Last news in Fakti

19 Септември, 2016 08:07 2 250 14

НАТО разполага сили край руската граница

  • нато-
  • сили-
  • русия

4000 военни ще бъдат разположени в Балтийско море

НАТО се готви да разположи 4000 военни в Балтийско море, съобщи Russia Today.

Това трябва да стане до месец май следващата година. Командирът на европейското командване призова Алианса да се приближи до Русия „от позицията на силата“. Това става, след като военни лидери от блока имаха среща в Хърватия. На нея генералът от чешката армия Петър Павел заяви, че четири бойни групи ще бъдат изпратени в региона през първите месеци на 2017 г.

„Тази сила ще служи за възпиране. Ако е необходимо и като бойна сила. Правилата ще бъдат различни“, заяви Павел.

Бойната сила ще бъде командвана Полското командване и американския генерал Къртис Скапароти.

Павел допълни, че Балканите са застрашени от тероризъм и руско влияние в региона. Все пак Скапароти призна, че диалог с Русия е възможен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 полски свирачи

    1 0 Отговор
    Абе имам чувството, че поляците са мазохисти, кво толкова се напъват и те да се репчат на руснаците. За САЩ е ясно, те по принцип са си нагли боклуци и намеренията им отдавна са ясни, но се изумявам на държавите в Европа, че им играят по свирката. А специално поляците сами се навират между шамарите, и после като го отнесат пак по собствена вина ще има да реват и да се молят някой да им помогне, ама няма да има кой.

    Коментиран от #8

  • 2 данко

    0 0 Отговор
    С мравояда путин трябва да се говори вежливо и добре въоръжен! Руснаците разбират само езика на дървото!!!
  • 3 шлемник байкалски

    0 0 Отговор
    НАТО разполага оръжие на СВОЯ ТЕРИТОРИЯ!

    Ако руснаците си мислят че Полша и Прибалтика са техни значи са изпуснали нишката последните 30 години !
  • 4 ВайВай

    0 0 Отговор
    Подготовката за 3-та Световна Война е в пълен ход. Нали най-много се печели от оръжие и заграбване на чужди територии и блага! ПРОКЛЕТИ ДА СА!
  • 5 Трол

    1 0 Отговор
    Това рашъните са голяма напаст. Всички танкове, ракети, самолети и к'вот се сети чиляк на руските граници. Даже предлагам крокодилите от Флорида да се командироват по р.Москва. И Хилърито руски президент. Само така ще се оправят тези лоши рашъни.
  • 6 Киро

    0 1 Отговор
    Хаха, ми ще си разполага, много ясно, те са си на собствена територия и ще си разполагат каквото си искат!

    Само не разбрах - Русия като разполага, що не се говори??
  • 7 бимбо

    0 1 Отговор
    Стяга му се въжето на джуджето. Скоро ще е.

    Коментиран от #9

  • 8 Иван

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "полски свирачи":

    За това има исторически причини от преди четири века!Още с възкачването на Романови на престола.

    Коментиран от #12

  • 9 Ярослав Станчев

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "бимбо":

    Скоро ще е,викаш?Кое?Втори 9 май ли?
    Играят си с огъня НАТО и ЕС ама накрая ще сърбат попарата,която американците им надробиха със счупени зъбки.И такива като теб пак ще се изпокрият като мишки,когато Трети украински фронт стигне до българската граница.
  • 10 ASD

    0 0 Отговор
    Има информация че в зоната на конфликта в Украйна са изпратени 6 танка Абрамс и над 20 човека специални части от "дружествено" настроени съседни страни. /
    Спомням си преди 2-3 години за изпратените 400 наемника от Блек Лотър, които тайнствено се разтопиха и изчезнаха.

    Между другото Русия строи казарми за около 20 к войска и техника по западните си граници. При последните учения на НАТО, които бяха най големите за последните 20 години участваха 10 к войници. По същото време Русия направи внезапно учение със 20к военнослужещи и 200 самолета. Това са фактите. Изводите си ги правете сами.

    САЩ биха воювали с Русия до последния украинец, поляк или арабин без никакви угризения на съвестта.
  • 11 666

    1 0 Отговор
    Ако Турция започне да трупа войска по границата ни, няма ли да е притеснително?

    Нито една от изброените държави няма обща граница с Русия. Само Полша има излаз на Балтийско море. Де са ръгнали? Ааа...да. Членове на НАТО. При това положение Русия спокойно може да помоли Беларус за няколко военни бази до границата с Полша. Ей така за възпиращ ефект, щот има опасност от тероризъм и американско влияние в региона.

    Оправданието за тези действия си е направо смешно.
    "Павел допълни, че Балканите са застрашени от тероризъм и руско влияние в региона. "
  • 12 Трол

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Иван":

    Като си толкова отворен по полска история, ето то причина руснаците пък да мразят поляците:
    "завладяват Смоленск. Полският крал Сигизмунд 3 обявява, че сам ще стане руски цар, а Русия ще влезе в състава на Полша. През есента на 1611 Кузма Минин се обръща към руския народ с призив за организирането на второ опълчение. През пролетта на 1612 опълчението се насочва към Ярославъл – там е създадено временно правителство на Русия. През лятото на 1612 войските на Минин наближават Москва и се съединяват с остатъците на първото опълчение. Почти едновременно към столицата приближава хетман Ходкевич, който идва на помощ на поляците, открили се в Кремъл. След четири дни полския гарнизон в Кремал се предава."
    Ама за тази част от историята мълчите, защото не ви отърва!
  • 13 Об этом мы никогда неговорили веришь

    1 0 Отговор
    Абе, НАТО непрекъснато размахват картата с руската агресия, пък Русия, с изключение на Украйна и Крим, досега все в границите си стоят от 1989 насам. И като сложите на масата случаят с Украйна и Крим, прочетете Жбигньев Бжежынский (щото е евреин от полски произход), ще видите, че линията на разлома в Украйна е била ясна още в зората на руската демокрация. Бжежынский като анализатор на бившия президент Буш говори за възможен разпад и военна криза в Украйна, която съвсем не е еднородна етнически страна, а поне половината от населението се смятат за руснаци.

    САЩ просто правят всичко възможно с разлайване на кучетата да насочат колкото може повече държави срещу могъщия си руски враг. Нищо, че в Кремъл стоят умни хора, а не полудели индивиди с мания за величие. Американците се стремят да изолират Русия, да я срутят икономически и да окрадат каквото могат от разградения руски двор, така че да останат единствени в ролята на Световен полицай.

    А поляците не ги гледайте! Те също не са цвете за мирисане! В световната история богатствата и териториите се натрупват с войни и кръв, така че не се учудвайте, че полският крал по време на т.нар. Смутное время, т.е. феодалните безпорядки и липсата на единен владетел и силна държава, се е постарал да стъпи на руския престол. Така е! Друг на негово място щеше да търси същото - един разединен и богат съсед, чиито притежания спокойно могат да минат в полски ръце.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: