Last news in Fakti

7 Май, 2016 08:00 3 641 6

Защо печели Доналд Тръмп?

  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • избори-
  • белия дом

 Тръмп направи за смях, всички, които го отписаха с подигравки миналото лято

Защо печели Доналд Тръмп? - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Огнян Дъскарев във Фейсбук

След решителната победа в Индиана, главният съперник на Тръмп от десницата, Тед Круз се отказа от състезанието за най-висшата институция на планетата. Тръмп е вече сигурният кандидат за президент от Републиканската партия, още повече, че ръководството на партията официално го подкрепи и призова за единство. Ето как Тръмп разби на парчета и направи за смях, почти всички световни анализатори, политолози, медии и обикновени хора, които с подигравки го отписаха миналото лято.

Досега левицата и десните врагове на Тръмп изхарчиха 100 /сто милиона долара!/

за ругателни/критични клипове против Тръмп и какво постигнаха? Серия от масивни победи за Тръмп и номинацията му от Републиканската партия. Развързаха му ръцете и  сега Тръмп е свободен да насочи огъня си изцяло против Хилари Клинтън. 

Със сигурност огромната част от американския елит, ляв и десен, както и големите медии, известните анализатори, социолози и политолози не знаят защо Тръмп печели. Отговорът не е известен и на огромната част от елита в ЕС и на съответните медии и коментатори в Европа – западна и източна. Всички те, в САЩ и ЕС  се ужасяват от Тръмп и с пълно основание.  Всички те не знаят защо печели Тръмп, защото не знаят, /или се правят, че не знаят/, че Обама почти разруши американската икономика.  

Но кой знае защо печели Тръмп? Отговор: американските средни и дребни бизнесмени и търговци. Хората, които всеки ден трябва да мислят за заплатите на други хора и как да раздвижат бизнеса си, за да плащат заплатите. Ето трудностите, с които всеки ден се сблъскват американските средни и дребни производители: купувачите не искат повече да купуват , инвеститорите вече не искат да влагат пари в средния и дребния бизнес. Почти никой не иска да наема на работа безработни, американците, които си плащат сметките и данъците намаляват всеки ден.

Американците все по-често използват кредитните си карти, за да плащат данъците си!

Все повече американци не могат да плащат огромните си здравни застраховки, надути да пръсване от катастрофалния здравен закон на Обама (Obamacare).  Длъжниците, дължащи пари на средния и дребния бизнес бавят плащанията, или изобщо не плащат. Средните и дребните бизнесмени все по-често използват жилищни заеми, за да плащат на служителите си! 

И как обикновените американци, средните и дребните производители, търговци и бизнесмени отговориха на всичко това? Много просто: като гласуват с милиони за Доналд Тръмп. Защото те не вярват на политиците – леви и десни. Избирателите на Тръмп се вълнуват  от огромната незаконна имиграция, но също и от ужасното състояние на икономиката при Обама и тежката съдба на гръбнака на Америка – средната класа. Големите американски медии, политиците, анализаторите, социолозите, с малки изключения, 8 /осем/ години постоянно лъжат, че икономиката се възстановява. Те лъжат, че безработицата намаляла до 5%, въпреки, че знаят жалката истина – милиони американци се отчаяха и вече не търсят работа, което не се отчита от проучванията.

Сега истинската безработица в САЩ е най-малко 20%,

което апокалиптично напомня за Голямата криза от 30-те. Обама натрупа космически дълг, по-голям от натрупания дълг от всички американски президенти, взети заедно! Преди 8 години той завари 10 трилиона, сега дългът е 19 трилиона и докато Обама напусне, най-вероятно ще стане 20 трилиона. Това колосално бреме ще превие немилостиво гърба на следващите поколения. 

Такова безумно социалистическо прахосничество Америка не познава в цялата си история! 

Да, елитът, който живее главно на двата бряга /Силиконовата долина, Вашингтон, Уолстрийт/ е щастлив и доволен, заради дебелите си банкови сметки и чекове. Но всички други, които живеят по средата понасят тежките несгоди на икономическото „възстановяване” на Обама и хората му.    Републиканците гласуват с милиони за Тръмп, защото: те не вярват на нито един десен политик. Тед Круз, макар и консерватор е прекарал целия си живот като адвокат и държавен висш служител, той не е създал нито едно работно място в живота си. Републиканците изобщо не знаят дали Тед Круз няма да бъде като Обама и другите политици – леви и десни. Но републиканците отлично знаят, че само бизнесмен - милиардер, като Тръмп може би ще направи нещо против всекидневния икономически кошмар. И това „може би” е причината Тръмп да печели! Поддръжниците на Тръмп знаят, че той се е провалил няколко пъти, но поне се е провалил със собствените си пари, НЕ с парите на данъкоплатците. И Тръмп със сигурност се завърна още по-голям на брега. И пак това „може би”: може би именно Тръмп ще покаже на средния и дребния бизнес как да изплува и да поеме въздух и така икономиката също да поеме въздух.   

Поддръжниците на Тръмп никак, ама никак не се интересуват от външната политика,

НАТО, Кремъл, Ирак и ЕС. От това се интересува елитът ляв и десен, и то само заради користни подбуди – заради пълния джоб и дебелите чекове. Избирателите се интересуват от външния свят само с едно изключение: безмилостната заплаха на световния ислямистки терор, Ислямска държава.   

Разбира се, има различни избиратели – леви и десни. Ето кои са почти всички от поддръжниците на Хилари Клинтън и Сандърс:    1/ Те работят за някой друг – в края на седмицата безопасно си получават чека, без да се интересуват откъде и как идват парите.   2/ Те работят за държавата, или получават пенсия от държавата.    3/ Те са в гимназията или колежа, безработни са, или живеят на гърба на родителите си, никога през живота си не са спечелили и долар, не разбират нищо от икономика, но гръмогласно се кълнат в колектива, Маркс и левичарството.    Именно това са милионите американци, които презират и мразят Доналд Тръмп. Те нямат абсолютно нищо общо с милионите американци, които го подкрепят.    

Основната причина за възхода на Тръмп, обаче, е че той е заплаха за левия и десен елит,

който  е платен и контролиран от едни и същи лобисти и олигарси. А това доведе до огромна корупция в левия и десен политически елит, който изгуби доверието на американските избиратели. Избирателите вярват, че Тръмп е единствената надежда за промяна във Вашингтон.    Другата основна причина за милионите американци, подкрепящи Тръмп - той е патриот и иска да възстанови размитата, отдавна неясна американска идентичност.   Тръмп и милионите американци искат Америка отново да бъде велика.  

 В тежко разделената Америка скоро двата лагера, двата начина на живот, съдби и мироглед ще се сблъскат в титаничен двубой.  

И светът, останал без дъх, ще наблюдава безмълвно отстрани.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Красин

    1 2 Отговор
    интересен коментар....анализа също, но моето мнение е, чe да е велика Америка трябва да започне да произвежда нещо различно от петрол, софтуер и разбира се локални военни конфликти...а дали ще може ... зависи не само от Президента, а и от всички номенклатурно демократи , образували така наречената политическа бюрократия, която бюрократия се изнася и в целия свят...
  • 2 IDIL

    2 2 Отговор
    Злото на света САЩ и престъпната терористична организация НАТО които създават воени конфликти и сеят хаос навсякъде,трябва да бъдат натикани обратно във ада,само тогава ще има мир на земята.
  • 3 Bat Sande

    5 0 Отговор
    Доналд е палячо като нашия Волен, но с повече лични средства. Лошото е че няма равностоен противник и ще вземе да спечели...тогава жална ни майка, предвид това какво правят до сега "миролюбивите и демократични" хамерикански президенти...

    Коментиран от #4

  • 4 Американски негър

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Bat Sande":

    Милиардер палячо?! С какво си се прочул ти, Бат Санде? Сигурно си в държавната администрация и едното перо на приходите ти е взетото под масата? Или в някоя от олигархичните мутренски банди на прехода, които откраднаха за няколко живота, откъснаха си опашките като на гущери, подсигуриха се, че няма да ги съдят и си изсветлиха парите. Някои сега са приятелки на Берлускони... Не, явно е, че си грамотен, интелигентен, но не си на високо, затова споменаваш жалната майка... Такъв е животът, Бат Санде и е излишно да се оплакваш.
  • 5 Bat Sande

    2 0 Отговор
    Палячовците са един вид актьори..,артисти. А доколкото знам такъв е бил Р.Рейгън и все още А.Шварценегер (който условието да е роден в САЩ му попречи да се кандидатира за президент). Явно хамериканосите ги влече да имат управници артисти. Тук Ж.Ганчев не успя да пробие...Или може би някой друг ги избира за да ги манипулира по-лесно с конците като едни известни кукли.
    Иначе имах предвид, че предишните президенти бяха доста по-меки в предизборните си кампании, а направиха сериозни поразии в световен мащаб (вътрешната им политика не ме интересува), та този какво ще причини като се облече във власт?!? И всички останали ще трябва да плащаме сметката (с което не съм съгласен)!
    Един по-добър избор беше според мен Ал Гор преди време и света предполагам щеше да поеме в една по-добра и различна посока..НО явно не успяха да му вържат конците и знаем какво стана на финала с ПАЛЯЧОТО Буши Малкия:-)
  • 6 Bat Sande

    1 0 Отговор
    п.п. Американците последните 20-25 години са най-големия износител на "демокрация" и я изнасят със самолетоносачи, изтребители, танкове, дронове и т.н. За това сега в Европа имаме проблеми с бежанците с Руснаците и какво още ни чака никой не знае. Това явно не само на мен не ми харесва.