14 Октомври, 2011 12:36 30 163 7

Виетнамка остаря с 50 години за няколко дни

  • мистерия-
  • виетнамка-
  • остаря-
  • остаря с 50 години
Виетнамка остаря с 50 години за няколко дни - 1
Река във Виетнам - Снимка: ЕРА/БГНЕС

23-годишна виетнамка остаря с 50 години за няколко дни. Жената на име Нгиен Тхи Пхуонг сега изглежда като на 70 години, след като започнала бързо да остарява заради алергична реакция към морска храна, съобщава онлайн изданието на английския Телеграф.

Тъжната история на виетнамката започнала през 2008 г., когато младежката й красота повехнала само за няколко дни, кожата на лицето и тялото й се отпуснала и била прорязана от дълбоки бръчки. До този момент тя била принудена да носи маска на обществени места, за да скрие външния си вид от любопитните погледи, но сега лекарите опитват да установят причината за внезапното й и ужасяващо остаряване (Вижте снимки).

Съпругът й, дърводелецът Нгиен Тханх Тиен твърди, че любовта му към някога красивата му съпруга не е изчезнала, въпреки че състоянието на 26-годишната Пхуонг непрекъснато се влошава. Семейството от провинция Бен Тре във Виетнам се съгласило да говори пред медиите за първи път, за да поиска помощ.

Според някои специалисти заболяването й се нарича липодистрофия, рядък синдром, причинен от пласт мастни тъкани под повърхността на кожата, който се разлага, докато самата кожа продължава да се развива с ускорен ритъм. Синдромът, който няма лечение, прави кожата на жертвите си отпусната, набръчква лицата им и ги прави да изглеждат, като хора с няколко десетилетия по-големи от тях.

Заболяването е изключително рядко и от около 7-те милиарда души по света само 2000 са болни от липодистрофия. Пхуонг обяснява, че от дълго време имала алергия към морската храна и че получила особено остра реакция през 2008 г. "Имах сърбежи по цялото си тяло. Трябваше да се чеша дори, когато спя", обяснява жената. Тя взела лекарства от местната аптека вместо да отиде в болницата, защото двамата със съпруга й били прекалено бедни, за да си го позволят. Пхуонг прибегнала и до традиционна медицина, за да лекува бързо остаряващата си кожа, но без положителен ефект.

Информация на БГНЕС
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Соня Рашкова

    1 0 Отговор
    Трагедия
  • 2 Ахура Мазда

    0 1 Отговор
    И на мен ми се случи нещо подобно. Вижте ме на какво заприличах.
  • 3 Стефания Литова

    0 0 Отговор
    Голяма трагедия за една жена !
  • 4 dent

    0 0 Отговор
    поредната глупост.Може да получи такива бръчки около устата само, ако са и извадени всички зъби за тези 'няколко дни' ;)
  • 5 трезво мислещ

    0 0 Отговор
    Случайно само да не се превърне във заболяване за което е споменато в някои пророчества които гласят,че ще се появи пандемия от болест която ще причини остаряване с няколко десетилетия за няколко часа.Кой знае може би след птичия грип и разни други болести които ни се натрисват от тя географска ширина това може би няма да е толкова учудващо.
  • 6 Стефан Красимиров

    1 0 Отговор
    Няма нищо чудно, и не би трябвало вече никого нищо да учудва в днешни дни. Толкова химикали, до вчера непознати за нас неща, а днес нормални. Храни, химикали, последствия например от "Чернобилската авария, от тайни химически експерименти в подобно направление, натравяне на всякакви (в това число и морски) храни, ние "простосмъртните" се превърнахме в "опитни зайчета в световната лаборатория", за да се подситури утрешния ден и живеят "величията" и техните деца. Земята вече е пренаселена. През татово време когато населението беше 3 милиарда души, беше равновесието, днес вече сме 7 миллиарда, и ще се измислят още много и хиляди причини за воини,епидемии и прочее, но резултатите ще са два: икономическа изгода - (петрол, злато и др), и глобално наамаляване на броя на населението. Казват,че три гигантски кораба с извънземни пътували към земяна?! Вярно ли е или не, това не знаем, но пуснатия слух или казана истина си има своята причина.И още хиляди хиляди въпроси без отговори, ще предизвикват експерименти върху обикновените хора така , че за в бъдеще ще се натъкваме на все повече и повече странни новини от този тип.
  • 7 капитен

    0 0 Отговор
    Природата трябва да се очисти някак от вредното човечество.