Last news in Fakti

9 Май, 2016 12:27 2 306 13

А БСП избра промяната. Отново с поглед към нашите пари

  • корнелия нинова-
  • георги харизанов-
  • бсп
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

БСП избра промяната. 
Промяна към какво - ще разберем напред във времето.
След днешния ден сериозният разговор за Корнелия Нинова не трябва да е жълт. Сериозният разговор за Корнелия Нинова трябва да е политически. А политическият разговор за Корнелия Нинова е силно обезпокоителен. 

И то силно обезпокоителен не по десебарски, със заплахата появата на истинска опозиция да изяде от телевизионното време и реториката на коалиционните управляващи опозиционери с новият политически проект оставащ в стария.

А силно обезпокоително най-вече в икономическата си част, на база на представената от г-жа Нинова управленска програма.

Защото г-жа Нинова иска всичко, срещу което разума на работещия, създаващ и плащащ данъци човек би започнал да се бори с все сили.

Повече държава в икономиката. Тоест повече конкуренти на нас, частните компании, създадени с нашите, частни пари от данъци, които да ни конкурират и дъмпингират и да губят нашите данъци /виж статията на Николай Ценков в "24 часа" за "печалбите" на държавните предприятия/, изяждайки от нашите приходи.

Държавен фонд за развитие на изостанали региони. Тоест отново наши пари, насочвани неясно как и по какви критерии към неясно чии джобове, с цел създаване на изкуствено стимулирани непечеливши работни места и бизнеси, които да конкурират и малкото останали честни и печеливши частници, оцелели по тези места /виж примера с приема на документи в социалното министерство само преди месец/.

Апортиране на Държавния Поземлен Фонд в предприятия за преработка на земеделска продукция, които отново да създават неефективни структури и работни места и които пряко да конкурират частните предприятия в сектора, с пари от техните данъци /виж финансовите резултати на държавни предприятия като Земинвест/.

Инвестиции от страна на държавата във вече частни предприятия чрез закупуване на акции с пари от нашите данъци, с удобно пропускане на въпроса от кого и как ще бъдат избрани печелившите, в които да бъде инвестиран свеж държавен ресурс /виж БДЖ, БДЖ товарни превози, държавните топлофикации/.

Участие на държавата във високотехнологични производства чрез активи, отново с нулев отговор на въпроса защо и на какъв принцип, и отново с удобно пропускане на положителните примери /ха-ха/ за държавни инвестиции в сферата на иновациите. Практичните и закупени от бизнеса иновации, разбира се, а не тези от типа "да усвоим едни пари" /виж последните новини около СофияТехПарк/.

Връщане на прогресивния данък, тоест връщане към практиката тези, които печелят повече благодарение на труда и знанията си, да бъдат наказвани с по-високи данъци за сметка на пиещите биричка пред блока разбирачи, практикуващи кредото "нема па да им работим на тия за петстин леа" /виж статистики и данни за събираемостта на данъци преди/след плоският данък/.

Като цяло г-жа Нинова ни предлага няколко бързи, но за сметка на това решителни крачки назад в развитието ни, създаване на нови държавни конкуренти на частните компании с парите от данъци, които частните компании плащат, и създаване на маса нови бордове и директорски кресла, в които да бъдат трудоустроени заслужилите партийци.
И това е истинският проблем, наречен БСП - ретроградност, изземване на парите от предприемчивите и даването на тези пари в ръцете на послушните.

Проблем, който е много по-важен и сериозен от кохортата лимузини на Позитано, новите бизнес придобивки на Гергов и Добрев и клишираните етикети за Корнелия Нинова и това чий човек е тя.
Така че - честито, госпожо Нинова. 
Бих добавил "и умната", но като Ви гледам програмата - надали.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 БКП

    0 3 Отговор
    Страх ли ви е? Нека! Страхувайте се!
  • 3 КОЙ ГУШНА БСП

    1 0 Отговор
    МИКОВ БЕ ИЗРАЗИТЕЛ НА ЛЕВИТЕ УБЕЖДЕНИЯ НА РЕДОВИТЕ КОМУНИСТИ. С ИЗБОРА НА ИЗПЕЧЕНИЯ ДЕМАГОГ - КОРНЕЛИЯ НИНОВА - БСП НАПРАВИ ОГРОМНА КРАЧКА НАЗАД И ВЪЗСТАНОВИ ВЛАСТОВИТЕ ПОЗИЦИИ НА РЕВАНШИСТКИТЕ НОМЕНКЛАТУРНО-ОЛИГАРХИЧЕСКИ ЧЕРВЕНИ КАПИТАЛИСТИЧЕСКИ КРЪГОВЕ. ВСЯКАКВИ ПРИКАЗКИ ЗА "ЛЕВИ" СИЛИ СА ВЕЧЕ АЛА-БАЛА !
  • 4 123

    1 0 Отговор
    Ха! Че е от БСП (БКП) това е факт, но не изчакаха и 12 часа от избирането й и зочнаха да плюят Корнелия Нинова! Това се казва - услуга по нашенски!
  • 5 112121213394 серия

    1 0 Отговор
    Идеята на "политическите" структури е да се пренасочат паричните потоци от постъпленяита в бюджета към "правилните" хора, т.е. техните обръчи от фирми, защото партиите в България открай време не се занимават със създаването на благоприятен бизнес климат, а с кражба и източване на средства, като го наричат, подпомагане, проекти и фондове!
    Примерно след действието на такъв фонд за развитие, се оказва, че вместо да се появят нови работни места са се появили местни олигарси и тюмбели, които незнайно как са станали милионери и се почва - ауди А8, Q7, Бентли, Мерцедеси и всякакви джипове, дебели и охранени "бизнесмени", които подпомагат бедните райони, като им прибират и последните стотинки и съсипват бизнеса с нелегален внос и пране на пари.
    Тоя сериал на гениите от БСП сме го гледали, гледали, че чак вече ми се повдига.
  • 6 БОРИСЛАВ

    1 0 Отговор
    Адио БСП/БКП/.Жените са успешни в бизнес и политика ,когато имат богат мъж до себе си.Само Г.Гергов можеше да забави разпада на тази мракобесна в миналото и опростяла в настоящето куха организация.АБВ и други партии доста ще набъбнат.
  • 7 7777777

    1 0 Отговор
    Червени олигарси, които отдавна нямат нищо общо със социалното и лявата политика! Червените бабички си отидоха и електората им драстично намаля. Тази партия не е нужна на страната!

    Коментиран от #9

  • 8 Кой плаче

    0 0 Отговор
    А бе, този дето плаче за "честните частници" не беше един дето го сложиха за голям шеф, а той нямал диплома? Ама то май имаше и нещо друго, ама работата се замете по герберски. Та тази ли несрета ще защитава частника? Ами те май оживяха само частници, които цуцат фондове, а другите се броят на пръсти! Няма да коментирам какви изродени форми на частни предприемачи се пръкнаха в Бг и кой луд частник ще плаща данъци? Че ако моя счетоводител ме вкара да внасям в хазната, аз тутакси ще го уволня. Т. че хайде да не плачем на чужди гробове и да н оплюваме нероден Петко, а? Малко прибързано и много пристрастно ми се струва това писание на този човечец...
  • 9 Много седмици

    1 2 Отговор

    До коментар #7 от "7777777":

    ама малко акъл... Представа нямаш колко е нужна на Бг една силна лява партия. Към момента рояците на БСП нямат никакъв шанс да станат скоро такива, т.че ще се наложи да се задоволим с БСП. Факт!
  • 10 7777777

    0 0 Отговор
    И аз искам силна лява партия, ама тази на ПЕТЪР ДЕРТЛИЕВ- БСДП! А то какво стана-комунистите взеха розичката на БСДП като емблема и станаха социалисти!
  • 11 Iceberg

    3 0 Отговор
    Да е честит новия капитан на титаник. Попътен вятър към целта.
  • 12 Не мога да ви гледам

    0 0 Отговор
    Именно БСП въведе плоския данък. Имаха достатъчно време през, което бяха на власт да въведат в България справедлива данъчна система. Но не го направиха. Не им вярвам, че ще променят нещо и че са се променили. Пак лъжат за да вземат властта. Време е да изчезнат завинаги. Те въведоха и несправедливото "социално осигуряване", при което има разлика повече от 6 пъти между най-ниската и най-високата пенсия. Смятам, за най-спаревдливо, всички пенсионери навършили възраст за пенсия да получават еднакви пенсии. Или поне разликата в пенсиите не трябва да е в пъти, най-много да е 2 пъти.
    Алчни безнесмени, чиновници и политици, трупащи милиони в банкови сметки и офшорки. Ни лъжат, че инвестирали в бизнес и разкривали нови работни места. И това било заради 10% „плоска скала“ на облагане в България. Какви инвестиции бе, лъжци такива в какво инвестирате, като няма платежоспособно търсене. 80% от измъчените българите живеят с под 300 лв. на месец. И си купувта само храна, в какво инвестират в магазини за хранителни стоки ли? Че те и сега са много. Бизнеса в Българие е изпълнение на обществени поръчки и трупане на милиони в банкови сметки. Ако има разкриване на работни места то е от чужди инвестиции. Българските бизнесмени, като Пеевски в Булгртабак, закриват работни места, а не откриват.

    И Нинова и този Харизанов написал горнот вземете се скрийте, че хорат не могат да ви гледат повече. Никой вече не ви вярва. По митингите вече ходят само партийци на заплата и роби, треперещи да не изгубят останалата им само мизерна заплата.
  • 13 Гост

    0 0 Отговор
    "Тоест отново наши пари, насочвани неясно как и по какви критерии към неясно чии джобове" , точно това се случва в момента, ежедневно, и на никой не му пречи, че го лишават от бъдеще и него, и децата му които също като като нас ще трябва да изплащат постоянно нарастващия външен дълг, да издържат постоянно нарастващото малцинство и да завършат живота си с мизерна пенсия или да имигрират в чужбина и ние да се радваме на внуци само по скайп. Явно някои все още продължават да се впечатляват от старата плоча, колко са страшни и лоши БСП, а колко хубави сме ние