19 Септември, 2016 14:23 4 366 11

Opel Ampera-e с пробег от над 400 км

  • opel-
  • ampera-
  • e
Opel Ampera-e с пробег от над 400 км - 1
Докато Volkswagen се кани да отвърне подобаващо на Tesla с нов концептуален модел на ток с фантастичния автономен пробег от 600 км, конкуренцията от Opel е готова с Opel Ampera-e. Според специалистите от Рюселсхайм с този модел най-накрая ще се отстрани най-големия недостатък на електрическите автомобили от гледна точка на масовия потребител - опасенията за оставащия пробег.Opel Ampera-e с пробег от над 400 км

Според изискванията на изпитателния цикъл NEDC (New European Driving Cycle - актуалният стандартен метод за сравнение на автономния пробег при различни модели автомобили), новият електромобил от Рюселсхайм е в състояние да премине значително отвъд магическата бариера от 400 километра с едно зареждане (пробег при движение с изцяло електрическа енергия, измерен в съответствие с изискванията на NEDC в километри: >400; по предварителни данни).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БГБГ

    2 0 Отговор
    Мда едни се развиват и просперират, а др. още се чудят как да излъжат и скрият вредните газове на морално остарелите си двигатели и още куп др, дефекти.
  • 2 Те така

    0 2 Отговор
    Това е подарен Chevy Bolt EV на Опел. Не се знае дали опел имат заслуги по модела

    Коментиран от #3

  • 3 ГМК

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Те така":

    Опел е част от GM , както Шкода е част от VAG ТЕ ТАКА

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 киба

    0 0 Отговор
    дизайна е на КИА Венга, разбира се малко пипнат в по-добра насока.
    Това е много добре, защото Венгата е с перфектно разпределение на пространството, предполагам че и опела ще е с такова.
  • 6 Скептик

    0 1 Отговор
    Колкото лъжат в характеристиките за разхода на гориво толкова ще лъжат и за чисто електрическият пробег.
  • 7 жоро

    0 1 Отговор
    Като излезнат по-подробни данни тогава ще се спори. И да, като тръгне от София с 4 пътника и 80 кг багаж дали ще стигне до Бургас е божа работа.

    Коментиран от #8

  • 8 незнайко

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "жоро":

    Прав сте. По равно може и да направи 400 км. пробег. По магистралата София Бургас, няма да може ако се движи със 130 постоянна скорост независимо, че разстоянието е 382 км. Никой производител не споменава тези пробези с пълна или празна кола са.

    Коментиран от #9

  • 9 гост

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "незнайко":

    Няма да стигне. И Тесла С няма да стигне ако се кара с над 120-130км/ч. Но развитите страни имат бързозарядни станции на 80км една от друга, та дори и да не заредиш напълно може да спреш, да починеш и да презаредиш за 15-20мин. У нас нямаше дори бензиностация в продължение на 250км след като откриха магистралата. Ние сме съвсем различно нещо, така че и да искаме, няма кой да го измисли както трябва. Сега е толкова лесно да се направят чарджъри, тогава хората спокойно ще могат да си купят кола на ток и да не мислят ще ли им стигне или не. Сега и да искаш да си купиш, предполагаме че имаш достатъчно пари, то няма къде да заредиш, трябва от адрес на адрес да смяташ, а съвременния живот е: чукваш дестинация в навигацията и системата ти показва къде са ти зарядните, казва ти дали може или не може да стигнеш до целта без заряд.
    Другите страни живеят бъдещето, ние няма да го усетим.
  • 10 elektro

    0 0 Отговор
    NEDC е пародия. Авторите на статията - гледайте рейтингите не EPA!!!!!! научете какви са разликите в двата цикъла и тогава пишете за пробега.
  • 11 СДФГ

    0 0 Отговор
    Ако е зимата и има мъгла- демек трябва всичко да си пуснал- отопление на стъклото, парното, фарове на къси, фарове за мъгла. Музиката ако ти работи и отоплението на седалките - е тогава е интересно колко ще измине.