26 Септември, 2016 11:54 7 380 0

Най-бързият електромобил в света (550 км/ч)

  • venturi-
  • vbb-3-
  • електромобил-
  • рекорд
Най-бързият електромобил в света (550 км/ч) - 1

Прототипът Venturi VBB-3 се превърна в най-бързия електрически автомобил в света. На соленото езеро в Боневил тази кола успя да развие 549.43 км/ч. Рекордът бе фиксиран от представители на международната федерация по автомобилизъм (FIA), но все още не е официално регистриран.

Компанията Venturi, основана в Монако, работи над проекта съвместно с Центъра за автомобилни изследвания на американския университет в Охайо. Машината е снабдена с карбонова каросерия и със силов тракт с мощност 3000 конски сили (по един електромотор на всяка ос с мощност от 1500 коня).Най-бързият електромобил в света (550 км/ч)

Електродвигателите се захранват от комплект литиево желязо фосфатни акумулатори, тежащи 1.6 тона. Цялата маса на автомобила е 3.5 тона. В първия опит пилотът на VBB-3 постигна скорост от 576 км/ч, но фиксираното постижение се явява средна скорост от двата опита.

Venturi е съсобственик, заедно с Леонардо ди Каприо, на отбор от Формула Е. В миналия сезон тимът събра 77 точки и зае шестото място в класирането. Новият сезон на шампионата от Формула Е стартира, отново с участието на Venturi, на девети октомври в Хонконг.Най-бързият електромобил в света (550 км/ч)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА