19 Август, 2016 14:16 8 966 12

ТТ данни за мега купето на Mercedes

  • mercedes-benz-
  • vision mercedes-maybach 6-
  • mercedes
ТТ данни за мега купето на Mercedes - 1

След няколкото тийзъра, и изтекли снимки в интернет, най-сетне компанията Mercedes-Benz официално представи огромното концептуално купе, което носи името Vision Mercedes-Maybach 6. Най-интересното от новопоявилата се информация е, че дългото купе е изцяло електрическо.

Силовият тракт на Vision Mercedes-Maybach 6 включва четири електродвигателя, които разполагат със системна мощност от 750 конски сили. От място до 100 км/ч. автомобилът ускорява за под четири секунди, а максималната му скорост е принудително ограничена на стандартните 250 км/ч.

Електромоторите се захранват от акумулаторен блок, разположен по пода на автомобила, който е с капацитет 80 киловат часа. Така може да се измине с едно зареждане разстояние от 500 километра. Презареждането на батериите може да се извършва, както от станция, така и от розетка от битовата ел. мрежа.ТТ данни за мега купето на Mercedes

Наличен е и т.нар. индуктивен способ за зареждане. За целта е необходимо специално устройство, което за пет минути може да увеличи капацитета на батериите така, че колата да може да измине още 100 километра. Друго, което се очакваше за новата концепция бе, че тя ще е по-дълга от шест метра.

Оказа се обаче, че дължината на Vision Mercedes-Maybach 6 е 5 700 мм, широчината 2 100 мм, а височината - 1 328 мм. Прототипът е с 673 мм по-дълъг, с 201 мм по-широк и с 83 мм по-нисък от купето Mercedes-Benz S-Klasse. Концепткарът получава очакваните врати тип "крило на чайка", а така също и огромни 24-цолови джанти.ТТ данни за мега купето на Mercedes

Дизайнът на последните е продължение от този на прототипа Mercedes-Benz IAA. Вътрешното пространство е футуристично и доста авангардно. Централната конзола на практика е хоризонтална и представлява много широк дисплей, разтегнат от дясната до лявата врата на автомобила.

Отделно обаче има и два кръгли прибора, разположени зад волана и пред погледа на водача, които също са електронни, но могат да имитират аналогови дисплеи. Отделно на предното стъкло се проектира основна и допълнителна информация относно работата на всички възли и агрегати.ТТ данни за мега купето на Mercedes

Още нещо интересно е, че в креслата са интегрирани специални датчици, които в зависимост от това кой седи на тях могат да настройват предварително зададена температура в салона, както и да настройват положението на седалките според първоначално зададени критерии.

Електрониката на автомобила е способна да променя интериорната светлина, като взема предвид цвета на дрехите на водача и пасажера. И накрая, Vision Mercedes-Maybach 6 разполага с изцяло автономна система за управление. На този етап германците не споделят нищо за евентуално серийно производство.ТТ данни за мега купето на Mercedes


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ицака

    2 0 Отговор
    Определението за тази кола е само едно: ЧУДОВИЩНА КРАСОТА!!!
  • 2 копеле

    2 0 Отговор
    Нямам какво да добавя..........просто е Hi-END
  • 3 Бургас

    0 2 Отговор
    Ужасно грозна кола!

    Коментиран от #4

  • 4 656

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Бургас":

    Заразил си се от нефтохима
  • 5 Георги Симеонов

    1 0 Отговор
    Грубото не означава винаги грозно !
  • 6 Ах тия немци

    2 0 Отговор
    И кой е номер 1?Следващия да отговори.
  • 7 Караман

    2 0 Отговор
    Мерцедесссссс.
  • 8 веселяк

    1 1 Отговор
    Един човек написа 7 коментара и сам си даде оценка... . Смях! Като гледам няма много разлика с Кадилака от другата статия... (Благодаря за минуса предварително)!
  • 9 Иванчо

    1 0 Отговор
    Ако го нправят да се зарежда от запалката ще са недистижими !
  • 10 BRABUS

    0 0 Отговор
    Светлинни години напред-както винаги е било! !!
  • 11 Трифонов

    0 1 Отговор
    Че е безумно красиво - спор няма! Че нищо не разбирате от автомобилен дизайн - също! Дизайнът на този прототип със сигурност НЕ Е "светлинни години напред". Той е подчертано ретро. Има книги там, посветени на автомобилния дизай - намерете ги, прочетете ги и ако го направите, ще откриете този силует в редица автомобили, включително и такива, които не са останали единствено прототипи, при това още от 30-те години на миналия век. Включително и в модели и прототипи на Мерцедес. Което, естествено, не е недостатък, а точно обратното.

    Коментиран от #12

  • 12 Mercedes-Benz

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Трифонов":

    Точно! На мен ми заприлича отначало на това бижу:

    http://www.brickshelf.com/gallery/Sariel/MercedesBenz540K/original1.jpg