

    НА ВОЛЕН СИДЕРОВ САМО МОЖЕТЕ ДА МУ ДИШАТЕ ПРАХТА . ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ ЗАЕДНО НЕ СТРУВАТ КОЛКОТО НЕГО.Според теб ще е по добре да бъдат и 1000депутати за да има и едно место освен ако не си един от тези 200 миризливи дебели черва...
  • 14 ЧЕРЕН ПРОРОК

    1 0 Отговор
    ТУКА ЩЕ ДОЙДЕ ПОРЕДНИЯ ОСВОБОДИТЕЛ И ТОГАВА НЕЩАТА ЩЕ ДОЙДАТ НА МЯСТОТО СИ .НАЛИ НЕ ВЯРВАТЕ ЧЕ В ТИЯ ВРЕМЕНА БЪЛГАРИНА ГЛЕДА МАЩАБНО.ТОЙ Е И СЕГА НА НИВО РАКИЕНО КАЗАНЧЕ СУБСИДИЙКА ДРЕБНА ДАЛАВЕРКА И АЙДЕЕ Я НА МОРЕТО ИЛИ В ГЪРЦИЯ ИЛИ ОДРИН
  • 15 Нов чо

    0 0 Отговор
    Абе тези мишленца шоуто си не могат да направят по-гледаемо , второ шоу тръгнали да ни правят !!!

    Коментиран от #16

  • 16 кон

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Нов чо":

    Нов чо ,Мунчо , от такива като теб сме на този хал!
  • 17 гост

    0 0 Отговор
    Тошко , ами като знаете че този референдум е кьорфишек защо заблуждавате хората ? Дали не е за да осигурите още година комфорт на мафията поробила народа ?
  • 18 иии

    0 0 Отговор
    Какъв идиот трябва да бъдеш да не разбереш ползата на Задължително гласуване за България. Разбира се ,ако става дума за закон който действително ще те задължи ,а не този изродски който щял да заличи негласувалите от списъци ,това вече свинщина с голяма буква..но никой не е очаквал друго от управляващата мафия...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове