19 Септември, 2016 17:30 3 294 4

Пускат универсален автопилот за $1000

  • comma.ai-
  • comma one-
  • автопилот-
  • автономен автомобил
Пускат универсален автопилот за $1000 - 1

Американската компания Comma.ai, основана от световноизвестния хакер Джордж Хоц, представи устройство, което превръща всеки автомобил в автономен, съобщава Hightech.fm. Системата носи името Comma One и се състои от набор камери и радари, които следят обектите около колата.

Пускат универсален автопилот за 00

Използването на новия универсален автопилот без каквато и да било намеса от страна на водача не се препоръчва, тъй като съществува риск електрониката да не сработи правилно в екстрена ситуация. Comma One обаче позволява придвижването от точка А до точка Б без воланът изобщо да бъде докосван по подобие на най-съвършените автономни системи от типа на инсталираните в електромобилите на Tesla.

Пускат универсален автопилот за 00

Автопилотът на Comma.ai струва едва $999 (около 1 750 лв.), но инвестицията не се изчерпва с покупката. Абонаментът за използването на софтуера се заплаща отделно и излиза $24 (42 лв.) месечно. Продажбите започват в края на годината.

via GIPHY

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дедо Ви

    0 0 Отговор
    За мойто жигули ще може ли да се пригоди?
  • 2 LADA TURBO

    0 0 Отговор
    Аз също смятам да си купя един за моята Samara, но като гледам, цената е висока и не е достатъчно надежден този автопилот. То по-скъп от Lada-та ми!
  • 3 Гост

    0 0 Отговор
    Ахааа Тесла пасти да яде с тяхното таблетче на централната конзола, тия направо цял телевизор са сложили. Зиам го мноо убаф.
  • 4 незнайко

    0 0 Отговор
    Електрониката струва толкова, софтуера още, а къде са цените на изпълнителните механизми? Да не се окаже, че струват много повече от тази цена.