Last news in Fakti

12 Юли, 2016 06:17 1 590 0

Чуждестранните инвеститори се завърнаха на индийския пазар

  • индия-
  • инвестиции-
  • чужденци

За първите пет месеца на текущата година в пазара на недвижими имоти в Индия от чуждестранни купувачи са били вложени 149 млн. USD. Това показва две неща, коментират анализатори. На първо място, че индийският имотен пазар отново е привлекателен за чуждестранни предприемачи и второ, че ако интересът се запази със същото темпо, то ще бъде бит рекордът през 2008 г., когато чуждестранните вложения в сектора са възлизали на 267 млн. USD.

Размерът на този тип инвестиции значително е надвишил прогнозираната от местни анализатори сума, тъй като през последните години те значително намаляха.

Икономическата и политическата стабилност способстват за привличането на повече чуждестранни инвеститори в сферата на недвижимите имоти. Също така Индия зае по-предни позиции по-отношение прозрачността в сектора в Азиатско тихоокеанския регион. Към момента индийските градове от I-во ниво са на 36-то място в класацията, а от II-ри и III-ти клас, съответно на 39-то и 52-ро място.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА