1 Ноември, 2016 14:15 1 270 1

Китай се пробужда

  • китай-
  • индустрия-
  • покачване-
  • повишена активност-
  • малки предприятия-
  • средни предприятия-
  • ръст-
  • индекс

Новите данни следват появилите се през последните месеци множество сигнали, че втората по големина в света икономика се стабилизира

Китай се пробужда - 1
Снимка БТА

Китай се пробужда. Индексът на деловата активност за октомври отчита ръст с 1.1 пункта до 51.2%, което е най-високият от юли 2014 година. Основният борсов индекс Shanghai Composite също отчита повишение от 0,69% за периода, съобщава изданието „Бизнес инсайдър“.

Националната статистика на Китай отчита раздвижване в сектора на малките и средните предприятия за сметка на големите мастодонти.

Новите данни следват появилите се през последните месеци множество сигнали, че втората по големина в света икономика се стабилизира.

Въпреки силния доклад за ръста в индекса за деловата активност, който се оказа далеч над първоначалните очаквания на експертите, финансовите пазари не са отчели покачване на дейността около рисковите активи. Анализатори смятат, че това най-вероятно се дължи на опасенията, че след появата на новите данни, китайското правителство най-вероятно ще намали финансовата си подкрепа за малките и средни предприятия.

Китай се пробужда

Засилва се ръстът на печалбата в индустриалния сектор в Китай, сочат данни на Националното бюро по статистика.

Печалбата на индустриалните предприятия през август нараства с 19,5% на годишна база, спрямо ръст от 11% през предходния месец юли. Това е и най-значителното повишение от август 2013 година насам, когато скокът бе от 24,2%.

За добрия резултат основна роля играе по-слабия базов резултат от миналата година, когато индустриалната печалба отбеляза спад от 8,8% през август месец.

 

Китай се пробужда

По темата работи: Венци Михайлов


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Патето Яки

    0 0 Отговор
    Миленче напиши ни коги България ще се пробуди. Китайците няма да ги мислим работни са си.