Last news in Fakti

4 Август, 2016 12:41 3 036 10

Липса на гориво попречило на метежниците да свалят самолета на Ердоган

  • реджеп ердоган-
  • турция-
  • самолет-
  • изтребител-
  • ф-16-
  • гориво-
  • преврат

Изтребител на метежниците се приближил до президентския самолет

Липса на гориво попречило на метежниците да свалят самолета на Ердоган - 1
Снимка: БТА/ AP

Метежниците не са успели да свалят самолета на Реджеп Ердоган заради липса на достатъчно гориво, съобщи Си Ен Ен.

Според телевизията изтребител Ф-16 се е приближил до президентския самолет, но заради липса на гориво е бил принуден да се върне за презареждане.

В ранните часове на 16 юли Ердоган каца невредим на летище „Ататюрк“ в Истанбул, където е посрещнат от насъбралата се тълпа като герой.

След опита за военен преврат, който бе потушен, стана ясно, че хотелът на Ердоган в Мармарис е бил щурмуван от 25 военнослужещи, пристигнали на място с два хеликоптера.

Бивш военен офицер разкри, че Ердоган е „избегнал смъртта за минути“. Турските власти обявиха тримесечно извънредно положение и започнаха масови чистки на всички нива в държавата.

Анкара обвини живеещия в САЩ проповедник Фетхулах Гюлен за организирането на пуча и поиска неговата екстрадиция.

Нихат Йозтюрк – депутат от управляващата Партия на справедливостта и развитието (AKP) - разкри пред Анадолската агенция, че Реджеп Ердоган е кацнал с изключени светлини.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВВСссс

    1 0 Отговор
    Ако беше японски пилот, щеше да се вреже в другия самолет, като камикадзе, ако беше германски пилот нямаше да забрави да зареди, ако беше руски пилот щеше да стреля, свали и после да катапултира....ама това е турски пилот, .....след което всички видяха, какво се случи !

    Понеже някои биха се запитали, а ако беше български....ами просто нямаше да има с какво да излети ... !
  • 2 Ник

    1 0 Отговор
    Това са глупости,
    Необходими са секунди за прихващане и изстрелване на ракета.
    Колебанието е вероятната причина това да не се случи

    Коментиран от #4

  • 3 Киро

    0 0 Отговор
    Още доста тъпи обяснения ще трябва да се измислят и лансират, за да се придаде някакъв нормален вид на идиотското скалъпване на "преврата". Остава и някой да им се върже.
  • 4 кроко

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ник":

    Е нали трябва да напишат някаква статия!
  • 5 ахаааа

    1 0 Отговор
    глупости на търкалета. нали самите те казаха, че изтребителите прехванали неговия самолет. "прехващане" означава, че остава само натискане на спусъка. интересно как липсата на гориво попречва да натиснеш спусъка. пълни лъжи дрънкат. сам си го организира метежа, вече и глухите чуха. на нас - жална ни майка...
  • 6 Пиф

    1 0 Отговор
    Това ми се вижда невероятно като причина...? ??? това не е България бе, ето летците немат гориво а летят,писаха и май тикат самолетите по пистата за тренировки, за да не забравят съвсем какво е самолет? Ей там имате гориво, не ни правете на канарчета.... Много причини се писаха, но лично считам, че е нямало сериозен опит за преврат. По простата причина, че какво е направено за този преврат? Ами нищо важно! Никой не е стрелял по Ердоган. Никой не е арестувал Ердоган. никой не е излязал с обръщение след това, за да поясни мотивите. Не се вижда никакъв преврат. по-вероятно е да се е организирало това като срество за установяване на диктатура и разчистване неуобните на властта. у нас постоянно се прави, уж избори, а който докопа властта разкара ругите и си настани Калинките на свои хора на постове... защо Ероган а прави изключение от роните властолюбци? След като са искали преврат както се твърди, защо войничетата не са следвали целта, а са спрели? няма логиса от такива преврати. Вероятно има неддоволни от властта на Ероган и гилдия, но ева ли е организиран преврат. А и намека,ч е е участвувала тайна армия на НАТО съвсем не се покрива. Да, не е невероятно закулисен кръг а изпрати отелно звено и хора, за да осъществят или помогнат на преврат. Но защо да го правят? Ероган е проНАТО-вски ориентиран. ОСвен товане пречи на корпоративният капитал. каква причина бии го направила трън в очите? Няма на пръв поглед. Но най-чудното е, повеението на изстребителите - уж са прихванали самолета на Ердоган и вместо а стрелят изведнъж са хукнали да зарежат с гориво? Тия причини са някак си лекоовати...не хващат остоверност много....
  • 7 паф

    1 0 Отговор
    Въображението е безкрайно ноооооо КГБ-то дреме но не спи.
  • 8 Патето Яки

    0 0 Отговор
    Измислящите версии пропускат че бай Ердо се е движил с охрана от два въоръжени изтребителя предполага се с ракети.

    Баба Гицка каза...............прехванали нещо си, но пък без гориво, вероятно са въртели педалите.
  • 9 Патето Яки

    0 0 Отговор
    Летците все пак са образовани и мислещи та къде щяха да се скрият ако свалят айроплана.
  • 10 Киро

    0 0 Отговор
    АХАХАХАХАХА

    не беее, до.рало му се е на пилота и си е казал "отивам до кенефа и после идвам пак да трепя Ердогрух"...

    Тия ердогрухски мекерета са толкова слабоумни, че даже една версия като хората не можаха да измислят
Новини по държави: