Last news in Fakti

8 Септември, 2016 13:44 4 254 6

Шеф на Volvo се изправи пред безпилотен камион

  • volvo-
  • volvo trucks-
  • автономен камион
Шеф на Volvo се изправи пред безпилотен камион - 1

Шведският производител Volvo Trucks демонстрира по безапелационен начин възможностите на новия си напълно автономен самосвал FMX, който ще работи в тунелите на мините край гр. Кристинеберг в северната част на страната на дълбочина до 1 320 метра. За да докаже абсолютната надеждност на безпилотната технология на компанията, пред движещия се камион застава самият технически директор на Volvo Group Торбьорн Холмстрьом.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ivo

    0 0 Отговор
    Вече стана като терминатор ужасс
  • 2 СТРАННО

    0 0 Отговор
    Е нали през 2010 година компанията Ford, чиято собственост дотогава беше Volvo, я продаде на китайската компания "Джили" ?
    Ето намерих и статията даже от 2010 година - http://www.vesti.bg/pari/biznes/volvo-veche-e-kitajska-sobstvenost-2871251
    А сега тук и в още много други статии пишат Шведският производител, а не китайският? Защо така, не мога да си го обясня?

    Коментиран от #3

  • 3 Гого

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "СТРАННО":

    Волво като един от най-големите производители на камиони в света предприеха стъпката да продадат автомобилното си производство като опит да наблегнат на производството на големи превозни средства. Форд от друга страна видяха възможност да придобият един печеливш европейски автомобилен производител. Продажбата бе обявена на 28 януари 1998, за цена от $6,45 милиарда USD.

    В резултат на това името Волво се използва от две различни компании.

    Volvo - производител на големи превозни средства (камиони,автобуси,земекопни машини)
    Volvo Cars - призводител на автомобили собственост на Ford Motor Company, част от тяхната Premier Automotive Group.

    Запазената марка Volvo™ сега е наполовина собственост на Volvo, наполовина на Ford. През 2009 г. Форд обяви Волво за продан.

    Източник: https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0%BE%D0%BB%D0%B2%D0%BE
  • 4 гец

    0 0 Отговор
    volvo си е шведска марка и се произвежда в Швеция и са най яките коли и камиони в света а това кой държи осн. пакет акций са борсови игри, и това не ги прави немски , китайски или др.
  • 5 БМВ-фен

    0 0 Отговор
    Наскоро Волво направиха най бързия камион на света и счупиха всички рекорди.....
  • 6 томас

    0 0 Отговор
    Баща ми има VOLVO 850 на двайсет и няколко години на 860 000км. върви като диво и има всички екстри даже повече от моята HONDA която е 2004г. и вози много по добре! Абее хубави коли са.....