Last news in Fakti

16 Май, 2016 10:25 958 3

Протести срещу новото правителство в Бразилия

  • бразилия-
  • мишел темер-
  • протести-
  • президент-
  • правителство-
  • дилма русеф

Ел Салвадор също отказа да признае новото бразилско правителство

Протести срещу новото правителство в Бразилия - 1
Снимка Синхуа/БТА

Хиляди бразилци излязоха по улиците на град Сао Пауло, за да вземат участие в протест срещу новото правителство на временния президент Мишел Темер и отстраняването от длъжност на Дилма Русеф, съобщават бразилските медии.

Протестиращите определиха смяната на управляващите като "държавен преврат", а новият кабинен като незаконен.

Новият кабинет получи редица критики и за това, че е съставен изцяло от бели мъже.

Темер пое президентския пост в четвъртък от първата жена президент на Бразилия - Дилма Русеф, която бе отстранена за 180 дни.

Още преди да е изстинало мястото на Русеф, временно изпълняващият длъжността на президент Темер нареди на кабинета си да прокара нови политики в областта на икономиката.

Ел Салвадор също отказа да признае новото бразилско правителство, пише АФП.

Левият президент на страната Санчес Джерен каза в изявление в събота, че свалянето на Русеф има всички признаци на държавен преврат.

В реч, лидерът на Салвадор обясни: "Ние анализирахме ситуацията и взехме решение да не признаем временното правителство на Бразилия, защото това е политическа манипулация."


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Не бе

    1 2 Отговор
    Понеже на щатите им понамаляха доста възможностите за разбутване на Европа и арабския свят, просто ще се пренасочат ЗА ИЗВЕСТНО ВРЕМЕ към държавите на юг от тях. Не за друго, ами защото то на север практически Канада са си САЩ.

    Коментиран от #2

  • 2 Да бе

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Не бе":

    Прав си !Не икономическата криза и понижаването на жизнения стандарт ,не корупцията и злоупотребите а единствено и само те американците са виновни за всички проблеми даже и за положението на космическите тела в и извън слънчевата система пак са виновни американците!

    Коментиран от #3

  • 3 айде бе

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "Да бе ":

    То само в Бразилия има корупция, злоупотреби,, понижаване на жизнения стандарт и т.н., а? Ама нещеш ли, случайно свалят президента, неиграещ по американската свирка! А за наш боко тиквуна никой не смее да гъкне от "международната общност"!
Новини по държави: