5 Май, 2016 13:37 1 797 11

НАТО трябва да е готово за Русия

  • нато-
  • готово-
  • русия

Това бе заявено от новия главнокомандващ на Обединените въоръжени сили на алианса в Европа

НАТО трябва да е готово за Русия - 1
Снимка: БТА/AP

„НАТО е изправено пред възраждащата се Русия и нейното агресивно поведение, което оспорва международните норми“. Това бе заявено от генерал Къртис Скапароти, цитиран от Free Europe.

През вчерашния ден той пое поста на главнокомандващ на Обединените въоръжени сили на алианса в Европа. Генералът допълни, че се планира разполагането на трета постоянна бригада от американски войници в Европа, която да подпомага тези, позиционирани в Германия и Италия. Според него е важно да се определи ясна граница, отвъд която американските сили няма да толерират провокации от руските въоръжени сили.

Скапароти визира последните инциденти в Балтийско море, където руски самолети прехванаха американски изтребители.

Като други проблеми в Европа той посочи тероризма и бежанската вълна.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 раптор

    1 4 Отговор
    Руснаците не сме прости... може да се перчим и фукаме, ама добре знаем, че срещу човешките и финансовите богатства на НАТО нямаме шансове... Единствените ни шансове са великите ракети! До сега да са ни изнесли. ако не бяха те и ядрените бойни глави които носят. Има една нова мобилна балистическа ракета - Рубеж. За да я прихванат, по някои изчисления на НАТО им трябват 36 ракети СМ-Блок2. Всяка от тези натовски ракети струва почти колкото един Рубеж. Та това е нашата защита... За какво ни струпват войски по границите?

    Коментиран от #10

  • 3 по темата

    3 2 Отговор
    Естествено, че ще е готова за месомелачката ако сбърка и нападне Русия, тогава ще видим ЕС в средните векове да преживява от труповете.
  • 4 IDIL

    4 2 Отговор
    НАТО най-голямата престъпна организация и злото от пъкала САЩ които създават хаос и воини по целия свят трябва да бъдат натикани в ада където им е мястото ,само тогава ще има мир на земята.
  • 5 опала

    3 2 Отговор
    "Аз съм послушко и каквото ми кажете, това ще правя!" Това бе заявено от генерал Къртис Скапароти, цитиран от Free Europe.
  • 6 Рамбо

    0 5 Отговор
    За коя империя казваше Рейгън империя на ЗЛОТО ? .? АПАЧИТЕ идат. Сигурно пак ще има Пустинна буря 2 .
  • 7 ТИМ

    6 2 Отговор
    Нато изключително много спазва международните норми - Югославия, Афганистан, Ирак, Либия, а сега и в Сирия, нормите цъфтят и процъфтяват по натовски. Народите на тези разрушени държави ги даряват с цветя и рози, сълзи от радост се леят за прекрасната демокрация, която им подариха. Какво тук значи накакво си ООН, някакъв си Съвет за сигурност, някакви държави по света, които не са съгласни с малоумниците от Нато?!
  • 8 iugnvc983rtgorhfgor

    5 2 Отговор
    Да НАТО и ФАЩ трябва да са готови руснаците да ви го набият до дъно барабар с топурдаците смешници.
  • 9 сори

    4 2 Отговор
    А бе Господа Американци , Господа военни, едва се освободихме от железния обръч и от модела на СССР и то благодарение на ГОРБАЧОВ то сега вие се намърдвате на тяхното место и ни учите как да живеем.Вие ли ниосвободихте от Кремъл.ние ли се освободихме със сила,.Русия ни Подари СВОБОДА а вие гледате да ни я отнемете . Господа Военни ,отидете да си си изкарате хляба с ПОЛЕЗЕН труд а не с ПЛЮНКИ- раздухване на истерии...
  • 10 Балтийск

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "раптор":

    "ТеАтР" е свързана с метеорологичните балони и спътниците пуснати до 2014г. на всички държави. Има връзка с дронове в термосферата, които предават от 120км. радарно изображение на 100см. -трови обекти идващи от повърхността - "игроки" и планират в безтегловност чрез слънчеви батерии и "редиски". 2025-та година се планира бла-бла бла. И я съм ги чел тея глупости
  • 11 бббббб

    4 2 Отговор
    НАТО и САЩ могат само да го ближат на Путин с много нежност ,за да не му го повредят,че току виж се ядосал. ....А, забравих за Бойко ,че и той обича да лапа предимно западни ,но ще мине и на Руски палки....
Новини по държави: