Last news in Fakti

23 Октомври, 2016 12:25 2 160 4

Банките бягат от Великобритания

  • банки-
  • великобритания-
  • брекзит
Банките бягат от Великобритания - 1

Банките във Великобритания обмислят да напуснат Острова, съобщава в. „Гардиън“. По-малките финансови институции обмислят това да стане преди Коледа, а водещите британски банки смятат да напуснат Великобритания в началото на следващата 2017 г.

Тези ходове са предизвикани от желанието на британския премиер Тереза Мей да наложи контрол на миграцията. Тази мярка ще предизвика ответно действие от ЕС. Великобритания ще трябва да напусне както единния пазар, така и митническите съюзи. Второто ще означава и потенциалното въвеждане отново на мита и безмитни ограничения върху британския внос и износ.

От тази ситуация могат да пострадат британските банки, които в момента имат свободен достъп до Общия пазар.

От „Голдман Сакс“ вече намекнаха, че обмислят да прехвърлят на континента като начало 2000 служители, за да запазят обслужването на своите клиенти.

Лондонското сити беше един от яростните привърженици на запазването на членството в ЕС. От своя страна кметът на британската столица Садик Хан вече обяви, че иска специален статут и участие на града в преговорите по Брекзита, за да се запазят привилегиите за Лондонското сити.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    1 0 Отговор
    Дай дойдат у София ... у Бизнес парка! Цариградско е прясно асфалтирано, околовръстното е стъкло... Бойко и метро направи до там,..... летището е наблизо (можеме да приемаме и А 380).... С една дума ИДЕАЛНИ условия за работа!!!.... Идвайте!... Чакаме ви!!! ... ха ха ха.... ;-)
  • 2 Киро

    1 0 Отговор
    Сега ще видят розовите мазохисти, какво ще им се случи с напускането на ЕС!

    Такъв автогол си вкараха, че ще реват 50 години!

    Гордия Албион, който си стана една индо-пакистанска провинция!
  • 3 некойси

    1 0 Отговор
    Охо, добри новини, нисък курс на паунда=евтини стоки от там :)
  • 4 Диди

    1 0 Отговор
    Много от банките ще се местят във Франкфурт.Мисля че след години,Лондон няма да е финансовия метропол на Европа,а ще бъде Франкфурт.Англичаните започнаха да гонят и тормозят мигрантите от ЕС.С тази тяхна политика няма да имат това развитие коет имат сега.Цяла Европа ги критикува за това.А за Лондон,че искат да специален статут,за да не загубят привилигиите си,не вярвам че ще го получат.Англия дължи 25 милиарда на ЕС.