Last news in Fakti

13 Май, 2016 12:54 14 258 32

Българите направиха нещо историческо

  • референдум-
  • българския народ-
  • направиха-
  • нещо-
  • историческо
Българите направиха нещо историческо - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Българският народ направи нещо историческо. Той сам извоюва правото си да каже какво мисли, въпреки цялата управленска пасмина, която е срещу него. Това заяви в четвъртък в „Шоуто на Слави“ Иво Сиромахов. Заедно със Слави Трифонов и Тошко Йорданов те дискутираха решението на парламента, все пак референдумът, с всичките шест въпроса, да се състои.

Тази есен, заедно с президентските избори, този референдум ще се състои, посочи Тошко Йорданов. Той призова президентът да спре да говори глупости по телевизията (относно изказването на Плевнелиев, че било недопустимо депутатите да пуснат въпроса за електронното гласуване, по който вече е проведен референдум - бел. ред.) и да си изпълнява функциите.

Относно заявеното намерение от някои депутати да се сезира Конституционния съд по въпросите в референдума, Слави Трифонов разясни, че те могат да направят това едва след като мине гласуването, защото Конституционния съд не разглежда намерения.

Тошко Йорданов, който от парламентарната трибуна защити провеждането на референдума, посочи, че повечето народни представители не разбират къде се намират. Той сравни парламентарната зала с класна стая, в която учениците пеят, пият, замерят се с фунийки, плюят се, гонят се... „Ако тоя хаос е в училище, учителката ще изгони учениците и ще им намали поведението“, подчерта Йорданов. Според него депутатите все пак са имали доблестта да гласуват за провеждането на референдума.

Слави Трифонов го репликира с думите: „Ти казваш имат доблестта да гласуват, но те всъщност изпълняват закона.“

Иво Сиромахов изрази съчувствие към колегата си Йорданов, че е бил в „този храм на глупостта, в това светилище на тъпотата, каквото е българският парламент.“

Според Сиромахов, в парламента мирише на страх. „Янаки Стоилов нещо говори за балета, вероятно иска да го вземем в балета. Не съм сигурен дали ще му хареса, защото не знам каква му е сексуалната ориентация“, язвителен беше Сиромахов.

Сиромахов обърна внимание и на малко коментирания факт за броя на присъстващите депутати в залата, факт, на който Факти.бг обърна внимание още вчера. Едва 150 гласуваха, т.е., 90 депутати се губят в сметката. „Защо им плащаме?“, попита Сиромахов и припомни, че един от въпросите в референдума е относно намаляването на броя на депутатите наполовина – от 240 на 120 души.

В края на разговорът се появи и балетът на шоуто. Под звуците на импровизирана песен, в която се пееше „Янаки, секси, наки“ всяка балерина носеше снимка на класическа балерина, на която беше монтирана главата на Янаки Стоилов.

Българите направиха нещо историческо


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лошо

    2 2 Отговор
    Много лошо! Пасмина сте вие, дълбоко неуважавани от интелигентния българин, господа! Защото под маската на някакви популистки лозунги вие по най-просташки начин рушите и малкото останала държавност в Бг. А глупости говорите вие, защото не мисля, че е редно хора, които насаждат простотия сред подрастващите да се обръщат по този начин към президента на Бг, какъвто и да е той. Жал ми е за ПО-ПРОСТИЯ БТЪЛГАРИН , ЗАЩОТО ТОЙ ВЕДНАГА ЩЕ ПОЕМЕ ВАШИЯ ПРОСТАШКИ НАЧИН НА ОБЩУВАНЕ И ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ЩЕ СЕ ВЪРЖЕ НА НЯКАКВИ "МЕСИИ".

    Коментиран от #8

  • 2 goni

    2 2 Отговор
    С едно нещо не мога да се съглася! Смятам че няма мъж, който да не иска да влезе в Балета!:) Колкото до сексуалната му ориентация!:) И да е крива ще се изправи!:)
  • 3 лапни шаран

    5 2 Отговор
    Най много ме кефи, как организираната престъпност в България си действа суперорганизирано, промиват мозъка на стадото отвсякъде, телевизия, радио, интернет, имат си тролове, шоумени, манекенки с къси поли и всякакви идоли, месии, комици и девици с големи ц..и.
    ДС след 89г. е дръпнала страшно много, няма база за сравнение с преди, Байтошовата пропаганда ряпа да яде!
    А още по якото е да дрънкаш празни приказки и да пълниш джоба с милиони левове, примерно Бюреков, който стана милионер от нищоправене и дрънкане на малоумщини, сега си пръцка блажно в ЕП, кеф за цял живот.
    Някои хора в България правят пари супер лесно, за сметка на други, които трябва да се скъсат от бачкане за много по малко кинти.
    Има ли тарикати, винаги има и балъци, да ги хранят и да плащат сметките.;)

    Коментиран от #4

  • 4 наистина си шаран

    0 4 Отговор

    До коментар #3 от "лапни шаран":

    Ми кой те спира и ти да си пълниш джоба с милиони левове като тях?
    И е точно обратното - има тарикати защото има балъци като тебе да ги хранят и да им плащат сметките, само дето сега и мрънкат по форумите...

    Коментиран от #5

  • 5 лапни шаран

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "наистина си шаран":

    Ти да не падаш от небето?
    За да не работиш, а да правиш милиони трябва задължително да си ДС, 6так, 1-во главно и т.н., т.е. баща ти трябва да е от бившите служби или номенклатури, те и преди са си живели така, прочети малко, преди да се изказваш неподготвен.;)
    Казано с две думи, трябва да си един от тях.
    Викат им олигарси.;)

    Коментиран от #6

  • 6 До лапни шаран и лошо

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "лапни шаран":

    Така както се изказвате си мисля че сте част от това статукво, т.е на вас сега ви е хубаво. Казвате за месиите и манипулирането хахахаха. Ами аз го казвам същото с обратен знак. Мутрата как дойде на власт? Май ви е много къса паметта? Сегашните имаха ли дослук с Атака и ДПС ? Ами с БСП и Станишката какво става? На Станишев жена му има договор с ГЕРБ за консултански услуги за милиони левове хахахаха? И то какво стана ? За никой не можеш да гласуваш. За последните 26 години се превърнахме на роби на банките , оглупели от чалга , заляти с наркотици и убийства. Това ли ви харесва? Ами поне отидете в съседна Сърбия да видите за какво става дума , въпреки че сърбите не са в еврогейския съюз. Наздраве.
  • 7 мъжкар

    2 0 Отговор
    Хареса ми мнението на"ЛАПНИ ШАРАН" много е адекватно.Абсолютно прав е за произхода на българските олигарси а именно ДС.Както казах и преди референдума е само първата крачка която трябва да се направи.Но тази промяна на досегашното статукво не трябва да се протака много във времето защото сега вече сме на такъветап че просто НЯМА ТАКОВА за губене.26г минаха няколко поколениея българи буквално бяха унищожени чрез беднотия чрез целенасочено прогонване от България в следствие на ниското заплащане във фирмите на същите тия олигарси и в следствие на пълната липса на каквито и да е перспективи за бъдеще.Целият частен бизнес в България е собственост на тия хора от най-малката до най-голямата фирма без фирмите гаражен тип така че те не само че трябва да бъдат натикани в пандиза за минимум 25г но и трябва да им се изземе цялото имущество както и да им се запорират всички сметки и да върнат откраднатото за тия 26г а то не е никак малко тук става въпрос за баснословни капитали които ако половината бяха влезнали в държавата и щеше да има пари за здравеопазване за пенсии и за образование както и за заплати и като цяло полуевропейски стандарт.Така че народе замисли се и не чакай още 26г а НАПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА а смятам че сега вече на този етап всеки от нас живеещите тук и сега знаем какво трябва да се направи така че това трябва да е следващата крачка ако искаме нашите деца да имат достойно бъдеще тук и сега а не да са миячи на кенефи или строителни работници в англия или пък берачи на малини в Шотландия и т.н.А за нас вече че ни взеха най-хубавите години взеха ни ги но защо пък да не си осигурим поне достойни старини с НАШИТЕ ПАРИ които са в ТЕХНИТЕ джобове.
  • 8 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Лошо":

    Ти да не си на конски хапчета,вземи ги смени?!
  • 9 аман от чалгата

    2 2 Отговор
    Т.нар. шоумен като е толкова вещ и загрижен за българите, що не се кандидатира за парламента? Нали толкова хиляди го били подкрепили? Щото му е ясно, че е по-лесно да плюе и ръси простотии, вместо да прави реални неща. Тези дето са му се подписали за референдума, надали в по-голямата си част разсъждават за какво реално се подписват и какъв ефект ще има дори да се приемат някой от точките. Нека да има референдуми - този според мен е като СПАМ за България, но нека се проведе. А заради просташкия манталитет на участниците в шоуто на дългуча /и най-вече неговия/, виждам как доста хора разбират, че каквото подкрепя тоя, явно е вредно за нормалните хора и България.
  • 10 Бай Иван

    2 2 Отговор
    Слави е ВЕЛИК!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Браво, време беше да се случи нещо подобно.
    Тая ЗГАН в парламента да му мисли.

    Коментиран от #12

  • 11 sto

    1 2 Отговор
    Този комплексиран, злобен и бездарен чалгаджия и всички негови мазни и нечистоплътни сценаристи - интересчии,както и дефицитните му фенове е срамно да изразяват каквото и да било мнение! С такива смешници, на които им се дава гласност вървим назад с пълна сила. Останалото ще го спестя....

    Коментиран от #14

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 нагазаки

    0 0 Отговор
    Слави Премиер скоро точка еу
  • 14 Димитър Димитров

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "sto":

    Гостенино, да ти ............!!! Само това мога да ти кажа, след като нямаш и малко смелост да влезнеш с профила си от фейсбук, и тогава да плюеш на ляво и дясно!!!
  • 15 тарикатлъ

    0 1 Отговор
    Спирай да псуваш бре простак , не те е срам , че какъвто съм бивш полунереализиран боксьор от спортното в Ловеч и не съм тренирал от 10 години , ще ти покажа някой тънкости по физиономията и ще те пратя при твоя плешив мултилилионер и многознайник
  • 16 FM Europe

    0 1 Отговор
    Намерил се кой да го каже - най -сдухания к...л Иво Сиромахов. Тези ли кл....ри ще се кандидатират за народни представители?
  • 17 Кольо

    0 1 Отговор
    Спокойно Моряци!
    Корабът потъва нормално. Наоколо е пълно с акули. Водата ще стигне за всички. Ще заседне в плитчината на EU. Учиндолци, като влязат в парламента ще стане каквото стана с оня, дясната ръка на Слави с окапалия нос. Ще си назначат балерините за съветнички. След това от един лев за глас ще си увеличат бюджета.
    Напред към урните народе! Шоуто продължава! За народа зрелища!
  • 18 Косматия

    0 1 Отговор
    Славундера май иска да влиза у политиката.
    Че се прай на политик на сериозен човек а не на клоун какъвто си е.
    Не е ли смешно?


    Муахахахахахахахахахахаха!@
  • 19 Волен Сидеров

    0 1 Отговор
    голям смях сме-българи юнаци -егати циркаджиите сме и от трите страни-парламенто+шоуто+народа-всеки дърпа на където го дуа вятъра и никой незнае какво исак на края-накрая пак народа ще го отнесе то се знае ,като само лаят едните,другите мътят водата,а кервана си върви без да знае на къде....абе голям смях ви казвам пада
  • 20 kratuncho

    1 0 Отговор
    Стига сте говорили глупости като гледам тъпотията не е само в парламента!
  • 21 Ник

    1 0 Отговор
    Въпреки, че не харесвам Слави и компания, все пак дадоха тласък, а може би и пример, че има шанс да се влияе върху държавната машина. Това увлича след себе си и други хора с различни идеи и виждания. Прави ги по- смели да търсят отговори. Ето, че и Марешки също ще задейства своя референдум. Това ще стимулира и още много различни хора да наберат смелост и да искат възмездие от "търтеите", които вече владеят цялата държавна система.
    Нима това не е важно? - Важно е разбира се!
    Така, че да ли ми харесват Трифонов и компания , Марешки и който да е друг, няма никакво значение! Всеки един от тях трябва да бъде подкрепен в работата им за разбиване на порочната система. Това трябва да се случи защото следващият начин, ако това не даде резултат е гражданска война.
    Убеден съм, че всеки от Вас има желание най- малко да пребие поне един депутат, общински или държавен служител не заради друго, а защото знаете, че те крадат и обричат Вас и поколенията Ви на мизерия
  • 22 Джей

    1 0 Отговор
    Като чета коментарите и ми става още по ясно защо сме на това равнище като държава. Слави може да е шут, гей, учиндолец и т.н., но направи нещо, което бръкна много дълбоко в интересите на голяма част от идиотите в парламента, влезнали там по неясни начини. Слави ако искаше да влезе в политиката отдавна щеше да е в нея. Не мисля, че и сега ще влезе. ОСвен всичко друго печели парите си с труд, а не като голяма част от политиците ни!! И аз се подписах за референдума, колкото и според някои да сме идиоти подписалите се за него. Да, по лесно е като анонимен само да плюеш в нета отколкото да направиш каквото и да е било реално с името си! Кажете ми този Янаки или от АТАКА какво са направили за БЪлгария през живота си, освен че са я ощетили с неясно колко милиони!?!
  • 23 Атанас

    1 0 Отговор
    Слави предлага реална промяна на положението в страната за която всички само си говорим от 25 години.Защо по голямата част от населението не го осъзнава?
  • 24 трол ли си или прост

    0 2 Отговор
    Последните коментари или са на тролове или на изключително ограничени хора, явно живели цял живот на село, не видели свят, нито чели книги, нито учили в университет!
    Къде е промяната, която предлага Шоумена??????
    Шоумен ще ви оправи?
    Джорджи шоумена от БББ ви оправи, царя ви оправи........?

    Защо не го осъзнаете, че шоумени и супермени не оправят положението?????
    Още повече, че нито една точка от измисления референдум няма да промени статуковото.
    Дразни ви, че депутатите били 240, ами, като станат 120 КВО???Това какво ще реши?
    Ами дайте да ги махнем, да махнем и парламента и да назначим един ЦАР с царедворци и да мирясате.
    Мажоритарните избори как ще решат проблема с бедността????
    А?
    Значи партиите пак ще си предлагат техни хора, само, че ще гласуваме за личности, а партиите пак ще са зад тях, а зад всички останали са ОЛИГАРСИТЕ с техните милиарди и мутрите с тяхната мафия, ДС-тата и т.н.
    Е и? Кво от туй?
    В Западна Европа изборите са пропорционални и всичко е наред, занчи проблема НЕ Е в начина на избор!!!!!!
    Депутатите да ходели с колелета до "работа".:)
    Е и, като ходят, това как ще ви вдигне ДОХОДИТЕ, как ЩЕ БЪДАТ ОСЪДЕНИ КРАДЛИВИТЕ ОЛИГАРСИ и ПОЛИТИЧЕСКИ ЕЛИТ? Как бе?
    Това ли е промяната?

    Май си искате царя и пъдаря, за него плачете, за Тодор Живков, за милицията, за тоталитаризма, ама забравихте беднотията, мизерията, лагерите, режима на тока, москвичите, ладите за, които се чакаше десетки години, цял живот!
    Вижте Северна Корея, харесва ли ви?
    Ако ви харесва Северна Корея и искате един Ким Чен Ун, гласувайте на референдума с плюсчета на идеите на Шоуто, после ще видите голямото шоу.

    Коментиран от #26, #28

  • 25 сто

    0 0 Отговор
    Ти явно си от тези за които споменах! Преди да псуваш само да ти кажа,че нямам фейсбук и това е последното нещо което ще имам! Нямам време за такива глупости, а с такива като теб предпочитам да общувам на живо!!! Разбра ли..........ко?
  • 26 раптър

    0 2 Отговор

    До коментар #24 от "трол ли си или прост":

    трол ли си или депутат прост и нагъл " Ненавиждаме ви Депута ти! Ненавиждаме ви , политици ! Или поне 3/4 от вас! За 27 години освен че сте гнусни тунеядци ,нищо друго не показахте!Перманентно незачитане волята на тези които ви избират, само лобистки поправки на законите, ощетяващи народа и работещи за олигарсите, ! С какви олигарси ни плашите! Че вие освен да работите за тях , какво за тези 27 години друго показахте? Заробващи договори с чужди монополи, продавахте интересите ни , С ЦЯЛАТА си политика, прогонихте от домовете им 2 000 000 българи - толкова , колкото не сме губили и по време на война!И постоянно - нови непопулярни реформи / разбирай в наш ущърб и в полза на МОНОПОЛИТЕ! С какви олигарси ни плашите , вие не сте спирали да работите за тях, получавайки заплатите си , изтръг нати от орязаните пенсии на родителите ни! СЛЕДВАЩА СТЪПКА - РЕФЕРЕНДУМНА ДЕМОКРАЦИЯ И МАКСИМАЛНО ОБЛЕКЧЕНА ПРОЦЕ ДУРА ЗА ОТЗОВАВАНЕТО ВИ. Кой от вас , освен Сидеров има доблестта да каже в очите на европосланниците истината! Кой има смелостта да поиска връщането на НЯКАКВА печалба от Мариците ,от златото ,в ръцете на Българската държава , за да има пари за пенсии, наука, здравеопазване ? А искате от нас да изкопчите всичко! Костовци ,Борисовци ,Станишевци, Местановци - все сте срещу нас! И не смейте да отмените чрез конституцион ния съд НАМАЛЯВАНЕТО НА ДЕПУТАТИТЕ! Референдумът е най-висшата демократична норма, , а не Конституция създадена от тези ,които 27 години ни грабят! Иначе наистина трябва да последва революция! Вие по друг начин няма как да се отучите да крадете. Апропо , с последната промяна в полза на дънди прешънс , за намаляване на сумите, получавани от вторични суровини до 100 лв на година1 ГОСПОДИН ПРЕМИЕР, ИМАМ ДА ПРЕДАВАМ АВТОМАТИЧНА ПЕРАЛНЯ С БЛАГОРОДНИ МЕТАЛИ В НЕЯ - ЩЕ НАДХВЪРЛИ 100 ЛВ - МОГА ЛИ ДА Я РАЗРЕЖА И ЕДНАТА ПОЛОВИНА ДА ВЪРНА ДОГОДИНА, ЗА ДА СПАЗЯ ЗАКОНА? Български изроди ., съзнавате ли какви безумия бълвате , в желанието си да угодите на МОНОПОЛИТЕ!!!!!!!
  • 27 БАЙ ГАН4О

    0 0 Отговор
    В тоя слу4ай какво да кажа,кой колкото е прав толкова да е здрав
  • 28 Ник

    0 2 Отговор

    До коментар #24 от "трол ли си или прост":

    Трябва да призная, че не разбирам тезата ти! Въпросите в референдума може и да не са панацея, но е стъпка напред. По- добре да я има, отколкото да оставим този модел да се самовъзпроизвежда. Харесва или не, хубав или лош е стъпка напред.
    Факт е че Държавният чиновник не се съобразява и не се интересува и по- лошото отказва да носи отговорност пред онези, които са му гласували доверие. В крайна сметка ние сме им работодатели! И като всеки работодател имаме претенции към работниците си как работят.
    Ако оставиш работника да прави каквото пожелае, рано или късно същият този ще те докара до фалит.
  • 29 Джей

    0 0 Отговор
    До коментар 24
    Това дали хората с от София, село САЩ, ЕС, Марс няма никакво значение! Има значение манталитета, а той както се вижда от твоя пост е много прогнил и комплексарски! И пак е подчертано: Шоумена ли ще ни спасява??? Той не спасява и не иска, и не се мъчи да спаси никого!! Лично той се е спасил много отдавна! Относно въпросите, да, може да не са от най- голямо значение, но пък бъркат интересите на вампирите в парламента. Дупедавците от 240 като станат 120 не, че е е от значение тази цифра 120! От значение е, че 120 лобиста отпадат!! Може ли да си представиш ти какво е това??????? Защото от тези 240 човека, реална работа вършат не повече от 90! Останалите просто са членове на комисии и вдигат ръце за и против в зависимост от какво е казал шамана и цената!! И дори да се гласува с НЕ на всички точки от референдума е важно той да се състои, а не да пропадне купен от ш....ните ни ДУПЕДАВЦИ! Това, което шоумена е направил, когато ти го постигнеш може тогава да го критикуваш и принизяваш, а до тогава ти си просто един анонимен при това !
  • 30 111

    0 0 Отговор
    Двама българи на едно място са много.................
  • 31 Шаран БГ

    1 2 Отговор
    Какво лошо има в това, броят на депутатите да е наполовина?Когато населението стремително намлява и то от работещи хора, Когато финансовия министър се чуди какъв данък, такса или акциз да въведе,когато и трамвайния билет гони 2 лева, ЗАЩО да не направим икономия от парламентарни разходи наполовина? Видяхме какво се получи с намаляването на партийните субсидии от бюджета! Въртяха ,сукаха и от 12 лева ги направиха 11.20 лв. Сега, когато сме "демократи" и тоалетните ни са платени, защо не вземем за пример една Дания ?Защо /галиба сме европейци, я/ не ни приемат у Шенген, ние защо не приемаме еврото, защо не искат президентска република чорбаджиите и защо тези от Обикновеното събрание се държат като Велико?Ремонтират Конституцията и я четат както си искат !По-вече от четвърт век България затъва по всички направления!!И ако някой ни посочи сламките, скачаме "Комунисти, искате Т.Живков" със страшния довод, че тогава нямало банани НЕ БЪРКАЙТЕ СЛАВИ ТРИФОНОВ С ТОЧКИТЕ ОТ ТЪЙ ПРЕДЛОЖЕНИЯ РЕФЕРЕНДУМ.
  • 32 Киро

    1 0 Отговор
    Напред Българи!

    Това е последния ни шанс да направим нещо положително за себе си, за децата си и за нашата Родина!
    Престъпление е да се примирим и да оставим Родината си в ръцете на тези, които видяхте какво направиха с нея и с нас пред последните десетилетия!