20 Септември, 2016 13:43 2 537 3

Пластмаси заместват стоманата при камионите

  • пластмаса-
  • камиони-
  • continental
Пластмаси заместват стоманата при камионите - 1

Модерните тежки камиони и автобуси са с големи изисквания за ефикасност и за да се подобри техния капацитет, но с контролирани разходи, капацитета на товароносимост трябва да бъде повишен в рамките на ограниченията за натоварване на осите.

Намаляването на теглото не е само заради намаляване на потреблението на гориво и респективно оперативните разходи, но то дава и други предимства като увеличаване на товароподемността на осите на машината.

Използването на новите въздушни и олекотени ресори от Continental увеличават с 12-15 кг товароподемността на всяка ос. Тези нови ресори са 75% по-леки от конвенционалните благодарение на използваните специални пластмаси.Пластмаси заместват стоманата при камионите


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 0 Отговор
    12 kg на ос голямата работа
  • 2 гост

    0 0 Отговор
    Аз никъде не видях ресори на снимките, а само въздушни възглавници и с тези 12 кг на ос брезента тежи повече.
  • 3 незнайко

    0 0 Отговор
    Започва се битката за намаляване живота на камионите. Ще ги правят като автомобилите, мине ли гаранцията и за СКРАБ. Наистина как можаха да напишат тази тъпа статия?