Last news in Fakti

11 Август, 2016 04:00 2 433 4

Streamliner - най-бързия Triumph 

  • triumph

Машината наречена Triumph Infor Rocket Streamliner счупи рекорда за най-бърз мотоциклет на марката с постижение от 441.1 километра в час. Управлявана от пилота Гай Мартин, известен с участията си на обиколката на о-в Ман, той успя да подобри предишния рекорд от 395.4 км/ч поставен през далечната 66-та година от Боб Лепан и Gyronaut X-1. Скоростта е постигната в понеделник сутрин в 8:30 - финалния ден от тестовете, като условията са били близки до перфектните. Streamliner се задвижва от два двигателя от Triumph Rocket III с турбокомпресори използващи за гориво метанол, а общата им мощност е 1000 конски сили. Сега Гай Мартин се е прицелил към рекорда на Роки Робинсън от 605.6 км/ч, поставен през 2010-та.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    0 0 Отговор
    Я , че нашите камикадзета по пътищата постигат по добри резултати и то в градска среда между автомобилите!
  • 2 гост

    0 0 Отговор
    Сега върви повярвай, че Софоуглу вдигна наистина 400км/ч с обикновен мотор с 300кс. На турчина мотора е тестван от други състезатели и на 330км/ч влиза в изключвател и не може повече без доработки. Все пак тук става дума за аеродинамика, 1000кс, метанол и много усилия и сметки.
  • 3 asd

    0 0 Отговор
    Гай Мартин не е ли мъж? Как така ТЯ е успяла да подобри рекорд?
  • 4 ауди

    0 0 Отговор
    ето го и клипа
    https://www.youtube.com/watch?v=O0CmHKq0kzc&feature=share