1 Октомври, 2016 09:55 2 363 21

САЩ не могат да различат групировките в Сирия. Русия била виновна

  • русия-
  • нусра-
  • сащ-
  • сирия-
  • групировки-
  • различаване

Американците не атакували фронта Нусра, защото не ги разпознавали

САЩ не могат да различат групировките в Сирия. Русия била виновна - 1
Снимка: БТА/ AP

Американските военновъздушни сили не атакуват фронта „Джабхат ан-Нусра“, защото се е „смесил“ с умерените сили и цивилните в страната. Това обяви говорител на Държавния департамент на САЩ, обвинявайки Русия за причинената каша.

В интервю за Би Би Си руският външен министър Сергей Лавров заяви, че американците оказват подкрепа на бойците, искащи да свалят от власт президента Башар Асад.

Говорителят на Държавния департамент Марк Тонър заяви, че US въоръжените сили не са атакували фронта Нусра през последните месеци, защото не могат да ги различат.

През последните седмици Вашингтон и Москва си размениха взаимни обвинения за невъзможността да се установи примирие в раздирания от конфликти регион.

Джон Кери и Сергей Лавров проведоха пореден телефонен разговор в опит да се изгладят различията между двете страни по отношение на сирийската криза.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Трол

    1 0 Отговор
    Говорителят на Държавния департамент Марк Тонър заяви, че US въоръжените сили не са атакували фронта Нусра през последните месеци, защото не могат да ги различат.
    Хахахахахаха, колегите козяшки тролове са наред!
  • 2 1234

    1 0 Отговор
    Как да ги разпознаят като са едни и същи?!
  • 3 Фактите

    1 0 Отговор
    САЩ стават все по безочливи и арогантни....за тях го няма човешкият фактор-просто се превьрнаха в масов убиец.
  • 4 кроко

    1 1 Отговор
    Сляли са се щото са един дол дрнеки! И ИДИЛ и всякаквите други брадатковци са подкрепяни от САЩ и се чудят самокой ще намаже ако падне Асад. Колкото и да се пени хибрида деси-стоян, тоя джихадисти нямат никакво понятие от демокрация, човешки права, пазарна икономика и т.н., и въобще не се борят за това.

    Само не разбрахме що пак Пусия да е виновна, но кажи си го, тролче, комунизма е виновен, нали така?!
  • 5 75gost

    1 1 Отговор
    Ne e za uchudvane tjhen kandidatprezidentne znael kakvo etova ALEPO.Moje da sme glagni no sme gramotni i obrazovani
  • 6 РЕАЛНО

    1 0 Отговор
    Абе те подкрепяха и Талибание в Афганистан против рашаните-ама после реваха като девици от тях...Затънаха в Афганистан вече 15 г....Така ще стане и със Сирия-ИД ще им запали чергата.
  • 7 Да го кажем направо

    1 0 Отговор
    Практически няма защо да се чудим-цял свят знае че САЩ са терорист # 1.....
  • 8 Очо

    1 1 Отговор
    Десоооо кьде си бе ТО...айде почвай да оправдаваш краварите бе Стояне...
  • 9 Де юре

    1 0 Отговор
    Защо в такива теми краварските тролове си мълчат?
  • 10 ууууу

    1 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: ''Говорителят на Държавния департамент Марк Тонър заяви, че US въоръжените сили не са атакували фронта Нусра през последните месеци, защото не могат да ги различат''
    стуянчо, теб чакам да се изрежеш, или не те кефи цитата ?
  • 11 стоян георгиев

    0 1 Отговор
    ал нусра ще има съдбата на ал каида и идил ,но тва ще доиде не от путин ,а от останалия свят.тва дето сега става в сирия американците го обясняват ,но никои не слуша от путиноидите и компанията ,та сега всички групи в сирия се радикализират и практически няма кво да се случи след конфликта.демек след конфликта сащ по трудния начин отново ще се налага да съживява сирия ,а рашаните отдавана ще са се прибрали и ще са обявили намесата си като грешно решение,подобно на хилядите такива дето взеха през миналите 100 години.до преди натиска в сирия макар и крехка имаше сирииска свободна армия неовладяна от алкаида сега се съмнявам поне в алепо да са останали такива и тва е благодарение на путя .радикализира се и местното население ,а и голяма част ще тръгне отново към европа след руините които оставят след себе си асад и руските самолети,но на вас кво ви пука рубличките си вървят,макар курса им да е нисък все още стават за бира има за еврофутбола също.

    Коментиран от #13, #14

  • 12 Де юре

    1 0 Отговор
    Откога в диспансерите има уай фай?
  • 13 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "стоян георгиев":

    Да, да! Както съживиха Ирак и Афганистан! И кой ги радикализира - руснаците и Асад или саудитците и американците с кинти, оръжие и инструкции, а тролче?
  • 14 стуянчолайномета

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "стоян георгиев":

    а бе ти вярваш ли си?

    Коментиран от #15

  • 15 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "стуянчолайномета":

    нека почнем и с инфото .страни дето сащ е завладял и в последствие е адаптирал към ценностите си:
    западна европа цялата ,япония,южна корея,сингапур,таиван ,пордължаваме с южна америка ,дето дърпа всяка година яко и вече има общ стандарт подобен на централноевропеиския,източна европа ,която днес вече в голяма степен не е източна ако изключим българия ,от там отиваме в виетнам и китаи дето след американската икономическа експанзия бележат егати и прогреса и накрая стигаме в близкия изток дето се дърпа ама няма мърдане :)!нека видим ссср то или сега путинландия ,навсякъде дето отиде сега не искат да ги виждат щото доведоха мизерия ,кал и ла.на,източна европа ,близкия изток,африка,южна америка,навсякъде провали,провали ,провали.стигна се до там че вече еднородните им украинци ги нещат.та дали си вярвам?ами трябва да съм като вас за да не го правя!

    Коментиран от #16

  • 16 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "стоян георгиев":

    Едва ли САЩ са адаптирали европа към ценностите си- европа е люлката на съвременния колониализъм и просто американците го прилагат под нова форма - икономически империализъм. Китай нямаше да бъде това което е, ако бяха демократични. А кой не иска Русия, няма смисъл да коментираме - това, че в Европа на власт са шайка подставени политици и облъчват с пропаганда населението че Русия е агресор, не означава че всички мислят така, още по-малко пък че Русия е агресор.

    Ся кажи какво направиха в Афганистан и Ирак твоите хора?
    И пробвай, ако можеш, да дадеш смислено обяснение защо Русия е агресор и защо по подразбиране смяраш че действията и са в противоречие с нашите интереси?

    Коментиран от #17

  • 17 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "кроко":

    афганистан и ирак са в гражданска воина ,но въпреки това икономически се развиват и то много бързо благодарение на американската протекция.и другата ти лъжа също не е адекватна китаи не е сам в региона дето се е оправил благодарение на сащ поне 300 милиона азиатци живеят добре без да са комунисти и благодарение на работата си със сащ.не е вярно и за европа,без сащ и икономическата подкрепа на плана маршал европа нямаше да се оправи толкова бързо,а без американските бази сталин щеше да я окупира до великобритания.та такива ми ти работи.

    Коментиран от #18

  • 18 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "стоян георгиев":

    Да, аме нещо вече четвърто десетилетие се развиват под американска опека и резултата е че само на зад вървят! Плана маршал последната му грижа е била иконом,. оправяне на европа - и преди се е оправялаи пак е щяла да се оправи сама. Въпросът с маршал е американците да прилапат Европа - икономически, а не военно. И латинскита америка и те цъфтят и връзват, еикаш, ама мине се не мине някоя година и гонят американски компании, щото "много хубаво не е на хубаво!"

    Коментиран от #19

  • 19 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "кроко":

    кои 4 деситилетия са със сащ и вървят назад?другото е нов смях.маршал бил да зароби европа ,много я зароби с немска техника,италянска мода, френски вина и австрииски ски курорти .ох заробените европеици живи да ги ужалиш ,не са като свободните китаици нали?след втората световна така са заробени европеиските фирми ,че и до сега са номер едно в ред неща ,еи така искам и българия да я заробят ,а не да е свободна като в соца.южна америка не цъфти,но много се оправи макар да има и там останали от времето мераклии да горят американски знамена ,но после бачкат в американските фирми и им минава бързо!

    Коментиран от #20

  • 20 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "стоян георгиев":

    От 80-те американците се бъркат в Афганиста и Ирак - Садам дойде на власт като тяхен човек, а талибаните ги създадоха те за да се бият срещу руснаците - резулта го виждаме!

    Кажи ся що по подразбиране всичко, дето прави и иска Путин и Русия е лошо, що може американците да нападат всякакви дръжави, а другите да не могат, що по подразбиране е против нашия интерес и въобще що така елементарно твърдиш че някой е лош и айде юруш срещу него?

    Коментиран от #21

  • 21 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "кроко":

    садам доиде начело на партията баас .може да провериш ква е тази партия :)!бил американски човек смях!в афганистан са от свалянето на кулите демек петнадесет години.наистина бе грешка че не отидоха там след руснаците ,сега няма да я повторят .и не са създали талибаните ,а подпомагаха муджихидините ,част от тях и сега ги подпомагат в афганистан.
    защо съм за америка и против русия ме питаш ами защото русия води кофти стандарт и както ти казах кал ,мизерия и л...на ,а сащ води просперитета.ти явно си сляп и не виждаш как е орентиран света?европа ,сащ,япония,австралия,канада,южна корея,сингапур,таиван и т.н. развити страни срещу путин,иран ,северна корея ,хизбула,куба и т.н. талибани.за кого да съм?